Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
PMK_pablik_ril.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
06.11.2018
Размер:
298.5 Кб
Скачать

Тема 5. Управління пр-кампаніями на підприємстві

Організація проведення ПР-кампаній у бізнесі. Визначення зацікавлених і відповідальних сторін. Організація ПР-підрозділу у системі управління підприємством. Стадії процесу організації проведення ПР-кампаній у бізнесі. Функції та завдання відділів ПР на підприємстві. Основні вимоги до фахівців з ПР, їх функціональні обов*язки. Аргументи «за» і «проти» створення ПР-служби на підприємстві та співпраці з ПР-агенціями. Послуги ПР-агенцій та умови співпраці з ними.

Цілі, завдання, етапи маркетингових досліджень у бізнес-ПР. Суспільство, громадськість, цільова аудиторія: їх ієрархія і класифікація. Основні напрями досліджень цільових аудиторій: дослідження соціально-психологічних чинників формування суспільної думки та дослідження кількісних параметрів аудиторій. Дослідження комунікативної політики конкурентів, партнерів. Аналіз та оцінка комунікативної ситуації на ринку. Формальні та неформальні методи проведення досліджень у бізнес-ПР.

ПР-програма та ПР-кампанії підприємства. Етапи планування ПР-кампанії на підприємстві. Маркетингові методи проведення ситуативного аналізу у ПР для визначення ефективності роботи підприємства з контактними аудиторіями: матриця Бостонської консалтингової групи та особливості її побудови у ПР; матриця ПР-активності підприємства. Вибір стратегії проведення ПР-кампанії та її реалізація. Методика оцінки ефективності розроблених альтернативних ПР-кампаній.

Інформаційна модель та правила її оформлення.

Економічна та комунікативна ефективність ПР-кампанії. Критерії та етапи проведення оцінювання ефективності ПР-кампанії. Методи оцінювання реалізації і впливу ПР-програми. ПР-аудит та методи його проведення.

Тема 6. Формування іміджу з допомогою пр

ТА ОЦІНКА ЙОГО ЕФЕКТИВНОСТІ

Імідж як складова сучасної цивілізації. Бренд, імідж та репутація фірми: основні характеристики, функції та завдання. Типи іміджів. Структура іміджу. Управління іміджем.

Прийоми побудови та підтримування іміджу товару, торгової марки, підприємства у бізнесі: позиціонування, маніпулювання, міфологізація, емоціоналізація, єднання з аудиторією, вербалізація, деталізація, архаїзація, замініна цілей, подання суперечливих сигналів, дистанціювання, метафоризація, візуалізація, підлаштовування під суспільну думку, нейролінгвістичне програмування, упровадження моделей сприйняття, контекстне введення знаків..

Методики оцінки іміджу підприємства, їх переваги та недоліки. Комплексна система оцінювання іміджу підприємства.

Тема 7. Паблік рілейшнз у конфліктних та кризових ситуаціях

Передумови виникнення кризових ситуацій на підприємстві та у бізнес-середовищі. Види криз. Стадії виникнення кризи. Системні та локальні кризи на підприємстві: симптоми, причини та наслідки виникнення таких криз. Методи перевірки готовності підприємства до кризи. Повсякденний паблік рілейшнз як антикризовий засіб.

Особливості антикризового паблік рилейшнз у бізнесі. Комунікації в ситуації кризи. Проблеми управління кризою: неочікуваність, недостатність інформації, ескалація подій, втрата контролю, збільшення уваги ззовні, параліч свідомості, паніка. Етапи подолання кризи та спрямування роботи антикризового ПР. Коригування рис ідентифікації фірми у свідомості аудиторій. Впровадження корпоративної ідеології у свідомість громадськості під час кризової ситуації. Особливості антикризового ПР у роботі з ЗМІ.

Умови та специфіка використання ПР-стратегій під час кризи, якщо причини її виникнення криються у зовнішньому середовищі. Використання стратегій для подолання кризи, якщо причинами її виникнення є внутрішнє середовище.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]