Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
рекоменд курс..docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
20.11.2018
Размер:
39.79 Кб
Скачать

3. Порядок виконання курсової роботи

Після визначення теми студент консультується з науковим керівником, якого закріплено відповідно до рішення кафедри.

Обравши тему курсової роботи, студент повинен обміркувати її. Для цього слід уважно ознайомитись з відповідним розділом програ¬ми курсу дисципліни, перечитати розділи тем у підручниках, конспек¬ти лекцій та записи до семінарських занять. Все це допоможе студен¬тові отримати загальне уявлення про обсяг та зміст курсової роботи, підготувати його до вивчення відповідної літератури, а також скласти попередній план роботи.

Структура плану повинна складатися, як правило з двох-трьох розділів, кожний з яких містить два-три підрозділи. Розділи і підроз¬діли мають бути чітко і ясно сформульовані, представляти єдину сис¬тему, в якій кожний наступний пункт розвиває і доповнює попередні. План буде складено неправильно, якщо формулювання питань дублюватимуть назву теми курсової роботи.

Важливим етапом у процесі виконання курсової роботи є скла¬дання списку літератури. До нього повинні увійти насамперед Закони Верховної Ради України, постанови Уряду і Укази Президента України.

За допомогою літературних джерел можна ознайомитись з основ-ними методологічними основами наукового дослідження, перегляну¬ти проблемні праці вітчизняних і зарубіжних економістів з тематики курсової роботи, обов'язково використовуючи публікації у періодич¬ній пресі, довідкову літературу, статистичний і фактичний матеріал.

Працюючи над періодикою, передусім слід переглянути такі періодичні видання за останні один-два роки: «Економіка України», «Політика і час», «Актуальні проблеми економіки», «Вопросы эконо¬мики», «Вісник НАН», «Економіка, фінанси, право», «Вісник КНТЕУ», «Економіка АПК», «Вестник МГУ», «Конкуренція» (Вісник АМКУ), «Зовнішня торгівля», «Актуальні проблеми екноміки», «Мировая эко¬номика и международные отношения», «Фінанси України», «Еконо¬міст», «Банківська справа», «Держава та регіони» та ін.

Корисний матеріал фактичного характеру студент може відшу¬кати у галузевих аналітичних матеріалах, статистичних виданнях «Народне господарство України», «Україна в цифрах», «Статистичний щорічник України», щотижневику «Бізнес», газетах «Голос України», «Закон і бізнес», «Урядовий кур'єр», «Дзеркало тижня» та інших, а також у місцевій пресі.

Працюючи з монографічною та періодичною літературою, конк-ретним статистичним матеріалом, узагальнюючи фактичні дані, студент вчиться аналізувати складні процеси, що відбуваються в економіці, виявляти тенденції і закономірності економічного розвитку, викорис-товуючи наукову термінологію, якісно і чітко формулювати свою думку.

Кінцевим підсумком вивчення спеціальної літератури з наукової проблеми повинно стати вироблення чіткої логіки курсової роботи і складання плану в остаточному варіанті. Після цього план затверджує науковий керівник.

Оскільки результати дослідження виносяться на публічний за¬хист, це забезпечує студенту не тільки міцне засвоєння ним матеріалу курсової роботи, а й набуття навичок відстоювання своїх наукових переконань. Під час підготовки й захисту курсової роботи студент вчиться чітко і доступно викладати результати дослідження, набу¬ваючи досвіду публічного виступу і ведення наукової полеміки.

Виконану курсову роботу слід подати на кафедру за 20 днів до захисту роботи, для студентів заочної форми навчання за 20 днів до початку сесії. Подана на кафедру робота перевіряється, рецензується, остаточна оцінка виставляється за підсумками захисту її перед комі¬сією. Якщо робота не відповідає темі, завданню та вимогам, викладач повертає її з позначкою «на доопрацювання» з поясненням зауважень. Студент повинен внести зміни відповідно до зауважень і подати ро¬боту на повторне рецензування, але не пізніше п'яти днів до захисту.