Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot_po_praktike_2011.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
164.35 Кб
Скачать

2.2 Організація місцевої роботи

Найважливішим елементом експлуатаційної діяльності дирекції є місцева робота, в яку входять: операції по навантаженню, вивантаженню, передачі і розвезенню місцевого вантажу; передача вагонів між дирекціями; розподіл порожніх вагонів і т.п.

На диспетчерських дільницях розвіз місцевого вантажу виконується вивізними, передаточними, збірними поїздами та маневровими локомотивам

Збірний поїзд формується станцією Старобільськ. Вагони добираються по групах, кожна з яких призначена для конкретної станції. Групи розташовуються у складі поїзда у відповідність з розташуванням станцій ділянки і періодом маневрової роботи на них. У графіку руху передбачений спеціальний розклад, по якому збірний поїзд відправляється на ділянку. Графік встановлює час прибуття, тривалість стоянки і час відправлення збірного поїзда по кожній станції. Розвезення місцевого вантажу виконується збірним поїздом, що відправляється зі станції Старобільськ і обслуговує станції: Білокуракіне, Солідарний і Лантратівка.

Інформація про склад збірного поїзда поступає диспетчеру ділянки з системи АСК ВП УЗ у вигляді телеграми – натурного листу, на підставі якої поїзний диспетчер складає план роботи на ділянці і доводить її до зведення черговим по станції. У плані вказується скільки вагонів підлягає відчепленню (причепленню) по кожній станції. План служить підставою для складання плану маневрової роботи і виконання всіх операцій із збірним поїздом. Інформація про проходження збірного поїзда (час прибуття, відправлення), зміні складу поїзда передається зі станцій роботи збірного поїзда в систему

АСК ВП УЗ у вигляді повідомлень:

201 – про прибуття поїзда;

09 – про зміну складу поїзда;

200 – про відправлення поїзда.

Місцевий вантаж також розвозиться на (з) таких під’їзних колій, які примикають до станцій дирекції: ВАТ «Алчевськ коксовім завод», ВАТ «Алчевськ меткомбінат» ст. Комунарськ; ВАТ «Стахановський завод Ферросплавів» ст. Стаханов; ООО «Лінін» ст. Новозолотарівка; ЗАТ «Об’єднання Азот» ст. Рубіжне.

Основною номенклатурою вантажу дирекції є кам’яне вугілля. Навантаження вугілля складає 40,1 % загального навантаження. Крім вугілля на станції дирекції вантажаться: нафтопродукти, будівельні матеріали, чорні метали, кокс, добрива, хімікати, інші вантажі.

3. Диспетчерські дільниці Луганської дирекції залізничних перевезень

3.1 Характеристика диспетчерських дільниць

Луганська дирекція залізничних перевезень включає в себе 4 диспетчерські дільниці:

1 Дебальцівська;

2 Лиховська;

3 Сватівська;

4 Старобільська.

Електрефікована одна дільниця – Дебальцівська. Основні засоби зв’язку на усіх дільницях – АБ та НАБ.

Середній обсяг навантаження і вивантаження складає відповідно:

Дебальцівська дільниця – 305/497 вагонів на добу;

Лиховська – 413/54 вагонів на добу;

Сватівська – 247/256 вагонів на добу;

Старобільська – 155/118 вагонів на добу.

На Дебальцівській та Лиховській дільницях розвіз місцевого вантажу виконується вивізними, передаточними поїздами та маневровими локомотивами. На Сватівській – вивізними поїздами й маневровими локомотивами. На Старобільській – вивізними, збірними поїздами та маневровими локомотивами.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]