Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсовий проект_птахи.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.11.2018
Размер:
267.78 Кб
Скачать

Розділ 2 Структура курсового проекту

2.1.Курсовий проект повинен містити:

  • титульний аркуш

  • завдання до курсового проекту

  • рецензія на курсовий проект

  • зміст

  • вступ

  • основні розділи курсового проекту

  • висновки

  • список використаної літератури

  • додаток (технологічний графік виробництва продукції птахівництва)

ЗМІСТ

Вступ

1. Огляд літератури

1.1. Біологічні особливості птахів

1.2. Характеристика сучасних порід і кросів с.-г. птахів

1.3. Існуючі технології виробництва продукції птахівництва в Україні

1.4. Новітні технологічні прийоми підвищення ефективності птахівництва

2. Розрахунково-технологічна частина

2.1. Технологія виробництва продукції птахівництва

2.2. Система утримання птахів

2.3. Годівля с.-г. птахів

3. Ветеринарно-санітарні заходи

ВИСНОВКИ І ПРОПОЗИЦІЇ

Список використаної літератури

ДОдатки

2.2. Вимоги до змісту курсового проекту

ВСТУП (1 с.)

У вступі слід коротко висвітлити стан виробництва продукції птахівництва (згідно теми курсового проекту) та перспективи розвитку галузі в Україні й області.

1. Огляд літератури

1.1. Біологічні особливості птахів (1-2 с.)

Відповідно до завдання необхідно подати коротко біологічні особливості, цього виду птахів, що пов'язані з виробництвом конкретної птахівничої продукції (яєць, м'яса, добового молодняку, пуху). Необхідно опрацювати 2-3 літературних джерела.

1.2. Характеристика сучасних порід і кросів с.-г. птахів (3-4 с.)

У відповідності із завданням, необхідно описати сучасні породи і кроси птахів, які використовуються у виробництві тієї конкретної продукції птахівництва. У описанні обов'язково вказати короткі відомості про місце і методи виведення, детально подати господарську характеристику, схему схрещування (для кросів) і розповсюдження. Необхідно використати 2-3 літературних джерела.

1.3. Існуючі технології виробництва продукції птахівництва в Україні (3-4 с.)

Виходячи із теми курсового проекту, в цьому розділі необхідно описати інтенсивні й екстенсивні технології, існуючі технологічні прийоми утримання (різні методи та способи), годівлі (різні типи та способи), розведення птахів. Необхідно опрацювати 2-3 літературних джерела.

1.4. Новітні технологічні прийоми підвищення ефективності птахівництва (4-5 с.)

За даними літературних джерел (за останні 3-4 роки) висвітлити шляхи удосконалення технології виробництва цього конкретного виду птахівничої продукції, сучасний стан науково-практичних розробок з годівлі, утримання і розведення птахів. Слід висвітлити інтенсифікаційні фактори та прийоми, які сприяють підвищенню економічної ефективності та рентабельності виробництва. Необхідно опрацювати 10-12 літературних джерел.

2. Розрахунково-технологічна частина

2.1. Технологія виробництва птахівничої продукції (12-14 с.)

Це головний розділ курсового проекту. У курсовому проекті в назву цього розділу обов'язково включити назву продукції (яєць, м'яса, добових курчат і т.д.). Розділ розпочинається із технологічної схеми виробництва даної продукції птахівництва. Схему необхідно накреслити на окремому аркуші паперу, зробити усі позначення і подати їх розшифровку. Далі слід коротко і лаконічно описати кожну технологічну ланку цієї схеми із поданням технологічних нормативів і стандартів.

Якщо тема проекту пов'язана із технологією роботи племінного заводу з будь яких видів с.-г. птахів, то замість технологічної схеми виробництва подасться організаційна структура племінної справи у птахівництві, а замість описання технологічних ланок подати схему виведення (удосконалення) поєднувальної, спеціалізованої лінії і описати виконання кожного етапу виведення лінії де обов'язково навести усі необхідні нормативи.

В подальшій розробці цього розділу необхідно у відповідності до завдання скласти технологічний графік-карту (циклограму) руху поголів'я і виробництва продукції на протязі календарного року. Потім обчислити поголів'я і виробництво продукції за кожен місяць і в цілому за рік.

Якщо тема проекту пов'язана із технологією племінного заводу то замість вищевказаних обчислень подати і описати структуру селекційного стада, обчислити поголів'я в кожній групі і в цілому селекційного стада, обчислити необхідну кількість добового молодняку і об'ємів інкубації для відтворення цього стада і окремих його і груп.

Якщо тема курсового проекту пов'язана технологією виробництва Інкубаційних яєць. то після описання технологічної схеми виробництва товарної продукції (яєць. м'яса, як було вказано на початку цього розділу) необхідно у відповідності до завдання обчислити поголів'я родинного стада для даного підприємства і тільки після цього складати технологічний графік-карту (циклограму) і обчислювати рух поголів'я щомісячно і виробництво яєць (в даному випадку уже інкубаційних) за таким же принципом і з такими ж методами розрахунку, як для виробництва харчових яєць.