Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otchyot_po_praktike_2011.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
164.35 Кб
Скачать

8. Відділи центру

8.1 Організація комерційної роботи

Загальне керівництво комерційною роботою дирекції і станцій здійснюється комерційним відділом. Структурна схема взаємодії комерційного відділу з комерційними цехами станції дирекції, вантажовідправниками, вантажоодержувачами показана на рисунку 4.

Рисунок 4. - Структурна схема взаємодії комерційного відділу з комерційними цехами станції дирекції, вантажовідправниками, вантажоодержувачами.

Скорочена назва комерційного відділу Луганської дирекції залізничних перевезень – ДНМ-4. Загальне керівництва відділом здійснює начальник комерційного відділу – заступник начальника дирекції.

Комерційний відділ дирекції здійснює оперативне керівництво комерційною діяльністю вантажних станцій дирекції, організовує надання транспортних послуг вантажовідправникам, вантажоодержувачам, при перевезенні вантажів на основі принципів маркетингової діяльності та реалізації вивантаженої тарифної політики, забезпечує розробку проектів нормативних і методологічних документів з умов передавання вантажів і тарифів на вантажі залізничних перевезень.

8.2 Маркетингова діяльність

Основним завданням маркетингової діяльності комерційного відділу при здійсненні вантажних перевезень за умови конкуренції між різними видами транспорту є збереження та зміцнення положення на ринку транспортних послуг, зростання конкурентоспроможності залізничного транспорту, покращення якості транспортних послуг.

Проводяться локальні маркетингові дослідження попиту на перевезення вантажів залізничним транспортом у різних видах сполучення. З метою формування попиту на залізничне перевезення:

  • вивчається кон'юнктура фактичних та потенційних обсягів виробництва та споживання продукції на основних вантажоутворюючих підприємствах;

  • проводиться аналіз обсягів перевезень основної номенклатури вантажів у внутрішньому та експортному сполученні у розрізі підприємств, а також причин, які вплинули на зменшення або збільшення обсягів перевезень;

  • проводиться аналіз рівня цін на продукцію, яка реалізується на внутрішньому ринку;

  • встановлюються причини, які впливають на прибуткові надходження;

  • розробляються логістичні схеми транспортування продукції по основній номенклатурі вантажів на їх основних напрямках;

  • проводиться рекламна діяльність.

Для підвищення рівня якості обслуговування користувачів транспортних послуг інженерно – технічним складом комерційного відділу Луганської дирекції здійснюються перевірки роботи станцій, товарних контор з питань якості обслуговування клієнтури та своєчасного вжиття заходів щодо усунення недоліків подальшої інформатизації комерційного господарства, встановлення на станції вагонних ваг. Також проводиться робота з питань покращення використання вантажних вагонів на п/к, своєчасного виявлення причин, які вплинули на збільшення часу простою вагонів на п/к підприємств та прийняття невідкладних заходів, які направлені на скорочення часу їх простою.

8.3 Організація роботи з забезпечення безпеки руху поїздів

Комерційним відділом Луганської дирекції здійснюються розробки і виконання заходів, які спрямовані на забезпечення безпеки руху поїздів, а також контроль за виконанням роботи вантажовідправниками і працівниками станції. Технічні умови навантаження і кріплення вантажу на відкритому рухомому складі, правильному визначенню ваги вантажу, якість огляду поїздів вагонів у комерційному відношенні по прибуттю і відправленню поїздів.

Для здійснення контролю за станом вантажної та комерційної роботи на залізничних станціях, структурних підприємствах, під’їзних коліях в комерційному відділу Луганської дирекції є комерційні ревізори.

Діяльність комерційних ревізорів спрямована на виконання працівниками станціями, відправниками вантажу і вантажоодержувачами вимог Статуту, Правил перевезень, Технічних умов навантаження та кріплення вантажу.

Профілактична робота щодо підвищення безпеки руху здійснюються:

- у відділах перевезень відповідно до річних планів, складених на основі аналізу стану безпеки руху, до складу якого входить класифікація подій, причини скоєння транспортних подій, стан безпеки руху по ревізорським дільницям та станціям, розподіл транспортних подій по періодам доби, професіях, стажу роботи працівників, збереження вагонного парку, затримки поїздів і вхідних сигналів та прийому-відправленню поїздів по забороняючих сигналах, прийому пасажирських поїздів на неспеціалізовану колію;

- на станціях відповідно до річних планів, узгоджених із річними планами служб перевезень, відділів перевезень, щоквартального аналізу стану та причин порушень безпеки руху, що були допущені на станції, та вимог наказів і вказівок із безпеки руху УЗ та залізниці.

Керівники відділу перевезень, станцій вживають заходи щодо забезпечення безпеки руху поїздів, організовують роботу з технічного навчання, перепідготовки, підвищення кваліфікації кадрів та перевірки знань працівниками нормативних актів з безпеки руху поїздів.

Для попередження транспортних подій, організації постійного контролю за підвищенням рівня безпеки руху, надання практичної допомоги на залізниці перші керівники проводять щосереди «День безпеки» з періодичністю: керівники відділів перевезень – не менше 2 разів на місяць; керівники станцій – щосереди.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]