Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Трудове право.docx
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
112.35 Кб
Скачать

Список літератури

Бару М.И. Унификация и дифференциация норм тру­дового права // Сов. государство и право. – 1971. – № 10. – С. 45 – 50.

Бару М.И. Оценочные понятия в трудовом законодательстве // Там же. – 1970. – № 7. – С. 104 – 108.

Жоравович Д. Вплив міжнародних норм про працю на вітчизняне трудове право // Право України. – 2001. – № 3. – С. 69 – 71.

Костюк В. Міжнародні акти як джерело трудового права // Там же. – 1999. – № 11. – С.97 – 100.

Краглевич В. Роль і значення судової практики в регулюванні трудових відносин // Юрид. жур. – 2004. – № 8. – C. 118 – 122.

Лосиця І.О. Колективний договір в нових умовах господарювання // Право України. – 1997 – № 5. – С. 73 – 76.

Чанишева Г. Вплив міжнародних трудових норм на розвиток трудового права України // Підприємництво, госп-во і право. – 2001. – № 5. – С. 67 – 70.

Ярошенко О.М. Теоретичні та практичні проблеми джерел трудового права України: Моногр. – Х.: Вид. СПД ФО Вапнярчук Н.М., 2006.

Заняття 3. Суб’єкти трудового права (2 год)

6. У зв’язку зі змінами, внесеними до законодавства про працю, директор заводу доручив робочій групі переробити Правила внутрішнього трудового розпорядку. Підготовлений проект Правил було узгоджено з виборним органом первинної профспілкової організації і після цього затверджено на засіданні ради трудового колективу.

Голова виборного органу первинної профспілкової організації вважає, що рада трудового колективу не має права приймати рішення про затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку і що цей проект треба винести на обговорення загальних зборів чи конференції трудового колективу.

У якому порядку затверджуються Правила внутрішнього трудового розпорядку підприємства?

7. На засіданні виборного органу первинної профспілкової організації заводу “Центроліт”, який розглядав питання щодо згоди на звільнення електрика Волкова за п. 4 ст. 40 КЗпП України (прогул без поважних причин), із п’ятнадцяти членів були присутніми тільки шестеро. Більшістю голосів прийнято рішення про згоду на звільнення Волкова.

Чи законне рішення виборного органу первинної профспілкової організації?

8. На зборах колективу Запорізького інструментального заводу було оголошено про порушення працівником заводу Морозом правил дорожнього руху. Збори вирішили не платити йому місячну премію за це правопорушення.

Чи законне рішення загальних зборів?

9. На Харківському авіаційному заводі на конференції трудового колективу обговорювалося питання про прийняття Положення про збори (конференцію) трудового колективу. Під час обговорення виник спір щодо можливості розгляду деяких питань на зборах структурних підрозділів заводу.

Вирішіть даний спір.

10. Під час розгляду позову Клімової про поновлення на роботі було встановлено, що її звільнення проведено без погодження з виборним органом первинної профспілкової організації “Харчовик”, яка, на думку позивачки, діяла на підприємстві і профорганізатором якої було її обрано. У судовому засіданні встановлено, що наказ про звільнення Клімової за п. 1 ст. 40 КЗпП було видано 1 квітня 2002 р.; заснована профспілкова організація 11 березня, первинна організація була прийнята на облік у Обласному комітеті профспілок 15 березня, легалізована районним управлінням юстиції 3 квітня 2002 р. Посада Клімової дійсно була скорочена.

Яке рішення має прийняти суд?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]