Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Дипломна.doc
Скачиваний:
133
Добавлен:
28.10.2018
Размер:
1.4 Mб
Скачать

3.3 Вибір прикрас та аксесуарів, використаних у образі

До аксесуарів у перукарській справі відносять шпильки, заколки, невидимки, гренадлі, різноманітні прикраси з пір’я, камінців, стрічок, а також прикраси з волосся.

За допомогою різноманітних шпильок ми фіксуємо зачіску, різними прикрасами робимо її витонченою та неповторною.

Останнім часом популярно прикрашати зачіску живими квітами. Не слід вибирати для зачісок занадто великі квіти, а також занадто багато дрібних - все добре в міру.

При виборі відтінків живих прикрас обов'язково беріть до уваги колір волосся. Не бійтеся використовувати для прикраси зачіски яскраві відтінки бутонів. Головне, щоб така зачіска гармонійно поєднувалася з образом в цілому.

До пастижних виробів відносять перуки, шиньйони, штучні коси, окремі пасма, локони, накладні вії тощо. Їх застосовують тепер навіть у повсякденному житті.

Прикраси, клеєні з волосся, пастижні доповнення до зачісок забезпечують втілення найфантастичніших задумів модельєрів, досягнення несподіваних зорових ефектів, посилюють естетичність сприйняття зачіски.

У перукарській теорії та практиці пастижні справа відокремлюється як самостійний вид робіт. Уміння та навички виготовлення та використання виробів з волосся потрібні кожному перукарю – від початківця. до досвідченого фахівця.

3.4 Робоче місце майстра по манікюру та педикюру

Робоче місце манікюрниці повинне знаходитися в сухому, світлому, добре провітрюваному приміщенні. Площа, займана одним робочим місцем, повинна бути не менше 8 м2.

Якщо для виконання манікюрних робіт можна відвести і обладнати місце в приміщенні, де працюють перукарі, то робоче місце майстра педикюру повинне бути ізольованим.

Приміщення для очікування, гардероб, туалетна кімната, приміщення для стерилізації інструменту повинні бути загальними з іншими відділеннями підприємства побутового обслуговування, при яких знаходиться робоче місце педикюрші.

Розмір робочого приміщення не менше 12 м2. Стіни його на висоту приблизно 1,8 м повинні бути забарвлені масляною фарбою або іншими водостойкими фарбами, обклеєні плівкою або викладені кахлем. Обклеювання стін шпалерами не допускається. Стіни приміщення стерилізації також офарблюють масляною фарбою на висоту 1,5–1,8 м або облицьовували плитками. Потовк і верхня частина стін робочих приміщень повинні бути обштукатурені і побілені. Підлоги повинні бути гладкими, без щілин, зручними для вологого прибирання.

Організувати робоче місце майстра манікюру і педикюру досить просто. Для роботи необхідні стіл з ящиками для спеціальних засобів, білизни і інструментів для манікюру, два стільці – для майстра і клієнта. Поверхня столу повинна бути полірованою або покритою такими матеріалами, які легко піддаються миттю і дезинфекції, – пластиком, лінолеумом або клейонкою.

Стіл повинен бути добре освітлений як природним, так і штучним світлом. Потрібно розташувати стіл так, щоб світло падало на руки клієнта. Освітленість робочого місця – не менше 100 лк.

Крісло для педикюру повинне мати регульовані по висоті опори для ніг.

Стільці, а також крісла і дивани для очікування оббивають дерматином або іншими матеріалами, які легко чистяться і дезінфікуються. Металеві частини хромовані або лаковані.