Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тп1_2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
280.06 Кб
Скачать
  • Вихід з ладу інвертора лампи підсвічування. Основна ознака несправності – немає характерної стрічки світла, що біжить при скануванні, і темний прямокутник, як результат сканування.

  • Вихід з ладу лампи підсвічування. Ззовні проявляється так само як і при несправності інвертора. Причина появи несправності – обмежений термін служби лампи або пробій високовольтного кола живлення лампи;

  • Несправність механіки скануючої головки.

3.5.3. Відеопроектор

Проектор—світловий прилад, що перерозподіляється світло лампи з концентрацією світлового потоку на поверхні малого розміру або в малому обсязі. Проектори є в основному оптико-механічними або оптично-цифровими приладами, що дозволяють за допомогою джерела світла проектувати зображення об'єктів на поверхню, розташовану поза приладом екран.

Повна чистка відео проектора з розбиранням всіх блоків включає в себе:

  • Чистку блоку оптики, поляризаційних стекол, матриці (панелі RGB) і оптичних лінз об'єктива;

  • чистку системи охолодження - повітроводів і вентиляторів;

  • чистку внутрішніх блоків, електронних плат і деталей корпусу.

Всі роботи з чищення відеопроекторів виробляються спеціальними рідинами.

3.4.4 Веб-камера

Веб камера - це досить складний технічний пристрій. Воно включає в себе такі компоненти, як ПЗС-матрицю, об'єктив, оптичний фільтр, блок компресії відеозображення, центральний керуючий процесор, оперативну пам'ять, мережеві інтерфейси, оптичний фільтр, порти вводу-виводу і вбудовану флеш пам'ять. Цифровая видео или фотокамера, здатнав реальному часі фіксувати зображення, що предназначине для подальшої передачі по мережі Інтернет. Підключення проводиться через послідовний інтерфейс USB та з додатковою установкою драйверів.

3.5. Налагодження локальної мережі

3.5.1.Мережі та мережні пристрої.

Більшість комп'ютерних мереж, як середовище передачі використовує проводи чи кабелі. Сьогодні найпоширеніший вид кабелю - вита пара (UТР). Кабель представляє собою чотири пари проводів різного кольору, причому один з них пофарбований повністю, а інший білого кольору зі смугою кольору пари.

В зв'язку з тим, що при спаюванні проводів витої пари різко падає передавальна здатність кабелю, використовують обтиск дротів у конекторі.

Максимальна довжина між двома об’єктами, що з’єднані витою парою становить не більше 100 метрів.

3.5.2. Коаксіальний кабель.

Коаксіальний кабель виконаний з центрального провідника та зовнішньої екрануючої обмотки Між ними знаходиться внутрішній ізолюючий матеріал. Завдяки високій захищеності кабеля від перешкод за його допомогою можна з'єднувати пристрої на великі відстані, причому швидкість передачі даних складає 5-І0Мб/с. Основною характеристикою коаксиального кабеля являється величина хвильового опору. Для Ethernet використовують кабель з хвильовим опором 50 Ом.

Загальна довжина сегмента тонкого кабеля не повинна перевищувати 185м, а при використанні додаткового обладнання - 925м.

Товстий Ethernet кабель по своїм показникам, наприклад, зв'язаним із захистом від електромагнітного випроміновання, значно перевищує тонкий. Максимальна довжина кабельного сегмента складає 500м, а при використанні додаткового обладнання - 2500м. Типовий коаксіальний кабель зображено на рис. 1.

1–центральний провід (жила);

2–ізолятор центрального дроту; рис.1

3–екрануючий провідник (екран);

4–зовнішній ізолятор та захисна оболочка.

3.5.3.Підключення.

Коаксіальний кабель підключається до комп'ютера за допомогою

ВNС-конекторів Т-конекторів та термінаторів.

Вита пара підключаєтеся за допомогою RJ-45 (4 пари).

З чотирьох пар кабеля насправді використовується тільки дві: одна (1,2) на передачу, друга (3,6) - на прийом.

3.5.4. Мережевий концентратор(Hub)

Є центральним пристроєм в мережі на витій парі, від нього залежить працездатність мережі. Випускаються 8-, 12-, 16-портові хаби. Відповідно до них можна підключити таку ж кількість ПК. Також хаби можна з'єднувати між собою через порт RJ-45 і отримувати складні структури. Але при цьому потрібно додержуватись деяких правил: не повинно бути закільцьованих шляхів, між будь-якими двома станціями не повинно бути більше чотирьох хабів.

3.5.5. Модем.

Модеми бувають зовнішні і внутрішні. Зовнішні дуже просто підключити до іншого комп'ютера, на їх передній панелі встановлені індикатори, по яких можна слідкувати за процесом передачі даних. З іншої сторони, внутрішні модеми коштують набагато дешевше зовнішніх (за рахунок зменшеної елементної бази), але мають більший процент використання ресурсів ПК, внаслідок чого падає загальна продуктивність роботи ПК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]