Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Частина 1 Програма Навчально-тематичних екскурс....docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
01.11.2018
Размер:
1.87 Mб
Скачать

Висновки

Таким чином, екскурсії і походи такого плану збагачують дітей яскравими життєвими враженнями. І дуже важливо, щоб учні ще багато разів зверталися до них, відтворювали у своїй уяві пережиті образи, картини.

На базі екскурсій і походів учні отримують додаткову цікаву інформацію про життєвий і творчий шлях митця, що дає змогу всебічно розглянути постать письменника.

Отже, наша екскурсія – літературний похід до визначених місць Кривого Рогу, присвячених Т.Г. Шевченку, маючи чітко визначену мету, у ході проведення була здійснена і реалізована стовідсотково. Екскурсія будувалась на активній основі, що й послугувало її ефективному проведенні. Слід зазначити, що під час організації екскурсії було попередньо проведена підготовча робота: чітке визначення кола об’єктів, з якими ознайомилися учні; інформативність; розподіл обов’язок серед дітей.

Школярі були зацікавлені під час екскурсії, проявили неабиякий інтерес до тих об’єктів, з якими вони знайомилися і заздалегідь були підготовлені до походу.

Краєзнавчо-літературна екскурсія сприяла розкриттю і поглибленню, усвідомленню учнями взаємозв’язку літератури із життям та викликала більший інтерес до художнього слова.

Список літератури:

  1. На землі, на рідній… /Т. Гусей нова – Кривий Ріг: ПП «Видавничий дім», 2000. – 356с

  2. Пасічник Е.А. Методика викладання української літератури в середніх начальних закладах: Навчальний посібник для студентів вищих закладів освіти. – К.: Ленвіт, 2000. – с. 377.

  3. Педагогіка: 60 екзаменаційних відповідей: експрес-довідник/ Кондратова Л.В., Бешевець Л.В. – Кривий Ріг: КДПУ, 2004. – с. 122.

  4. Федоренко В. Шевченкіана…// Дивослово. - 2009’5. – с. 8.

  5. Хомич Я. Твір, що єднає минуле, теперішнє й майбутнє…// Дивослово. - 2009’5. – с. 3.