Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсач(2).doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
26.10.2018
Размер:
233.98 Кб
Скачать

Теплотехнічний контроль параметрів теплофікаційної турбіни пт-60-30

Пояснювальна записка

1.4.3. КП 5.05020202 06 ПЗ

Керівник проекту: ______________ Компанець В.Д.

Розробив: ______________ Клочаний Ю.К.

2011рік

Зміст

Вступ……………………………………………………………. 5

  1. Короткий опис об’єкту контролю……………………………...7

  2. Функціональна схема контролю та її опис…………………..10

  3. Обґрунтування вибору приладів та апаратури……………… 15

  4. Спеціальне завдання………………………………………….. 18

    1. 4.1. Опис принципової електричної схеми МЭД……………. 18

    2. 4.2. Опис правил монтажу МЭД……………………................ 20

Перелік посилань…………………………………………….. 24

1. Короткий опис об’єкту контролю

Парова конденсаційна турбіна ПТ-60-30 з регульованими відборами пари (виробничим і двохступеневим теплофікаційним) номінальною потужністю

60 МВт, з частотою обертання 3000 об/хв., призначена для безпосереднього привода генератора змінного струму потужністю 60 МВт. типу ТВФ-60-2 при роботі в блоці з котельним агрегатом.

Турбіна має регенеративний пристрій для підігріву живильної води, мережеві підігрівники для ступеневого підігріву живильної води і повинна працювати сумісно з конденсаційною установкою.

Турбіна розрахована для роботи при наступних основних параметрах:

  1. свіжий пар перед автоматичним стопорним клапаном;

  • тиск кгс/см2 абс. ………………..….………………………….……90

  • температура ºС …………….………….…………………….……555

  • витрата охолоджувальної води м3/год. .….…………………….…8000

  • температура на вході ºС …..……………….……………………...20

  • максимальна витрата пари

при мінімальних параметрах м3/год. ….….………………………470

  1. регульовані відбори пари:

  • виробничий з тиском кгс/см2 ……………..………………………13±3

  1. два теплофікаційних відбору (для підігріву мережної води):

  • верхній з тиском кгс/см2 ……………………….………………….0,5-2,5

  • нижній з тиском кгс/см2 ………………………….………………0,3-1

Регулювання тиску здійснюється за допомогою однієї регулюючої діафрагми, встановленої в камері нижнього теплофікаційного відбору.

Регулюючий тиск в теплофікаційних відборах підтримується у верхньому відборі при включених двох теплофікаційних відборах, в нижньому – при ввімкнутим одним теплофікаційним відбором.

Підігрів живильної води здійснюється послідовно з ПНТ, деаераторі, і ПВТ, котрі живляться парою з відборів турбіни (регульовані і нерегульовані).

При номінальній потужності 60 МВт і відсутності теплофікаційних відборів максимальний продуктивний відбір складає близько 245 м3/г.

Максимальна сумарна величина теплофікаційних відборів дорівнює 200 м3/г ; при цій величині відбору і відсутності продуктивного відбору потужність складає близько 56 МВт; при цій номінальній потужності 60 МВт і відсутності продуктивного відбору максимальні теплофікаційні відбори складають 150 м3/г. Крім того, номінальна потужність 60 МВт може бути досягнута при максимальному теплофікаційному відборі 200 м3/г і виробничим відбором 40 м3/г.

Допустима безперервна робота турбіни при наступних параметрах відхилених від номінальних, тиск свіжої пари 125-135 кгс/см2 ; температури свіжої пари 545-560 ºС; збільшені температури охолоджуючої води на вході в

конденсатор до 33 ºС і витраті охолоджуючої води на виході з конденсатора

до 33 ºС і витраті охолоджуючої води 8000 м3/г; одночасним зменшенням величини виробничого і теплофікаційного відборів пари до „0”.

При підвищенні тиску свіжої пари до 140 кгс/см2 і температури до

565 ºС допустима робота турбіни на протязі не більше 30 хв., загальна продуктивність роботи турбіни при цих параметрах не повинна перевищувати

200 м3/г .

Безперервна робота турбіни з максимальною потужністю 100 МВт при відповідних складових виробничого і теплофікаційного відборів залежить від величини відборів і визначається діаграмою режимів.

Конструкція турбіни:

Турбіна являє собою одновальний двоциліндровий агрегат. Проточна частина ЦВТ має одновінечну регульовану ступінь і 16 ступенів тиску. [див. креслення 1.4.3. КП 5.05020202 06 СФ]

Проточна частина ЦНТ складається з трьох частин:

  • перша (до верхнього теплофікаційного відбору) має регульовану ступінь

і сім ступеней тиску;

  • друга (між теплофікаційними відборами) має два ступеня тиску;

  • третя має регульовану ступінь і два ступеня тиску.

Ротори ЦВТ і ЦНТ з’єднуються між собою жорстко за допомогою фланців, відкованих разом з роторами. Ротори ЦНТ і генератори типу ТВФ-60-2 з’єднуються способом шорсткої муфти.

Критичні числа обертів валопривода турбіни і генератора в хвилину: 1580, 2214, 2470, 4650 збігається з першим, другим, третім і четвертим потоком попередніх коливань.

Турбіна має соплове паророзподілення. Свіжа пара подається до окремо розташованої парової коробки, в котрій розташована автоматична засувка, звідки по перепускним трубопроводам пара поступає до регулюючих клапанів турбіни.

На виході з ЦВТ частина пари іде в регулюючий виробничий відбір, інша частина направляється в ЦНТ.

Теплофікаційні відбори здійснюються з відповідних камер ЦНТ на виході із основних ступенів ЦНТ турбіни відпрацьована пара подається в конденсатор поверхневого типу.

Турбіна споряджена паровими лабіринтовими ущільнювачами. В передостанні відсіки ущільнень подається пара при тиску 1,03-1,05 кгс/см3

(абс.), температурі біля 140 ºС з колектора, живлячою парою зрівняної лінії деаератора (6 кгс/см3 (абс.), або парового простору бака.

З крайніх відсіків ущільнювачів пароповітряна суміш відсмоктується ежектором у вакуумний охолоджувач.

Точка фіксації турбіни розташована на реле турбіни зі сторони генератора, і агрегат розширюється в сторону переднього підшипника.

Для скорочення часу прогріву і покращення умов пусків, передбачено паровий обігрів фланців і шпильок , і підвід гострої пари на переднє

ущільнення ЦВТ. [2]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]