Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Робочий зошит ОВС.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
2.43 Mб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

О.А.Ткаченко, В.В.Зажарський,

М.В.Білан, А.О.Шеремета

Робочий зошит

З ДИСЦИПЛІНИ

"Організація і економіка ветеринарної справи"

ДЛЯ ЛАБОРАТОРНИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ факультету ветеринарної медицини

Дніпропетровський державний

аграрний університет

Дніпропетровськ

2009

Робочий зошит з дисципліни «Організація і економіка ветеринарної справи", Дніпропетровський державний аграрний університет, Дніпропетровськ, 2009. – 102 с.

Робочий зошит призначений для самостійної роботи студентів, при виконанні завдань на лабораторно заняттях, при вивченні дисципліни " Організація і економіка ветеринарної справи".

Укладачі:

О.А.Ткаченко, доктор ветеринарних наук, професор

В.В.Зажарський, кандидат ветеринарних наук, доцент

М.В.Білан, кандидат ветеринарних наук, доцент

О.А.Шеремета, асистент

Рецензент

В.В.Лисенко, кандидат ветеринарних наук, професор

Розглянуто і рекомендовано до друку на науково-методичній раді факультету ветеринарної медицини Дніпропетровського державного аграрного університету, протокол №5 від 21.01.2009 року.

Методичні вказівки рекомендуються для підготовки бакалаврів кваліфікації «Молодший лікар ветеринарної медицини ВНЗ ІІІ – ІV рівня акредитації

В с т у п

Робочий зошит призначений для роботи студентів при виконанні завдань практичних і лабораторно-практичних занять, а також у позаурочний час під керівництвом викладача з метою глибокого засвоєння теоретичної частини курсу “Організація та економіка ветеринарної справи”. Крім того матеріали робочого зошита передбачають надбання практичних навичок щодо ведення ветеринарного обліку і звітності, планування та організації ветеринарних заходів, визначення їх економічної ефективності, переходу ветеринарної медицини на приватну практику тощо. Робочий зошит може використовуватись студентом під час написання курсової роботи з даної дисципліни.

Кожен студент під час навчання послідовно виконує взаємопов’язані завдання з усіх тем практичного курсу дисципліни, що забезпечує поетапне вивчення і глибоке засвоєння навчального матеріалу.

Тема 1. Вивчення закону україни

ПРО ВЕТЕРИНАРНУ МЕДИЦИНУ”

Завдання. Вивчити Закон України про ветеринарну медицину.

Закон України „Про ветеринарну медицину”. – К., 2006.

Постанова Верховної Ради України про внесення змін до Закону України "Про ветеринарну медицину" (2498-12) (Відомості Верховної Ради України, 2002 р.,№8, ст. 62; 2003 р., №16, ст. 126, № 27, ст. 209; 2005 р., №9, ст. 180; 2006 р., №14, ст. 116).

Методика проведення заняття

Студенти самостійно вивчають закон України “Про ветеринарну медицину”, лекційний матеріал, керуючись переліком питань для перевірки знань.

Ступінь засвоєння матеріалу перевіряється шляхом опитування студентів, а також проведенням програмованого контролю знань за індивідуальними завданнями.

Питання:

  1. Ким і коли прийнятий Закон України “Про ветеринарну медицину”?

  2. Коли введений в дію Закон України “Про ветеринарну медицину”?