Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 2 - Робота з командами.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
2.68 Mб
Скачать

5.6. Меню документів

В ікно "Меню документів" викликається на екран за допомогою команди "Вид|окна". Вікно "Меню документів" відображає конфігурації бібліотек користувача, дозволяє змінювати конфігурації бібліотек. Також вікно "Меню документів" використовується для завантаження креслення в якості поточного і для вставки креслення як фрагмент чи картинки.

5.7. Вікно загального виду

Вікно загального виду викликається на екран за допомогою команди "Вид|окна". Вікно загального виду призначено для швидкого переміщення по кресленню і відображає все креслення поза залежністю від того, які розміри робочого вікна встановлені у вікні поточного креслення. При роботі з вікном загального виду може бути встановлено два режими.

Перемінна рамка. У цьому режимі для переміщення по кресленню Вам необхідно вказувати два кути прямокутної області у вікні загального виду. Для цього підведіть курсор до вікна загального виду, натисніть ліву клавішу миші і, утримуючи її натиснутої, перемістите мишу так, щоб курсор, що з'явився, у виді "гумової нитки" захопив потрібну частину креслення, і відпустіть клавішу миші. Після цього зазначена область у вікні загального виду виділиться іншим кольором, і відповідна область креслення, пропорційно збільшена, виведеться у вікні поточного креслення.

Постійна рамка. При цьому режимі, якщо ви підведете курсор до вікна загального виду, то з'явиться курсор у вигляді прямокутника, що показує область креслення, що ви хочете вибрати. Розмір прямокутника пропорційний розміру вікна поточного креслення. Якщо ви будете утримувати ліву кнопку миші натиснутою і переміщати прямокутник по вікну загального виду, то зображення креслення у вікні поточного креслення буде динамічно змінюватися відповідно до переміщення прямокутника.

Керування режимами здійснюється установкою відповідної опції в меню, що викликається натисканням правої клавіші миші, коли курсор указує на вікно загального виду. За допомогою меню можна обновити креслення у вікні загального виду, вибравши опцію "Обновить", можна видалити вікно загального виду з екрана, вибравши опцію "Спрятать". Для установки режимів перемальовування вікна загального виду необхідно вибрати в меню опцію "Свойства". На екрані з'явиться діалогове вікно для установки режиму "Обновление окна".

Режим "При редактировании" означає, що зображення креслення у вікні загального виду буде обновлятися тільки при зміні (перерахуванні) моделі креслення. Режим "При перерисовке" означає, що зображення у вікні буде обновлятися разом з відновленням креслення у вікні поточного креслення. Режим "Не обновлять" означає, що зображення у вікні буде обновлятися тільки при виборі в меню опції "Обновить".

5.8. Вікно діагностики

призначене для відображення повідомлень про помилкові ситуації, що можуть виникати при роботі системи T-FLEX CAD.

Вікно діагностики можна викликати з текстового меню “Настройка|окна|окно діагностики”. Якщо підвести курсор до заголовка вікна діагностики і натиснути , то з'явиться меню з наступними пунктами.

Очистить. При виклику цієї опції всі повідомлення з вікна діагностики будуть вилучені.

Редактировать. При виклику цієї опції система викликає команду редагування тієї операції, у якій зафіксована помилка, якщо це можливо (ця ж функція спрацьовує при подвійному натисканні клавіші на відповідному повідомленні).

Спрятать. При виклику цієї опції вікно діагностики зникне з екрана.

Ви можете включити/виключити подачу звукового сигналу при виникненні помилки (команда "SO - Установки", закладка "3D").

Вікно діагностики складається з двох полів "Повідомлення" і "Елемент".

У поле "Повідомлення" виводиться інформація про помилку, що виникла. Рядок повідомлень, у залежності від виду помилки, може позначатися піктограмами.

- помилка відкриття файлу

- інформаційне повідомлення

- помилка, що виникла при виборі елемента креслення

- помилка, що вимагає виправлення

- попередження

П оле "Елемент" при необхідності містить чи ім'я ідентифікатор того елемента креслення, з яким зв'язана виникла ситуація. Рядок у даному полі також може супроводжуватися піктограмою, що відбиває тип елемента.

Помилка перерахування вузла "0x200000D" фрагмента "f1.grb" Вузол 0x2000006

У приведеному прикладі в поле "Повідомлення" зазначений ідентифікатор вузла в кресленні фрагмента, а в поле "Елемент" - ідентифікатор зв'язаного з ним вузла в складальному кресленні.

При виборі повідомлення у вікні діагностики і натисканні ЛКМ з'являється контекстне меню, що містить наступні пункти:

- Сховати повідомлення. Обране повідомлення не відображається у вікні діагностики, але при необхідності може бути відновлене зі списку схованих повідомлень. Блокування повідомлень поширюється в наступних сеансах роботи із системою.

- Список схованих повідомлень. Виводить список схованих повідомлень, знімаючи прапорці відповідних елементів у результаті чого користувач може розблокувати відповідні повідомлення.

- Очистить. При виклику цієї опції всі повідомлення з вікна діагностики будуть вилучені.

- Спрятать. При виклику цієї опції вікно діагностики зникне з екрана.

Контекстне меню також містить набір команд, доступних для елемента, з яким зв'язане обране повідомлення. Використання контекстного меню спрощує перехід до редагування, видаленню, одержанню інформації з обраного елемента.

Якщо рядок повідомлення містить ідентифікатор елемента, що породив помилку, то в контекстному меню з'являється набір команд для його редагування чи одержання інформації. Склад цих команд описаний у розділі "Вибір 3D елементів".

При виникненні помилки відкриття файлу фрагмента в контекстному меню додається пункт "Показати структуру фрагмента", за допомогою якого можна переглянути елементи зв'язані з ним.

5.9. Лінійка

Допоміжне інформаційне поле уздовж лівого і верхнього країв вікна поточного креслення. Відображає розмір вікна поточного креслення по осям X і Y. Служить для визначення поточних координат курсору, елементів побудови і зображення.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]