Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовий проект_птахи.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
267.78 Кб
Скачать

2.2. Система утримання птахів (4-5 с.)

В цьому розділі необхідно запропонувати найбільш ефективну систему і спосіб утримання птахів у відповідності до виду і технології виробництва. Далі необхідно описати яке в цьому випадку застосовується технологічне. опалювально-вентиляційне і освітлювальне обладнання і їхні техніко-технологічні характеристики. Крім цього слід подати нормативи щільності посадки поголів'я, параметри температурно-вологісного режиму і режиму освітлення (за величиною тривалості світлового дня й інтенсивністю освітлення). Описати систему видалення посліду, нормативи вмісту шкідливих газів у атмосфері пташника і об'єми вентиляції.

2.3. Годівля с.-г. Птахів (5-6 с.)

В ньому розділі необхідно описати оцінку поживності кормів для с.-г. птахів, систему нормування поживних речовин в раціонах, особливості годівлі статево-вікових груп птахів. Звернути увагу на ліміти включення в раціони й обмеження деяких кормових засобів та їх причини. Крім цього слід обчислити річну потребу в кормах для виробництва відповідної кількості продукції, яка була розрахована у другому розділі цього проекту (Технологія виробництва продукції птахівництва).

Необхідно включити:

  • раціони годівлі певного виду птахів;

  • розрахунок потреби в кормах.

3. Економічна ефективність виробництва продукції птахівництва (3 с.)

Провести розрахунки економічної ефективності розробленого технологічного проекту. Заповнити таблиці економічної ефективності. Визначити: рентабельність, собівартість, точку беззбитковості

4. Ветеринарно - санітарні заходи в пташнику (2 с.)

Виконання цього розділу розпочати із переліку основних найбільш небезпечних інфекційних хвороб даного виду шахів, розділивши їх на групи - бактерійні, вірусні й інвазійні. Потім в короткому викладені подати основні методи профілактики і боротьби з цими хворобами. Крім цього слід описати як і чим повинна бути обладнана ферма чи окремий пташник для запобігання занесення цих хвороб.

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ (1 с.)

Необхідно проаналізувати стан ведення галузі птахівництва в умовному господарстві та розкрити шляхи підвищення продуктивності птахів. Слід вказати:

  • запланований проектом об’єм виробництва;

  • пропозицію до його впровадження.

РОЗДІЛ 3

Розрахунок основних технологічних параметрів

3.1. Приклад розрахунку курсового проекту

за темою "Технологія виробництва харчових яєць"

Розрахунок потужності підприємства

Згідно з завданням: підприємство з виробництва харчових яєць має 8 приміщень, із них: 6 приміщень розміром 12×84 м з клітковим обладнанням БКН-3 та 2 приміщення розміром 18×84 м з клітковим обладнанням КБН-4.

1. Розрахунок ритмічності комплектування стада:

Ритм комплектування показує через скільки місяців чи днів від попереднього комплектування буде заповнюватись наступний пташник (група пташників). Цей показник визначають шляхом ділення кількості тижнів у році на кількість приміщень птахівничого підприємства:

Рк = 48 тижнів / 8 приміщень = 6 тижнів