Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні вказівки по оформленню практики.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
15.11.2018
Размер:
64 Кб
Скачать

3. Оформлення щоденника

Щоденник - це документ, в якому студентом фіксується виконання програми практики та індивідуального завдання. Основні вимоги до записів у щоденнику:

• записи треба робити щоденно на основі виконаної роботи згідно з програмою практики;

• записи повинні бути лаконічними, але розкривати суть питань програми практики;

• записи повинні відображати практичну роботу під­приємства, в них вказуються документи, які вивчались або скла­дались студентом у процесі роботи, робляться посилання на додані документи;

• записи здійснюються охайно та грамотно;

• мінімальний обсяг записів - 0,5 -1 сторінка в день.

Безпосередній керівник практики від організації (під­приємства, установи) щоденно оцінює роботу практиканта, перевіряє записи в щоденнику і ставить оцінку та підпис.

Особливе місце під час проходження практики посідає збір, узагальнення й опрацювання практичного матеріалу від­повідно до переліку додатків, які наводяться в програмі" практики.

Збір практичного матеріалу повинен проводитися щоден­но після повторення студентом теоретичних питань, що до­зволить в процесі роботи виявити позитивні або негативні сторони роботи підприємства (організації, установи), дотри­мання чинного законодавства, інших нормативних документів, які регулюють його діяльність.

4. Оформлення письмового звіту

4.1. Структура письмового звіту

На основі записів у Щоденнику, а також накопичених у процесі практики організаційно-правових, оперативних, обліко­во-звітних, аналітичних матеріалів студент складає письмовий звіт про виконання програми практики.

Звіт складається з таких частин: титульний аркуш, зміст, вступ, основна частина, висновки та пропозиції, список вико­ристаних джерел, додатки.

4.2. Титульний аркуш

Титульний аркуш письмового звіту оформляється україн­ською мовою за формою. наведеною в додатку 2.

Виправлення і скорочення на титульному аркуші не допускаються.

4.3. Зміст

У змісті послідовно записують усі складові частини пись­мового звіту: вступ, найменування розділів, підрозділів, висно­вок, список використаних джерел із зазначенням номерів сторінок, на яких знаходиться їх початок. Форма наведена в додатку 3.

4.4. Вступ

У вступі студенту необхідно дати коротку характерис­тику підприємства (організації, установи), де він проходить практику. А саме описати:

• суть діяльності;

• організаційну структуру, підпорядкованість;

• економічні показники роботи, аналіз їх виконання.

Обсяг вступу повинен бути не більше 2-3 сторінок.

4.5. Основна частина

В основній частині звіту на основі виконаної роботи, зібраного та проаналізованого матеріалу треба описати діючу на підприємстві (в організації, установі) систему прийомів і мето­дів виконання робіт із кожного питання програми практики. Необхідно дати характеристику стану цих питань, їх ефективність, виділити нове, прогресивне в роботі, зазначити недоліки на відповідній ділянці роботи.

Текст звіту повинен поділятися на розділи відповідно до тем програми практики. Кожний розділ повинен мати заголовок і починатися з нової сторінки.

Якщо в тексті часто наводиться найменування органі­зації, то дозволяється писати скорочену назву. Але при першому згадуванні в тексті пишеться повна назва, а в дужках - скоро­чена.

У тексті повинні бути посилання на додатки. Наприклад: "Дислокація торговельної мережі наведена у додатку 12".

Окремим розділом виділяється стан охорони праці на підприємстві (в організації, установі).

Після кожного розділу студент вносить пропозиції сто­совно поліпшення цього напряму роботи підприємства.