Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 2 - Робота з командами.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
14.11.2018
Размер:
2.68 Mб
Скачать

4. Керування системою

ля керування системою використовуються вікна і поля діалогу різних типів. Деякі з них присутні на екрані постійно, інші з'являються по необхідності. Керування вікнами і полями діалогу здійснюється за допомогою команд "Вид|окна" і "Настройка|настройка|панели", або за допомогою меню, що з'являється при натисканні правої кнопки миші поза вікном поточного креслення. На приведеній вище картинці показаний стандартний екран T-FLEX CAD.

Весь вільний простір екрана (невикористовуване зазначеними нижче вікнами і полями діалогу) зайнято вікном поточного креслення. У вікно поточного креслення виводиться зображення креслення. Дане вікно може містити вікна 2D види і 3D види, або одне з них. Рамка у вікні 2D види поточного креслення у вигляді прямокутника показує границі листа креслення, що встановлюються в команді STatus на закладці "Загальні".

. Існує можливість сховати всі допоміжні вікна і панелі, тоді вікно поточного креслення стане займати найбільшу область екрана (команда - "<FS> - Окно|полноэкранный режим").

Необхідно відзначити, що розташування вікон і полів діалогу описується по стандартному екрані T-FLEX CAD. Усі вікна можуть бути розташовані користувачем за своїм розсудом у процесі роботи з T-FLEX CAD.

5.Вікна і поля діалогу системи t-flex cad:

5.1 Меню програми.

Р озташовано під заголовком вікна T-FLEX CAD у верхній частині екрана.

Меню програми містить усі команди системи, розділені по групах. Якщо підвести курсор до якої-небудь групи з'явиться інформація про дану групу команд.

Команди в текстовому меню розділені на наступні групи:

Файл - команди роботи з кресленнями і бібліотеками креслень.

Правка - команди редагування елементів системи.

Построения - команди створення допоміжних елементів побудови.

Чертеж - команди створення елементів зображення.

Операции - команди операцій при роботі з тривимірною моделлю креслення.

Оформление - модуль оформлення креслення.

Параметры - команди роботи з параметричною моделлю креслення.

Сервис - команди конфігурації системи й установки параметрів креслення.

Настройка - команди настроювання системи.

Вид - команди переміщення по кресленню і конфігурації екрана системи.

Окно - команди роботи в багатовіконному режимі.

? - команди одержання довідкової інформації із системи і команд.

Вибір команди з меню:

1. Підведіть курсор до назви якої-небудь групи команд і натисніть ЛКМ. З'явиться падаюче меню з назвами команд групи. Підведіть курсор до потрібної команди і натисніть . ЛКМ

2. Для вибору з текстового меню команд за допомогою клавіатури натисніть <Alt><Клавіша>, де "клавіша" означає клавішу на клавіатурі, що відповідає літері, що підкреслена в даному пункті текстового меню. З'явиться падаюче меню з набором команд. Перемістите рамку за допомогою <Up> і <Down> до потрібної команди і натисніть <Enter>.

При виклику команди з меню програми (для 2D команд) відбувається автоматичне припинення виконання поточної команди. Для команд, що працюють із тривимірними елементами креслення, виклик наступної команди можливий з поточної команди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]