Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна.doc
Скачиваний:
133
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.4 Mб
Скачать

1.2 Історичне джерело для вибраної моделі зачіски

1.3 Напрямки моди на сучасному етапі

1.3.1 Мода перших п’яти років ххі століття

Початок третього тисячоліття надає напрямам моди небачених досі розмаїть, розкутості. Повертаються силуети зачісок первісних людей, Стародавнього Єгипту, Греції, епохи Середньовіччя, Відродження, Директорії, Модерну, різних десятиліть XX ст.

У моді на 2000 р. було визначено чотири головні тенденції: функціональність, родина, флірт і безглуздя. Напрям «функціональність» – це спрощення, точність, легкість управління. «Родина-2000» – це традиційність, комфорт, романтика, бо з настанням нового тисячоліття ностальгія за історико-романтичним минулим посилюється. Напрям «флірт-2000» – це спокуса, елегантність, святковість. Напрям «безглуздя-2000» – це футуристичні й жіночі елементи, що надають багато нових ідей у дизайні. Зачіски переплітаються зі своїми незвичними формами, а також порушують норми. Девіз чоловічої колекції 2000 р. – природність. Коротка стрижка має бути універсальною. Вона повинна підходити для занять спортом і ділового життя.

Мода 2001 р. продовжує тенденції попереднього сезону. Розмаїття стилів, довжини волосся, кольору дає можливість виявити індивідуальність. Головні вимоги до зачісок – це дорогий вигляд волосся. Пішли в минуле плоскі зачіски, відроджується об’єм. У стрижках немає ідеальної симетрії. Волосся повинне чітко структуруватися. Головне – це блиск здорового волосся.

Тенденції моди 2002 р. – це воля і легкість 80-х років. У 2002 р. було визначено чотири основні течії в кольорі: «практична», «фліртуюча», «грайлива», «сімейна». «Практична» – це органічний союз природи і нових технологій.

Укладка на основі простої базової стрижки. «Фліртуюча» серія – елегантна, святкова кокетлива. Волоссю надають блиску. «Грайлива» – цей стиль поєднує здавалось би не поєднане – жіночність і футуризм 60-х років XX ст. «Сімейний стиль» традиційний без шокуючих новомодних «наворотів»; він асоціюється з домашнім затишком. Волосся може бути зібраним або вільно спускатися на плечі.

Мода 2003 р. – це блиск і структура здорового волосся. Класика та сучасність гармонійно поєднуються в стрижках та укладках, що дозволяє одночасно виглядати стильно й зухвало. Вільно укладені пасма і безладно спадаючі локони надають образу вишуканої природності, різноманітні модифікації з чілкою дозволяють виявити необхідні акценти: динаміку, легку адаптацію до будь-яких умов, поєднання простоти і креативу. Хіт сезону 2003 р. – це зачіска, що дає змогу легко створювати варіанти укладки від пасом, які вільно стирчать, до класики вечірнього стилю.

2004 р.- Кольорова гама передбачає натуральні глибокі тони – від блискучих світлих до вогняно-рудих і теплих шоколадних відтінків. Золотаве мілірування пасом створює враження природного сяйва. Стрижки й довжина волосся значно варіюють залежно від образу, підкреслюючи природність цієї тенденції. Стрижки у вільному виконанні, рухомі. Волосся може бути зібраним у хвіст, сплетене в коси або скручене у вузли. Чоловіча мода 2004 р. також поділяється на певні тренди. Волосся чоловіка «легенда» виглядає розкішно, світиться красою та здоров’ям. Кольорова гама – це натуральні, насичені тони від блискучих світлих до вогненно-рудих і теплих шоколадних відтінків. Стилістика стрижок є вільною та природною. У тренді «урбаністичний маніфест» чоловіки далекі від виконання класичних ролей. Вони космополітичні та мужні. Стилісти фантазують із кольором і довжиною волосся. Пропонуються асиметричні моделі.

Основні напрями моди на 2005 р. – насамперед це напрям моди «наївність», який знову дозволяє відчути привабливість імпульсивних поступків, оптимізму до життя й безмежної свободи. Волосся блискуче, коротке чи довге, заплетене в пустотливі кіски або падає на плечі хвилею локонів, як у янголів на старовинних листівках. Кіски прикрашені яскравими стрічками, зібраними в кокетливі вузли. У зачісках грайливо мерехтять пасма-блискітки, які виділяються на фоні основного тону. Це переважно ляльковий блонд, темно-коричневий та глибокий червоний кольори. Напрям моди «закоханість» – це жадання задоволень, ніжності, кохання. Закохані прагнуть до розкоші в інтер’єрі, одязі – все повинно бути прекрасним.

Особливо розкішним є волосся. Воно завите у спокусливі локони, укладене хвилями, що облямовують обличчя. Волосся шовковою хмаринкою ніжить шию або струмує по плечах. Образ завершують вишукані прикраси. Чудові мідні відтінки кольору волосся наповнені внутрішнім сяйвом, наче по ньому ковзнули промені надвечірнього сонця. У полум’яніючих червоних тонах є спокуса, а шоколадні відтінки пробуджують чуттєвість.