Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
АП(ср) 3.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
28.08.2019
Размер:
182.27 Кб
Скачать

Тема 5.7. Заходи забезпечення адміністративно- деліктного провадження (заходи процесуального

примусу)

План

  1. Тимчасове затримання транспортного засобу.

  2. Привід.

  3. Суб'єкти, яким надано право застосовувати заходи процесуального примусу.

Запитання для самостійного вивчення

  1. Наведіть приклади підстав тимчасового затримання транспортних заходів.

  2. Визначте статті КпАП за якими присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, є обов'яз­ковою.

  3. Перелічіть суб'єктів, яким надано право застосовувати заходи процесуального примусу.

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Питання І. Тимчасове затримання транспортного за­собу

Дозволено затримувати транспортний засіб, залишений водієм на порушення вимог правил зупинки і стоянки, що реально загрожує безпеці руху, внаслідок чого виникає аварійна обстановка, і з допомогою евакуаційних машин у встановленому порядку доставляти для зберігання на відповідну стоянку. Про такі дії негайно повідомляється наряд відповідної чергової частини Державтоінспекції.

Затримання транспортних засобів здійснюють працівники міліції згідно з вимогами відповідних законодавчих і нормативних актів, про що роблять запис у протоколі про адміністративне правопорушення, а також у протоколі про огляд і затримання транспортного засобу з чітким зазначенням місця його знаходження.

Водіїв і транспортні засоби дозволено також доставляти до чергової частини підрозділу Державтоінспекції або міськрад відділу внутрішніх справ, якщо:

  • водій керує транспортним засобом у стані сп'яніння, виявляє непокору, порушує громадський порядок й інші заходи впливу на нього вже вичерпано;

  • транспортний засіб або його окремі номерні агрегати чи вузли знаходяться у розшуку;

  • реєстраційні документи на транспортний засіб під­роблено;

  • номер кузова, шасі чи двигуна транспортного засобу знищено, підроблено або не відповідає записові в реєстраційних документах;

  • керування транспортним засобом здійснюється без реєстраційних документів на нього, без документів на вантаж, що перевозиться, або без посвідчення водія, а також коли досто­вірність даних документів викликає сумнів;

  • є орієнтування про затримання транспортного засобу;

  • відсутня можливість оформити на місці матеріали про дорожньо-транспортну пригоду і порушення правил дорожнього руху;

  • водій підозрюється у вчиненні дорожньо-транспортної пригоди або злочину.

Питання 2. Привід

При розгляді справ про адміністративні правопорушення, присутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, є обов'язковою, що передбачено ч. 1 ст. 44, ст. 51, 146, 160, 1602, 173, ч. З ст. 178, ст. 185, 185і, ч. 1 ст. 1853, ст. 1857 і 187 КпАП.

У разі ухилення її від явки на виклик органу внутрішніх справ або судці районного, районного у місті, міського чи міськрайонного суду цю особу може бути органом внутрішніх справ (міліцією) піддано приводу.

Законами України може бути передбачено й інші ви­падки, коли явка особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, в орган (до посадової особи), який вирішує справу, є обов'язковою.

Привід здійснюється на підставі ухвали про привід осо­би, участь якої визначено обов'язковою при розгляді справи. Таку ухвалу вправі винести суддя, орган, посадова особа, що розглядають справу про адміністративне правопорушення.

Привід виконується органом внутрішніх справ (міліцією) у порядку, встановленому МВС України. Співробітник міліції, виділений для виконання приводу, на підставі наявних в ухвалі відомостей (прізвище, ім'я, по батькові, рік народження і місце проживання) зобов'язаний достовірно встановити особу, відносно якої вона винесена. Встановити особу, яка підлягає приводові, виконавець повідомляє їй ухвалу про привід під розписку. Відмовлення від підпису із зазначенням мотивів визначається в ухвалі і завіряється виконавцем приводу.

При посиланні особи, яка підлягає приводові, на хворобу, що позбавляє її можливості прибути до місця виклику, таке захворювання має бути засвідчено у встановленому порядку лікарем. Про хвороби, а також інші обставини, що фактично перешкоджають виконанню приводу, негайно сповіщається суддя, орган, посадова особа, які винесли ухвалу про привід.

За відсутності в особи, що підлягає приводові, поважної причини щодо неявки їй оголошують терміни прибуття до місця виклику, роз'яснюють порядок і правила відшкодування витрати, а також наслідки ухилення від явки. Якщо особа, яка підлягає приводові, висловила бажання добровільно прибути до місця виклику, у неї береться письмове зобов'язання про явку до призначеного терміну, яке начальник органу внутрішніх справ (міліції") негайно передає судді, органу, посадовій особі, які винесли ухвалу про привід.

У випадку відмовлення від добровільної явки, особу, що підлягає приводові, доставляють до місця виклику примусово шляхом супроводу її співробітником міліції. Застосування зброї, наручників і зв'язування при цьому категорично заборонено.

Привід не може провадитися у нічний час, крім випадків, що не терплять зволікання. Привід неповнолітнього свідка, що не досяг 16-ти років, здійснено з повідомленням його батьків або інших законних представників.

Питання 3. Суб'єкти, якіш надано право застосову­вати заходи процесуального примусу

Відповідно до ст. 264 КпАП особистий огляд можуть провадити уповноважені на те посадові особи СБУ, органів внутрішніх справ, воєнізованої охорони, цивільної авіації, митних установ і органів прикордонної служби, природо­охоронних органів, державними інспекторами з питань інтелектуальної власності, органів лісоохорони, органів рибоохорони, органів, що здійснюють державний нагляд за додержанням правил полювання, а у випадках, прямо передбачених законами України, також і інших органів.

Огляд приміщень і територій, що належать юридичній особі або підприємцеві і використовуються для здійснення під­приємницької діяльності, речей, що там знаходяться, і доку­ментів провадиться посадовими особами, уповноваженими складати протоколи про адміністративні правопорушення: це посадові особи органів внутрішніх справ (міліції); органів і установ кримінально-виконавчої системи; податкових органів; митних органів, прикордонних органів і прикордонних військ тощо.

Запитання для закріплення і повторення матеріалу

  1. Чому виникає необхідність застосовувати тимчасове затримання транспортного засобу?

  2. На підставі якого процесуального документа засто­совується привід особи?

  3. Хто може здійснювати особистий огляд особи при вчиненні адміністративного правопорушення?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]