Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОПЗ т.1 з.2 МР.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
456.19 Кб
Скачать

Ешелонування військових запасів

Частини та з’єднання ЗС

Всього, (д/д)

У тому числі, (д/д)

Запаси поточн. забезп., (д/д)

сухий пайок (у о/с)

у трансп. і вмз

у трансп. і рмз

у трансп. і обмз

на ПС атехб, обатз

на ПС атехп

Дивізія

11

1

6

2

2

-

-

30

Полк, бригада

9

1

6

2

-

-

-

30

Окремі р., б., т.ч. АК, ОК, ЦП

7

1

-

6

-

-

-

-

(Доповісти, де і скільки утримуються свіжі продукти).

Норми утримання військових запасів продовольства поточного забезпечення повинні утримуватися:

  • у частинах і з'єднаннях з розрахунку не менше ЗО д/д, щоб забезпечити мобілізаційне розгортання, бойове злагодження, висування частини (з'єднання до місця оперативного призначення;

  • у інженерно-технічних частинах - 15 д/д;

  • у військах, які дислокуються на островах, повинні мати двохмісячні запаси продовольства на штатну чисельність військових частин;

  • на продовольчих, базах і складах центрального підпорядкування - 20 д/д, на приписані на забезпечення в/частини.

Хлібну групу утримувати:

У Сухопутних військах:

На мирний час:

В в/частинах: 2 д/д хліба на чисельність м/часу (в т.ч. 1 д/д - в їдальні і 1 д/д на продовольчому складі), 2 д/д сухарів - на чисельність в/часу (в т.ч. 1 д/д у сухому пайку і 1 д/д на продовольчому складі).

На воєнний час:

В підрозділах - 1 д/д хліба на продовольчому, пункті і 2 д/д сухарів (1 д/д - у сухому пайку і 1 д/д в підрозділі).

В в/частині - 1 д/д хліба і 1 д/д сухарів на продовольчому, складі - в бригаді.

В з'єднанні - 1 д/д хліба на ПМХ, 1 д/д сухарів на продовольчому складі, решта - борошно, в т.ч. 1 д/д борошна на ПМХ.

В в/частинах, що не мають штатних засобів хлібопечення, запаси хлібної групи утримуються у порядку, визначеному для в/частини.

Запаси борошна зберігаються для них у визначеному порядку (крім в/запасів).

Крім, того всі в/частини в м/час повинні зберігати необхідну кількість запасів хлібної групи ( у борошні, сухарях або свіжим хлібом) для забезпечення відмобілізування, бойового злагодження та висування у райони оперативного призначення. На висування у р-ни оперативного призначення свіжій хліб планується не більш, як на 3 доби.

Оперативні запаси поділяються на корпусні і запаси оперативного командування.

Корпусні запаси продовольства у розмірі двохдобової потреби об'єднання утримуються на продовольчому складі полку матеріального забезпечення (бригад) корпусу завантаженими на автотранспорт.

Запаси продовольства оперативного командування утримуються на фодовольчих складах бригад матеріального забезпечення оперативного командування, а в початковий період війни і у ході проведення перших операцій - на стаціонарних продовольчих базах і складах оперативного командування.

Безперебійне забезпечення військ продовольством досягається не тільки творенням встановлених запасів, а і їх правильним ешелонуванням.

Продовольчі запаси оперативного командування слід ешелонувати в глибину у 2-3 ешелони, що створює сприятливі умови щодо підтримки рівня достатньої забезпеченості частин, з'єднань, ефективного використання транспорту, збереження запасів від одночасного знищення.

В інтересах оперативного командування по продовольчій службі можуть бути задіяні:

  • 3-4 польових м'ясокомбінати;

  • 1-2 відділення по переробці продовольчої сировини (зерна у борошно і крупи, борошна - у макаронні вироби);

  • 3-4 стаціонарних продовольчих складів і баз;

  • місцева промислова, харчова і ремонтна бази та інше.

З початком війни забезпечення військ продовольством буде здійснюватися за рахунок перехідних запасів частин (з'єднань), які зберігаються на їх складах у пунктах постійної дислокації, та оперативних запасів на стаціонарних базах і складах оперативного командування.

Наприклад, по замислу командно-штабних навчань останніх років передбачалося продовольче забезпечення військ оперативного командування на протязі перших 4-5 діб оборонної операції здійснювати за рахунок перехідних запасів, що знаходяться у пунктах постійної дислокації частин.

Джерела надходження і порядок поповнення запасів

У військовій ланці для забезпечення частин і підрозділів в початковий період операції використовуються поточні продовольства мирного часу, що залишаються у пунктах постійної дислокації військ після їх виходу у райони

зосередження (бойового призначення).

Забезпечення з'єднань (частин) зі стаціонарних складів оперативного командування (із районів розосередження запасів продовольчих складів ОК) починається після повного використання запасів, що знаходились на продовольчих складах у пунктах постійної дислокації.

Відпуск (видача) продовольства зі стаціонарних складів в оборонній операції буде здійснюватися, як правило, у автомобільний транспорт з'єднань обмз), частин (рмз), а також шляхом відвантаження його в залізничний транспорт для відправки на вивантажування станції об'єднань (з'єднань). Прикріплення на забезпечення до складів ОК з'єднань і частин, які прибувають до складу оперативного командування з глибини держави або від інших оперативних командувань, здійснюється за розпорядженням продовольчої служби ОК.

Заготівля продовольства з місцевих ресурсів

Організується і проводиться з метою максимального використання ресурсів матеріальних засобів, які є у межах тилової смуги оперативного командування, для безперебійного забезпечення військ і скорочення обсягів підвезення продовольства із внутрішніх районів держави.

На підставі даних економічної розвідки, яка повинна проводитися ще у мирний час, і реальної потреби військ продовольчою службою ОК (АК) розробляється "План заготівлі продовольства з місцевих ресурсів і перероблення сільськогосподарських продуктів", який підписується заступником командувача військами ОК по тилу, начальником продовольчої служби і затверджується командувачем ОК (АК).

Для організації заготівель продовольства з місцевих ресурсів в зоні продовольчого забезпечення на кожній опорний продовольчий склад повинні призначатися уповноваженні по заготівлям. Уповноваженим з питань заготівлі підпорядковуються усі підприємства в межах тилової смуги ОК, які займаються заготівлею і переробкою, незалежно від того, до якого відомства вони належать.

Додатковим джерелом забезпечення військ продовольством у оборонній {операції може служити продукція військових радгоспів і підсобних господарств

військових частин.

Для підвезення продовольства повинні комплексного використовуватися усі види транспорту: залізничний, автомобільний, водний і повітряний.

Залізничний транспорт застосовується, в основному, у оперативній ланці на ділянках: стаціонарні бази і склади ОК (бази держрезерву) - БрМЗ ОК, АТБ ВПСОК,КБрМЗ.

У оперативній ланці можливе застосування водного і повітряного транспорту.

У військовій ланці використовується, як правило, автомобільний транспорт.

У зв'язку з комплексним використанням видів транспорту продовольча служба ОК повинна своєчасно і правильно визначити обсяги підвезення, представляти штабу тилу і транспортним службам заявки на підвезення і доводити розпорядки на відпущення (відвантаження) продовольства підпорядкованим складам і військам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]