Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна.doc
Скачиваний:
133
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.4 Mб
Скачать

3.8 Декоративний догляд за нігтями

Класичний манікюр

Інша назва цього манікюру – обрізний, і саме так залицялася за нігтями ще твоя бабуся. Спочатку нігті підпилюють, а на кутикулу (шкіру навколо нігтя) наносять пом'якшувальний крем. Потім руки розпарюють в теплій воді з аромамаслами відсовують кутикулу спеціальною лопаткою і видаляють її щипчиками або ножицями. Після цього поверхню нігтя полірують і наносять основу. Після закінчення манікюру шкіра навколо нігтя змазана спеціальним маслом, яке її укріплює і запобігає утворенню заусенців. Найскладніше в класичному манікюрі – видалення кутикули. При неправильному підході до справи одержиш задирки, а то і порізи, кутикула ж почне рости ще сильніше. Цієї процедури стоїть довірити професіоналу. Швидше за все, він доповнить манікюр масажем.

Європейський манікюр

Відомо, що на Заході обрізний манікюр – велика рідкість. Там надають перевагу безпечному сухому манікюрі. Його головна відмінність – кутикулу не розпарюють і не обрізають. Спочатку наносять пом'якшувальний крем і акуратно відсовують кутикулу дерев'яною паличкою. Потім втирають спеціальний крем, масло або рідину для видалення кутикули і знову відсовують її назад паличкою. Після нанесення лака використовують спеціальне масло, що уповільнює зростання кутикули. Європейський манікюр зробить твої нігті ідеальними не відразу, а тільки через п'ять-сім процедур. Річ у тому, що засоби для видалення кутикули поступово розчиняють верхні шари шкіри, що грубнула.

Сухий манікюр хороший для тих, у кого дуже близько розташовані кровоносні судини, а кутикула – тонка і ніжна. Або ж для тих, хто панічно боїться інфекції і не любить манікюрні щипчики. Ти цілком можеш справитися з таким манікюром і вдома, якщо придбаєш набір спеціальних кремів і масел. Якщо ти вважаєш за краще робити європейський манікюр в салоні, удома регулярно втирай в кутикулу пом'якшувальний засіб.

Французький манікюр

Як не дивно, цей вид манікюру з'явився близько тридцяти років тому зовсім не у Франції, а в Голлівуді. Але завдяки своїй універсальності дуже швидко став популярним у всьому світі. Французький манікюр, вишукано простий і природний, підходить до будь-яких рук і до будь-якого образу. Його класичний варіант виглядає непомітно. Форма нігтя квадратна або напівквадратна, на край нігтя, що відростив, наноситься білий лак, а на весь ніготь – прозорий або тілесний. Деякі віддають перевагу авангардному різновиду цього манікюру, при якому форма і колір нігтьового краю можуть бути самими різними, та і на сам ніготь наносяться різнокольорові лаки.

Вважається, що в домашніх умовах французький манікюр зробити досить складно. Хоча в магазині можна знайти паперові тіпси і білі олівці, що допомагають акуратно нанести лак на край нігтя. Хороший майстер за допомогою французького манікюру може підкорегувати будь-які недоліки і створити видимість нігтів, що рівномірно відростили.

СПА-манікюр

Процедура незвичайно приємна і дуже корисна для шкіри рук і нігтів. А всі її етапи супроводжуються масажем. Спочатку – розслабляюча тепла ванна з морською сіллю і спеціально підібраними аромамаслами. Потім втирається охолоджуючий крем. Після цього наноситься пілінг, який змивається прохолодною водою. А на закінчення – зволожуючий крем. Якщо ж нігті трохи запущені, то перш за все варто зробити сухий манікюр. Подібний догляд за руками цілком здійснений і удома. Але масаж самої собі навряд чи виявиться таким же ефективним.

Апаратний манікюр

Цей вид манікюру – для володарів нарощених кігтів. Саме з цьому випадку видаляти кутикули, підпилювати і шліфувати нігті зручніше всього машинкою із спеціальними насадками. Навряд чи ти зможеш залицятися за штучними нігтями вдома, це салоновий манікюр.

Парафінотерапія

Парафінові ванни досить швидко сталі дуже популярною салоновою процедурою. Адже вони не тільки усувають лущення, лікують мікротріщини і живлять шкіру рук, але і уповільнюють старіння і навіть запобігають деформації кісток. Парафінотерапію рекомендують проходити один раз в три-чотири тижні. Шкіру рук очищають. Масажними рухами наносять гель-пілінг, залишки якого віддаляються махровим рушником. Потім руки мастять спеціальним кремом, який не дасть парафіну прилипнути до шкіри. Після цього руки кілька разів опускають в теплий парафін, укутують в целофан і махрові рукавички. Через 15 хвилин парафінову плівку знімають і наносять зволожуючий крем. Подібна процедура неможлива в домашніх умовах, але є альтернатива. Гарненько очисть шкіру рук будь-ким скрабом. Нанеси на руки товстий шар живильної маски для обличчя або гліцерин і на декілька годин (а краще всього на ніч) надінь бавовняні рукавички.

Нарощування нігтів

Хороший варіант для тих, хто хоче одержати довгі доглянуті нігті «тут і зараз. Нарощувати нігті не рекомендується тим, у кого свої нігті слабкі, розшаровуються. Але, якщо Тобі належить важливий захід, під штучними нігтями можна на якийсь час приховати всі дефекти.

Сьогодні багато фахівців радять нарощувати нігті за допомогою гіпсу. Вони підбираються до кожного нігтя і закріплюються декількома шарами спеціального гелю і шовку на його середині. Межа ретельно шліфується, щоб створити видимість природних нігтів. Раз в дві неділі потрібно підправляти форму штучного нігтя і знімати з-під нього рідний ніготь, що відростив. До речі, якщо у тебе зламався один з своїх нігтів, можна його «полагодити» саме таким чином.

Акрилові нігті, наносять на всю нігтьову пластину. Вибирають форму і пензликом викладають акрил, який застигає прямо на нігті. Потім новий ніготь шліфують і підпилюють. Акрил вважається більш шкідливим матеріалом – ніготь під ним не дихає, жовтіє, зморщується. У будь-якому випадку перед нарощуванням нігтів коштує підлікувати і укріпити.

Дизайн нігтів

Це ще одна заміна звичному буденному манікюру. Хороший майстер утілить будь-які твої фантазії, а якщо фантазувати не хочеться, вибери малюнок по каталогу. На підготовлені нігті наноситься основа будь-якого кольору, а потім пензликом і акриловими фарбами малюнок. Його можна доповнити піском, пір'їнками, стразами, перлинами, намистинами, що переливається.