Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач(2).doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
233.98 Кб
Скачать

4.2. Опис правил монтажу мэд

Перед монтажем МЭД повинен пройти передмонтажну перевірку, яка представляє собою комплекс контролю окремих характеристик приладу з метою виявлення можливих пошкоджень, викликаних умовами зберігання, транспортування і т. п. В передмонтажну перевірку прилад приймають після проведення ретельного зовнішнього огляду.

Зовнішній огляд.

В процесі зовнішнього огляду виявляють відношення технічних даних приладу проектної документації, наявність непошкоджених гарантійних печаток заводу виробника, наявність повного комплекту заводської технічної документації, відсутність видимих механічних пошкоджень. Прилад не задовольняючий хоча б один з перерахованих потреб, не приймають для передмонтажної перевірки.

При перевірці співвідношення технічних характеристик, вказаних в паспорті і табличці приладу, проектної документації звертають увагу на тип приладу, його модель, шкалу, перепад тиску. Ці свідчення маються в специфікації на прилади, які входять в склад проекту. Пошкодження печаток заводу виробника вказує на те, що прилад або відкривався, або з ним необережно поводились.

До складу заводської технічної документації на дифманометр входять паспорт (випускний атестат) і монтажно-експлуатаційна інструкція. Відсутність монтажно-експлуатаційної інструкції на даний прилад ускладнить його монтаж, налагодження і експлуатацію, тому що в ній поряд з повторюваними відомостями для даного типу приладів є індивідуальні відомості про даний вимірювальний комплект, уточненому перепаду тиску, заповнювачі і т. п.

Дифманометри, які пройшли зовнішній огляд, підлягають передмонтажній перевірці. При передмонтажній перевірці перевіряють цілісність електричних і трубних ланцюгів, опір ізоляції електричних ланцюгів, основну приведену похибку, спрацьовування регулюючої частини і перемикачів, працездатність механізму прокрутки діаграмного паперу і якість запису.

Прилади, які пройшли перевірку, готуються до доставки на місце монтажу. Для цього прилад захищають від попадання в нього бруду, пилу і вологи, та атестують рухомі системи.

Готують місце установки приладу. Так як розташування приладів і їх взаємне розташування між собою і звужуючими приладами повинно відповідати проекту, перевіряють, чи умови на об'єкті дозволяють виконати проектне завдання.

В місцях установки МЭД, малодоступних для монтажу і експлуатаційного обладнання, до початку робіт будують драбини, площадки, колодці і т. п. в відповідності з робочими кресленнями будівельної частини проекту. В підготовлені місця відправляють встановлюючи установочні конструкції (кронштейни, опори). Закріплення установчих конструкцій може виконуватись на попередньо встановлених закладних деталях, пристрілкою, приварюванням або вмазуванням. Якщо опорні конструкції встановлюють на металевих основах (площадках, перегородках, огородженнях і т. п.), то опорні конструкції частіше всього приварюють.

Опорні конструкції встановлюють і закріплюють так, щоб була забезпечена строга вертикальність і горизонтальність відповідних плоскостей конструкції. Для цього перед кінцевим закріпленням положення опорної конструкції перевіряють рівнем і укосом. При установці опорних конструкцій на технологічних апаратах і трубопроводах не повинно бути порушено герметичність трубопроводів і апаратів.

Висота встановлення регламентується тільки зручністю обслуговування.

Дифманометр відправляються до місця монтажу, якщо там забезпечено температура і відносна вологість навколишнього повітря, обговорені монтажно- експлуатаційною інструкцією заводу виробника для даного приладу.

Монтаж МЭД складається з ряду послідовно виконаних операцій. Частина з них характерна для всіх видів приладів. До місця монтажу доставляють зібраний і маркований вузол і обв'язки, і встановлюють його на закріплену опору. Потім установлюють МЭД і з'єднують його з відповідними кінцями труб - вузла обв'язки. Установку приладу бажано виконувати так, щоб табличка була направлена в сторону обслуговування.

До початку роботи по встановленню приладу повинні бути змонтовані імпульсні труби від звужую чого приладу. Кінці труб на вертикальній частині підводу до місця установки приладу повинні мати запас по довжині в 50- 100мм при підводі труб як зверху, так і знизу. При стикуванні з кінцями труб обв'язки кінці імпульсних труб ретельно вимірюють і тільки після цього припуск відрізають. Кінці імпульсних труб розділяють. [див. креслення 1.4.3. КП 5.05020202 06 СМ]

Правильність встановлення МЭД на опорі перевіряють по рівню і укосу, після чого кінці труб обв'язки „прихватком" з'єднують з кінцями імпульсних труб. Знову перевіряють чи правильно встановлено прилад і закріпляють його на опорі. Затягують гайки з'єднувачів дренажних і продувних ліній обв'язки. Якщо після цих установчих операцій прилад не змінив свого положення відносно вертикальної і горизонтальної осей, зварюють стики імпульсних труб траси і обв'язки.

При виявленні перекосу приладу його необхідно усунути, оперуючи закріпляючими і настановними гайками, а при необхідності і роз'єднати стики імпульсних труб, з'єднаних „прихватком". Кінцеве з'єднання імпульсних труб в будь-яких випадку виконують тільки після правильного встановлення приладу. При виконані зварювальних робіт в безпосередній близькості від МЭД можливе пошкодження його. Через це перед зварюванням або „прихватком" труб прилад накривають підручними засобами, забезпечуючи його захист. До встановленого приладу приєднують з'єднувальні лінії живлення і командні.

При монтажі необхідно слідити за тим, щоб гайки з'єднувачів штуцерів були затягнуті по різьбі до кінця, в залежності зі схемою з'єднання були виконані приєднання жил і кабелів до комутаційних затисків з'єднувальних коробок і приладів, а також пневматичних труб до перебіркових з'єднувачів і штуцерам приладів. Трубні і електричні проводки повинні мати відповідне маркування і бути надійно закріплені. [5]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]