Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Васильева-чистовик.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
12.11.2018
Размер:
142.34 Кб
Скачать

Висновки

Правове виховання - складна і багатоаспектна діяльність держави, направлена на формування в свідомості людей пошани до права, позитивних знань, уявлень, поведінкових орієнтацій, що забезпечують правомірну поведінку, активну життєву позицію при виконанні і використанні юридичних норм.

Правове виховання – це система заходів, направлених на формування правових ідей, норм, принципів, що представляють цінності світової і національної правової культури.

Метою правового виховання є вироблення стійких, твердих соціальних якостей особи і соціальних обов'язків, які можна в цілому охарактеризувати як високу правову культуру, що включає всі елементи правосвідомості і правової поведінки; володіння необхідними правовими знаннями, вироблення навиків і умінь правомірної поведінки і самостійної правової оцінки дійсності; твердження в свідомості громадянина поглядів і переконань, що забезпечують високу пошану до законів держави; нетерпимість до правопорушників, а також високу правову активність, творча участь в застосуванні норм права і їх вдосконаленні, охороні правопорядку.

З часткою великої упевненості можна сказати, що що вчаться сучасних шкіл і вузів не одержують належного правового виховання, так що в найближчі 30-50 років в Україні не може йти мові про правову державу і цивільне суспільство. Зараз вже є позитивні результати роботи по правовій освіті в деяких школах, регіонах, колективах України, але поки тільки на рівні апробації. Механізми правового виховання ще тільки розробляються.

Список використаної літератури

1. Архипов В.Д. Підліток і закон. Куйбишев, 1984 рік.

2. Домова А.І. соціально-психологічні аспекти злочинності неповнолітніх. М. Юрідічеськая література, 1981 р.

3. Мордовец А.С., Магометов А.А., Силантьев Л.В., Чинчиков А.А. Права людини і діяльність органів внутрішніх справ. Саратов, 1994 рік

4. Казанський О.А. Педагогика как любовь. – Москва, 1996.

5. Макаренко А.С. Твори в 7-ми томах. – Том 5. – К., 1954.

6. Радянська школа. – 1991. – №5.

7. Сухомлинський В.А. О воспитании. – Москва, 1975.

8. Ковалев О.Г. «Психология личности». – Москва, 1969.

9. Бехтерев В.М. Убеждение и его роль в обществнной жизни. – СПб., 1908.

10. В.І. Лозова, Г.В. Троцко «Теоретичні основи виховання і навчання» Навчальний посібник.. 2-ге видання., Харків «ОВС» 2002р.