Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тп1_2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
280.06 Кб
Скачать

5 Установка програмного забеспечення навчального характеру

5.1 Turbo C++

Програмний продукт, інструмент швидкої розробки додатків (RAD), інтегрована середовище програмування (IDE), система, яка використовується програмістами для розробки програмного забезпечення на мові C + +. Спочатку розроблявся компанією Borland Software, а потім її підрозділом CodeGear, нині належить компанії Embarcadero Technologies. C + + Builder об'єднує в собі комплекс об'єктних бібліотек (STL, VCL, CLX, MFC тощо), компілятор, відладчик, редактор коду і багато інших компонентів. Цикл розробки аналогічний Delphi . Більшість компонентів, розроблених в Delphi, можна використовувати і в C + + Builder без модифікації, але зворотне твердження не вірно. C + + Builder містить інструменти, які за допомогою drag-and-drop дійсно роблять розробку візуальної, спрощує програмування завдяки вбудованому WYSIWYG-редактора інтерфейсу.

5.2 iTALK

іTALC це програма для інтелектуального викладання і навчання з комп'ютера. Розповсюджується безкоштовно з відкритим вихідним кодом для управління комп'ютерами в класі Linux та Windows, яка спрямована на шкільному середовищі. iTALC дозволяє вчителям віддалено відсліжувати та контролювати комп'ютери студентів. Це дозволяє вчителю виконати демонстрації, закрити вікона і вимкнути компьютер.Программа була розроблена як безкоштовна альтернатива MasterEye . Спочатку, iTALC було доступно тільки для Linux, але в середині 2006 року, в ході Qt4 портування, була додана підтримка NT-розрядних версій ОС Windows. Крім того iTALC працює і в змішаних обчислювальних середовищах, наприклад, комп'ютер Linux вчителя з операційною системою Linux можуть отримати доступ до комп’ютерів учнів з операційною системоюWindows, комп'ютерах, і навпаки.

Всі функції засновані на протоколі RFB. Так як iTALC працює повністю із з'єднаннями TCP, він має перевагу управління з локальної мережі.

5.3 Lego NXT Mindstroms

Microsoft Robotics Developer Studio (Microsoft RDS, MRDS) - Windows-орієнтоване середовище для керування роботами та їх симуляції. Даний продукт призначений для академічного, аматорської або комерційної розробки і підтримує велику кількість різноманітного апаратного забезпечення роботів. RDS заснована на бібліотеці CCR (Concurrency and Coordination Runtime),. NET-реалізації бібліотеки для роботи з паралельними і асинхронними потоками даних, використовуючи обмін повідомленнями, і DSS (Decentralized Software Services) - полегшене засіб створення розподілених додатків на основі сервісів, яке передбачає управління безліччю сервісів для коригування поведінки в цілому. Серед особливостей:

  • мова візуального програмування Microsoft Visual Programming Language для створення і налагодження програмних додатків для роботів

  • веб-орієнтовані та windows-орієнтовані інтерфейси

  • симуляція 3D (включаючи апаратне прискорення)спрощений доступ до датчиків і виконавчим механізмам роботи

  • підтримку декількох мов, включаючи C #, Visual Basic. NET, JScript і IronPython

Microsoft Robotics Developer Studio підтримує модульність для додавання нових сервісів в комплект. В даний час доступні:

  • Soccer Simulation (Симуляція футболу)

  • Sumo Competition (Змагання по сумо) від Microsoft розроблений співтовариством Maze Simulator (Симулятор лабіринту)

  • програма для створення світів і стін, які можуть досліджувати за допомогою віртуального робота.

5.4 ADSoft Tester

ADTester - це пакет програм призначений для проведення тестування. За допомогою ADTester можлива організація проведення тестування в будь-яких освітніх установах, будь то школа, університет чи коледж. Тестування може проводитися як з метою виявлення знань учнів у тій чи іншій області, так і для навчальних цілей.

За допомогою пакету можна легко створювати тести з будь-яких предметів шкільної програми та ВУЗівських дисциплін, будь-які тести для вузькопрофесійного тестування, різні психологічні тести і т.д. У своїх тестах ви можете використовувати різні шрифти, формули, схеми, таблиці, HTML документи і будь-які OLE-об'єкти. Будь-яке питання і відповідь можна повноцінно форматувати - різні шрифти, абзаци, списки і т.д. При цьому вся інформація гідно шифрується.

ВИСНОВОК

За час проходження технологічної практики в Кременчуцькому педагогічному училищі ім.А.С. Макаренка я отримала навички дрібного ремонту ПЕОМ. Навчилася знаходити несправності та усувати їх.

Удосконалила навички установки операційних систем, драйверів, утиліт та програмного забезпечення навчального і загального характеру.

Також ознайомилася з методами налагодження периферійних пристроїв (принтерів, відео проекторів, сканерів, веб камер).А також програмами для тестування апаратного забезпечення електронних машин.

ЛІТЕРАТУРА

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]