Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
рекоменд курс..docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
39.79 Кб
Скачать

6. Захист курсової роботи

Завершальним етапом виконання курсової роботи є її захист студентом. За кілька днів до захисту студент повинен ознайомитися з рецензією кафедри на його роботу, підготуватися до захисту.

Під час захисту з'ясовується, наскільки серйозно і вдумливо студент працював над проблемою теми, літературними джерелами, аналізом фактичного та статистичного матеріалу.

Процедура захисту складається з короткої доповіді студента (до 10 хв), в якій він повідомляє назву теми, перелік питань, вис¬вітлених у курсовій роботі, на яких матеріалах вона грунтується, роз¬криває основний зміст роботи, аргументує свій погляд на дане питання. Особливу увагу слід звернути на мету роботи та зроблені висновки. Потім студент дає відповіді на зауваження рецензента та запитання членів комісії. Під час захисту курсової роботи можуть задавати пи¬тання і виступати щодо змісту курсової роботи також офіційні опо¬ненти, призначені кафедрою з числа студентів (бажано іншої групи), та всі присутні. Рекомендується до захисту підготувати тези доповіді та необхідні наочні матеріали.

На основі рецензії керівника і рівня захисту студентом курсової роботи комісія у результаті обговорення на закритому засіданні оцінює її за чотирибаловою системою («відмінно», «добре», «задовільно», «незадовільно») та за шкалою ECTS. Позитивна оцінка заноситься до екзаменаційної відомості та залікової книжки студента. Незадовільна оцінка у залікову книжку не виставляється.

На «задовільно» оцінюються ті роботи, які правильно і досить повно висвітлюють основні питання теми. На «добре» - роботи, вико¬нані на високому теоретичному рівні, що повно і всебічно висвіт¬люють питання теми, з ґрунтовним викладом матеріалу, правильним оформленням. На «відмінно» - роботи, в яких має місце самостійний аналіз теоретичного і фактичного матеріалу, творчо досліджено тему, глибоко розкрито економічні проблеми, зроблено самостійні логічні висновки та цікаві пропозиції, а також, якщо студент самостійно зібрав, систематизував і узагальнив матеріал або пропонує якісь цікаві заходи щодо вирішення тієї чи іншої проблеми.

Студенти, роботу яких не оцінено позитивно, повинні написати нову роботу або істотно переробити дану і повторно подати її на рецензування та. захист у встановлений деканатом термін (додаткова сесія). Студенти, які не виконали курсової роботи або отримали незадо¬вільну оцінку при захисті, до екзамену з цієї дисципліни не допус¬каються.

Процес захисту курсових робіт має велике значення, оскільки дає студентам досвід публічних виступів. Це дуже важливо, якщо врахувати, що курсова робота готує студента до виконання і захисту більш складної і важливої за своїм значенням дипломної роботи. Кращі курсові роботи на найбільш актуальні теми, що мають певне теоретичне і практичне значення, можуть бути рекомендовані для публікації у збірниках студентських праць, представлені на конкурс або виставку кращих студентських наукових робіт. Вони можуть бути основою для доповідей та виступів у наукових студентських гуртках і на конференціях.

Позитивно оцінені та захищені курсові роботи здають до архіву університету.