Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Створення бізнесу більярдного клубу.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
219.14 Кб
Скачать

16

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Факультет менеджменту та бізнесу

Кафедра менеджменту та маркетингу

Бізнес-план

На тему:

Організація більярдного клубу «Свояк»

Виконав:

студент групи 302-ЕМ

Павленко Ю.С.

Перевірила:

Глущенко Т.С.

Полтава – 2011

Зміст

Зміст 1

1.Резюме 3

2.Загальні відомості про підприємство 4

3.Ринок збуту організації 5

4.Маркетинговий план 6

5.Оперативний план 8

6.План за трудовими ресурсами 12

7. Фінансовий план 15

Висновки 19

  1. Резюме

На сьогоднішній день все більше число успішно працюючих людей стали приділяти увагу спорту, підтримці хорошої фізичної форми, відвідуючи при цьому тенісні корти, басейни, тренажерні зали. Можна сказати, що ведення здорового способу життя стає звичним.

На фоні числа людей, здатних оплачувати свої розваги, і завантаженості вже існуючих місць відпочинку, надзвичайно привабливо виглядає створення місця, в якому б поєднувалися, як спортивні, так і розважальні послуги, що спроможні задовольнити клієнтів.

Таким чином, цілями представленого бізнес-плану є:

- розробка і опис шляхів створення організації, що надає спортивно-розважальні послуги, визначення її організаційно-правової форми;

- визначення місця на ринку, що буде займати організація (ринкової ніші);

- опис послуг, які організація буде надавати споживачам;

- аналіз доцільності створення подібної організації з точки зору рентабельності і прибутковості;

- вибір оптимальних шляхів вирішення завдань, поставлених в бізнес-плані;

- розробка конкретних заходів, пов'язаних з реалізацією бізнес-плану.

Справжній бізнес-план передбачає створення фірми, що здатна ефективно працювати на відкритому для всіх, у тому числі і для конкурентів, полі діяльності. Створення подібної фірми припускає грамотний вибір такої ринкової ніші, де фірма могла б будувати свою довгострокову стратегію, встановивши перспективну схему налагодження ділових зв'язків, ведучи оптимальну цінову політику, заохочуючи і підтримуючи своїх постійних клієнтів, розширяючи спектр своєї діяльності і, тим самим знижуючи ризики цієї діяльності.

Такою фірмою може стати більярдний клуб «Свояк», який здатний запропонувати своїм клієнтам різні спортивні ігри і приємну музику.

Сукупна вартість пропонованого бізнес-планом проекту складає 300000 грн. Термін реалізації ― 3 місяців, а термін окупності проекту 6 місяців. Для фінансування створеного проекту будуть використовуватись власні кошти (шляхом продажі власної 3-х кімнатної квартири).

  1. Загальні відомості про підприємство

Місцем, що поєднує в собі атрибути спортивного відпочинку може бути клуб, що знаходиться в зручному місці, що пропонує наступні види послуг:

  1. Більярд або американський пул.

  2. Бар.

Для занять всіма цими спортивними іграми клієнту абсолютно не потрібний спеціальний спортивний одяг, а об'єм отриманих задоволень можна порівняти з справжнім заняттям спортом.

Клієнти зможуть скористатися послугами бару в якому будуть подаватися велика кількість безалкогольних напоїв і коктейлів, і з спиртних напоїв будуть представлені різноманітні сорти вина і пива. Більш міцне спиртне в барі продаватиметься за високими цінами, що дозволить створити попит серед клієнтів на слабоалкогольні напої.

Необхідним атрибутом клубу повинна бути хороша музика. Клієнт, завітавши в цей клуб, одержує цілий комплекс послуг, які в даний момент пропонуються іншими місцями відпочинку частково.

Якщо говорити про концепцію, то в даний час популярні три основні концепції більярдного клубу і одну з них слід вибрати як базову ще до відкриття безпосередньо клубу, оскільки вибрана концепція диктуватиме відповідні вимоги.

Комерційна концепція - більярдний клуб позиціонується як заклад для широких мас відвідувачів самого різного рівня (а не тільки гравців-більярдістов), де більярд виступає саме як засіб для проведення відпочинку з належним рівнем сервісу.

Спортивна концепція - більярдний клуб позиціонується як заклад для професійних гравців і, відповідно, притягає до себе не стільки тих, хто розглядає більярд як засіб відпочинку, скільки тих, кому цікава сама гра на більярді.

Концепція елітного клубу - більярдний клуб позиціонується як заклад для спроможного прошарку клієнтів і його особливістю є надання ексклюзивних і дорогих послуг, що часто не мають аналогів в інших клубах міста.

Для реалізації обираємо комерційну концепцію з інтеграцією на спортивну. Тобто технічний рівень відповідатиме спортивній концепції і відведені дні там будуть проводитись змагання, а в інші дні це буде клуб для всіх бажаючих.