Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Колективна робота з маркетингу.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
23.11.2018
Размер:
321.02 Кб
Скачать

11. Скільки членів у Вашій родині?

Одна людина

2–3 людини

4–6 чоловік

Більше 6-ти чоловік

1

3

5

1

10%

30%

50%

10%

12. Чи є у Вас діти?

Так

Ні

6

4

60%

40%

13. Як Ви оцінюєте Ваш середньомісячний сімейний бюджет?

До 500 грн.

500 – 700 грн.

700 – 1000 грн.

Більше 1000 грн.

1

2

5

2

10%

20%

50%

20%

Аналіз маркетингового дослідження є завершальним етапом опитування респондентів. Спочатку робляться висновки поетапно, а в кінці виводиться найбільш оптимальний варіант нашого дослідження. Щодо 1-го питання, то 40% опитуваних всередньому споживають 2 пакета соку на тиждень, та 30% – 1–2пакета, 20% – більше 3 пакетів. Звідси можна зробити висновок, що грубо кажучи середнє споживання соку приблизно дорівнює двом літрам. З 2-го питання ми бачимо, що все ж найоптимальніший є випуск саме пакетів 1-1,5 літрів, а також надто маленьких 0,25 літра, і зовсім неоптимальний варіант—це більше 2 літрів. З 3-го питання видно, що у респондентів немає чіткої визначенності у марці виробника соків. Можливо цьому сприяє різна ціна на товари, чи різні смаки або ж просто байдужість (40%). Проте деяка незначна перевага спостерігається у марці Frutty(20%). Також відзначилися такі марки, як “Sandora”(10%) та “Галичина” (10%). Роблячи висновок з 4-го питання, ми бачимо існування широкого спектру смаків споживачів. Найбільші смаки 30% респондентів склали грейфрутовий сік, що дає поштовх до можливого збільшення його партії виробництва. 5-те питання показує більш менш відповідність щодо наших сучасних картонних упаковок 60% , проте деяка частина респондентів хотіли б споживати сік у зручніших та надійніших упаковки 40%. З 6-го питання видно, що 90% опитуваних хотіли б споживати сік із фруктовою мякоттю. Це є значним поштовхом для виробника задуматися над виготовленням значних партій саме такого соку. Щодо 7-го питання видно, що 80% респондентів погоджуються з твердженням: “ Висока якість вимагає вищої ціни ”, а 20% - ні. Це означає, що респонденти готові витратити більше коштів за даний товар, вищої якості, але не можуть через низьку платоспроможність населення (відповідь респондентів). 8-те питання нам показує, що все ж споживачі не бажають багато витрачати коштів на купівлю фруктового соку і ціна на нього є значним фактором для них. Можливо цьому є причина низької платоспроможності населення, заміна даного товару іншими продуктами. Ми спостерігаємо надто низьку тенденцію в ціні щодо купівлі соку (до 2 грн. – 50%) та 2 – 4 грн. – 30%, а це не відповідає стандартним цінам на соки в теперішній час. Отже звідси, на нашу думку, оптимальна ціна на фруктові соки (1 літр) 2 – 3 грн. В 9-му питанні спостерігається невеличка невідповідність у пропорційності опитуваних за віком, проте з одинадцятого питання ми отримали їхню повну пропорційність за статтю, що все ж дає більш менш точні результати в дослідженнях. Аналізуючи 9-те та 1-ше питання видно, що найбільше споживання фруктового соку здійснюється споживачами у віці до 16 років та 16 – 35років. Дещо меншим є споживання у віці 35 – 60 років та 60 років і більше. Проте в даному випадку необхідно врахувати деяку невідповідність у кількості опитуваних щодо віку. Але на нашу думку дане явище є ще раз доказом в нашій країні надто низької платоспроможності пенсіонерів.

Дослідивши 12-те питання можна зауважити, що споживачі, котрі мають дітей купують більше соку ніж ті, у кого дітей немає. Аналізуючи 13-те та 1-ше питання значним помітним фактором є те, що по мірі росту сімейного доходу – зростає і кількість споживання пакетів фруктових соків споживачами (до 500 грн. – дещо менше споживання, від 500 грн. – збільшується).

Отже, найголовніші проблеми нашого результату дослідження з яким ми зіштовхнулись — це невідповідність пропонуючої ціни на соки споживачів до реальної існуючої ціни через низьку платоспроможність населення. Також надто перспективне виробництво так званого соку-новинки з фруктовою м’якоттю, яке також можливе при незначному збільшенні ціни на нього. Також аналізуючи опитування (питання 4) оптимальним є продаж фруктових соків у пакетиках 1 літр та 0,25 і 0,5 літр.