Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про КМСН у ЗНУ.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
05.11.2018
Размер:
97.79 Кб
Скачать

Ііі. Організація та проведення модульного і семестрового контролю

3.1. Модульний контроль передбачає перевірку стану засвоєння визначеної системи елементів знань того чи іншого модуля, до якої включаються елементи знань з планового повторення попередніх мо­дулів. Письмова форма модульного контролю обов'язкова (тестуван­ня, контрольна робота тощо), матеріали модульних контрольних зрізів зберігаються на кафедрі протягом двох місяців від дня його про­ведення.

3.2. Для проведення модульного контролю викладач готує індивідуальні варіанти контрольних завдань, виходячи з окресленої структури навчального матеріалу. Критерії оцінюванім результату виконання контрольних завдань доводяться до відома студентів перед початком вивчення модуля і дублюються напередодні проведення мо­дульного контролю.

3.3. Завдання для модульного контролю складаються з двох рівнів: репродуктивного і творчого. Обсяг включених завдань добирається з ймовірністю не менше від 0,5. Завдання репродуктивного рівня скла­даються з двох частин: нові знання і елементи знань з планового по­вторення попередніх модулів.

3.4. Під час модульного контролю враховуються результати поточ­ного оцінювання та відвідування занять, якщо вони системно продумані (наприклад, за відвідування заняття — І бал) і додатково стиму­люватимуть студентів до щоденної навчальної праці. У добре зор­ганізованій кредитно-модульній технології поточне оцінювання не практикується, кожна хвилина навчальних занять використовується для організації засвоєння знань студентами.

Крім того, модульний контроль враховує результати науково-дослідної роботи студентів та участь в олімпіадах, конкурсах тощо.

3.5. Вивчення модуля обов'язково включає завдання для са­мостійної роботи студентам, за виконання якої виставляються бали (наприклад, 3 бали — робота виконана повністю, 2 бали — виконано 2/3 роботи, 1 — виконано 1/3 роботи, 0 балів — робота не виконана).

Результати самостійної роботи студента враховуються під час мо­дульного контролю.

3.6. До модульного контролю студент допускається завжди.

3.7. Тривалість письмового модульного контрольного зрізу — дві академічні години.

3.8. Під час виконання модульного контрольного зрізу студент мо­же звернутися до викладача за роз'ясненнями лише змісту завдання і має право користуватися тими допоміжними матеріалами (засобами, посібниками), які дозволені кафедрою. Студентам забороняється списувати, обмінюватися інформацією з іншими студентами, викори­стовувати заборонені навчальні засоби. При порушенні встановлено­го порядку студент звільняється від подальшої роботи, а контрольна робота оцінюється нулем балів.

3.9. Студент має право самооцінювати свою самостійну роботу, а також навчальні досягнення, результати самооцінювання прийма­ються до відома і використовуються викладачем для більшої об'єктив­ності.

3.10. Якщо студент не з'явився для проведення модульного кон­тролю або не здав контрольної роботи, йому виставляється нуль балів.

3.11. Студент не може повторно складати модульний контроль.

3.12. Результати перевірки письмових контрольних робіт (у балах) оголошуються студентам не пізніше, ніж за п'ять робочих днів після проведеного модульного контролю і виставляються в журналах ака­демічної групи і викладачів.

3.13. Студенти безпосередньо знайомляться з перевіреними робота­ми під час аналізу результатів викладачем. З усіх незрозумілих питань студент має право отримати від викладача обґрунтовані пояснення.

3.14. Якщо студент не погоджується з результатами перевірки, він має право протягом двох днів звернутися з апеляцією до завідувача ка­федри, який зобов'язаний разом з викладачем розглянути апеляцію і прийняти остаточне рішення в триденний термін.

У результаті апеляції кількість виставлених балів не може бути зменшеною, а тільки залишена без зміни або збільшена.

Результати апеляції фіксуються на сторінках контрольної роботи з відповідними підписами.

3.15. Оцінка з навчальної дисципліни за модуль (семестр, рік) виз­начається через процентне відношення суми набраних балів за усі контрольні зрізи, що проводились протягом модуля (семестру, року) до суми максимально можливих і переводиться в оцінку за інтервальною шкалою.

3.16. Якщо сумарний показник з усіх модулів на­вчальної дисципліни і результати контролю з кожного модуля не менші за 61, то студент має право не складати екзамен (залік), оцінка виставляється відповідно до інтервальної шкали за умови відсутності заборгованості з оплати за навчання.

3.17. Якщо семестрова оцінка за результатами сумарного модуль­ного контролю не задовольняє студента, то він має право на її збільшення, складаючи семестровий екзамен. Проте, результати се­местрового екзамену не можуть бути меншими за результати сумарно­го модульного контролю.

3.18. Результати сумарного модульного контролю не можуть бути позитивними, якщо студент не виконав усіх видів обов'язкових робіт (лабораторних, практичних, розрахункових та графічних чи індивіду­альних завдань, рефератів, курсових робіт (проектів) тощо), передба­чених робочою навчальною програмою з дисципліни. Студент допус­кається до складання іспиту (заліку) за умов повного виконання навчального плану.

3.19. За показниками сумарного модульного контролю визначається рейтинг студен­та на тому чи іншому курсі, який дає першочергове право обирати освітньо-професійні програми вищих ступенів навчання, направля­тися на навчання за міжнародним обміном, в аспірантуру тощо.