Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АНКЕТИ ДЛЯ РОЗРОБКИ ПЛАНІВ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
17.11.2018
Размер:
105.47 Кб
Скачать

Які засади функціонування мого магазину ?

Опишіть правила діяльності вашого магазину щодо годин роботи, свят, кредитних карток, задатків, відшкодувань, повернень, цінових регулювань, доставки, чеків, персоналу (відпустки, перерви, зарплати та її підвищення, скидки для працівників, участь у прибутках). Чи буде ціна фіксованою, чи може вона обговорюватись, чи буде вона гнучкою? Чи надаватимуться знижки для великих кількостей, старших людей, комерційних закупок, знижки для постійних клієнтів? Хто має право робити знижки, накидки, прийом повернень у вашу відсутність?

Засади діяльності мого магазину

Організаційні форми діяльності

Що необхідно зробити після відкриття та закриття магазину? Яку підготовку будуть отримувати нові працівники? Як ви будете приймати на роботу, що будете робити в надзвичайних ситуаціях - у випадку затримання злодія або якщо клієнт щось зіпсує? Якою буде система роботи з товарними запасами? Як ви зберігатимете готівку? Товари?

Я діятиму так

Анкети для розробки планів

Мале підприємництво поділяється на три великі категорії: роздрібна торгівля, послуга та виробництво. Перед тим, як зробити перші кроки у своїй діяльності, заповніть робочі папери для вашого виду підприємництва. Досвідчені підприємці, за спиною яких уже декілька успішних спроб, можуть діяти інтуїтивно, особливо не ризикуючи. Початківці ж не можуть іти на такий ризик. Як кажуть китайці, «у підготовці - все».

І і. Планування підприємства у сфері обслуговування

Прокладання шляху до прибутку від надання послуг полягає у відповіді на низку запитань. Коли ви відповісте на кожне питання настільки повно і точно, наскільки це можливо, то одержите ваш план.

Чому я займаюся підприємництвом ?

Займаючись малим підприємництвом, вам доведеться присвятити багато часу складанню планів та їх виконанню. Ви, можливо, недооцінюєте, скільки часу, енергії, грошей буде необхідно. Можливо, тільки через два роки ви отримаєте перший прибуток. Запитайте себе, чому ви хочете започаткувати справу у наданні послуг. Ця робота була вашим захопленням раніше? Чи вам подобалось прислуговувати сусідам і близьким? Ви очікуєте одержати фінансову забезпеченість і незалежність? Чи ви готові задля цього ризикувати?

Я хочу започаткувати мале підприємство для надання послуг тому, що........................

Яким підприємництвом я справді займаюсь?

Це питання здається зайвим, але необдумана відповідь на нього може стати причиною невдачі. Знайдіть час, щоб описати підприємство з погляду споживача, а не вашого особистого. Переконайтеся, що ви не «надаєте друкарські послуги», а чудово друкуєте для заклопотаних клієнтів листи та звіти, що ви не займаєтесь «пастуванням підлоги», а бездоганно забезпечуєте чистоту підлоги, не відриваючи клієнтів від їхніх справ. Ретельно обміркуйте, які послуги сподіваються отримати клієнти від запланованого вами підприємства.

Які насправді послуги я надаватиму

Як я забезпечу фірму клієнтами?

Навіть не сподівайтеся, що клієнти відразу звертатимуться до вас за послугами. Деякі підприємці-початківці несподівано виявили, що навіть родичі нехтують ними. Яким чином ви залучите клієнтів, одержите пропозиції, замовлення, контракти? Якщо ви плануєте покластися на те, що говоритимуть про вас ваші клієнти, то як же ви отримаєте перших клієнтів?

Я забезпечу себе клієнтами таким чином

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]