Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економика 777.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
25.11.2018
Размер:
47.58 Кб
Скачать

Зміст

Вступ

1. Загальна частина

1.1 Характер діяльності та організаційна структура підприємства з ремонту електропобутової техніки.

1. 2 Організація основного виробництва дільниці з ремонту електропобутової техніки.

1. 3 Організація допоміжного виробництва дльниці з ремонту електропобутової техніки

1.3.1 Організація транспортного господарства.

1.3.2 Організація складського господарства

1.3.3 Організація інструментного господарства.

1.3.4 Організація енергетичного господарства.

1. 4 Організація технічного контролю. Якість побутових послуг.

2.Організаційна частина

2.1 Характеристика виробничої дільниці.

2.2 Техніко-економічна характеристика ремонтуємого електропобутового приладу.

2.3 Зміст процесу ремонту. Встановлення розряду основним робітникам на виконання ремонтних робіт.

2.4 Організація робочих місць і умов праці на дільниці.

2.5 Визначення чисельності працюючих за категоріями.

3. Розрахунково-економічна частина.

3.1 Визначення витрат на запасні частини та матеріали.

3.2 Розрахунок фонду заробітної плати на дільниці.

3.3 Визначення вартості основних фондів і їх амортизації.

3.4 Розрахунок загальновиробничих витрат.

3.5 Калькуляція собівартості ремонту приладу.

3.6 Визначення відпускної ціни ремонтних послуг.

3.7 Визначення основних техніко-економічних показників дільниці.

Висновки

Література

Вступ

Вивчення дисципліни економіки підприємств необхідно для пізнання методів і правил господарської діяльності виробничої організації.

Працівниками служби побуту постійно вирішується задача підвищення ефективності використання наявного обладнання та матеріальних ресурсів для покращення побутового обслуговування.

Основне завдання, яке вирішує управлінський персонал підприємств, полягає в тому, щоб кожна вкладена у виробництво гривня не тільки окупалася в повному обсязі, а й приносила додатковий дохід.

У сучасній економічній літературі прийнято розглядати підприємство як систему (комплекс взаємопов'язаних сегментів матеріальної, соціальної, політичної та духовної сфер суспільного життя), основу якої складають матеріально-речова (техніка, технологія і т.д.) і кадрова (персонал) складові, а персонал - як всю сукупність працівників підприємства.

У її вирішенні значну роль грає використання внутрішніх резервів , що полягають в удосконалюванні організації побутового обслуговування, економії запасних частин і інших експлуатаційних матеріалів.

Характер праці передбачає наявність в ньому ряду ознак, що дозволяють говорити про спосіб з'єднання особистих і речових факторів виробництва, про економічну і соціальну сутність відносин і місце працівника в трудовому процесі і виробництві в цілому. Зміст праці являє собою сукупність факторів, що визначають роль і розвиток головного елемента процесу праці - людини. Найбільш важливими серед них є: склад і обсяг трудових функцій, обумовлених різноманітністю і особливостями трудових рухів, дій і прийомів, наявність спеціальних знань і навичок і ступінь їх впливу на якість і ефективність праці; співвідношення розумового і фізичного, виконавської та творчої праці.

На робочих місцях і в цехах виробничих підприємств створюється матеріальна база забезпечення життєдіяльності кожної людини окремо і суспільства в цілому, задоволення матеріальних і духовних потреб людей. Щоб підтримувати необхідний життєвий рівень, мати сім'ю, ростити потомство, людям необхідні їжа, одяг, притулок. Ці предмети життєзабезпечення створюються на підприємствах промисловості, сільського господарства, будівництва при безпосередній участі різних фірм, організацій та підприємств транспорту, торгівлі та зв'язку. Тому значення економіки підприємств, де створюються предмети життєзабезпечення - необхідна умова розуміння відбуваються соціально-економічних процесів та вирішення будь-яких господарських завдань. Мета даної роботи – розрахувати техніко-економічні показники виконання робіт з ремонту холодильника компресійного типу ARISTON.