Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom_ukr_1_2.docx
Скачиваний:
38
Добавлен:
13.03.2016
Размер:
399.03 Кб
Скачать

Структура іміджу професії «Соціальна робота»

Як було вже сказано, імідж - це враження, яке створюється у оточення; залежить від того, як узгоджені всі деталі образу об'єкта. Поняття «імідж» також включає в себе те враження, яке справляють дії, результати комунікації об'єкта із середовищем. Під іміджем розуміють стійку, соціально вироблену і відтворну модель сприйняття і оцінки об’єктів і явищ. Тому важливо розглянути характеристики іміджу професії з позиції її практичної конструйованості і керованості. Збудований імідж зводить безліч до конкретного набору властивостей і якостей - цілісної моделі, що дозволяє ідентифікувати об'єкт [99]. Імідж спочатку соціальний. Його структура задається властивостями, які маркуються суспільством як важливі, значущі. Імідж є продуктом суспільної свідомості [100].

В теорії зв'язків з громадськістю в структуру іміджу включаються такі компоненти, як зовнішній і внутрішній імідж об'єкта.

Зовнішній імідж професії орієнтований на суспільне оточення і включає в себе три рівні:

• імідж установ соціального обслуговування у клієнтів – представлення різних соціальних груп клієнтів щодо послуг, які надають установи соціального обслуговування;

• імідж органів соціального захисту у громадськості – уявлення широкої громадськості про цілі і ролі органів соціального захисту, в тому числі управлінь соцзахисту, очолюваних Міністерством соціального захисту, закладів соціального обслуговування, а також професіоналів, які там працюють;

• імідж органів соціального захисту для держструктур – подання регіональної адміністрації, федеральних і регіональних органів виконавчої і законодавчої влади, органів місцевого самоврядування щодо діяльності системи соціального захисту населення в регіоні.

Внутрішній імідж − це уявлення членів професійного співтовариства про свою професію, про професіоналізм у своїй галузі взагалі, про систему, в якій вони працюють, про цінності і значущості своєї роботи. Це пов'язано з професійною культурою, соціально-психологічним кліматом в колективах, практикою взаємодії соціальних працівників з клієнтами і т. д. Він повинен розглядатися як важливе джерело інформації для зовнішніх аудиторій (потенційних клієнтів, журналістів, державних чиновників різного рівня).

Розрізняються наступні види іміджу:

Реальний імідж – образ об'єкта, який склався у представників груп громадськості під впливом об'єктивних і суб'єктивних факторів стихійно, або був сформований цілеспрямовано.

Ідеальний імідж – це бажаний позитивний образ об'єкта, який вибудовується за допомогою певних технологій і до якого слід наближувати реальний імідж.

«Дзеркальний імідж» – уявлення всередині професійної групи про думку громадськості про імідж структури або об'єкта.

Існує також структурно-психологічний субстанціональний план вимірювання рівнів іміджу.

Оціночний імпліцитний (складається в психіці суб'єкта, існує в неактуалізованому вигляді, тяжіє до стереотипних конструктів) характерний більшою мірою людям, ніколи не стикається з реальною практикою діяльності фахівців соціальної роботи.

Оціночний експліцитний, або комунікативний, рівень характерний людям, які мають досвід спілкування з практиками соціальної роботи, і опосередковується ситуацією комунікації.

Третій рівень – поведінковий, пов'язаний з передбачуваною практикою звернення до фахівців у випадку виникнення необхідності. В результаті існує іміджева піраміда, де на характері інформованості шикуються вищеназвані рівні. Саме тому важливо проаналізувати, як до професії, професійної групи і до територіальних органів соцзахисту на першому рівні відноситься широка громадськість, населення регіону, які не мають досвіду звернення в органи соцзахисту; на другому − відношення клієнтів соціальних служб; на третьому оцінити практику, рівень бажання і можливості звернення населення в соціальні установи. Професійний імідж – важлива складова частина іміджу. Інтервальна життєва стратегія націлює людину на досягнення життєвого успіху в трудовій сфері. Професійна кар'єра значною мірою залежить від рівня розвитку позитивного професійного іміджу.

Вибудовуючи імідж професії, потрібно враховувати, що імідж будь-якого об'єкта має свої структурні елементи.

• Когнітивно-візуальний конструкт, до якого необхідно прагнути. Це образ професіонала, який повинен створюватися і підтримуватися в практиках комунікації зі ЗМІ та клієнтами. Іміджевий образ повинен складатися з реальних запитів населення, відповідати дійсності, бути правдоподібним і простим, але в той же час оригінальним і привабливим.

• «Ключові меседжі» (гасла, затвердження, девізи), пов'язані з реальним актуальним станом професійного поля діяльності.

• Образ територіальних органів соціального захисту населення, що включає зовнішні і внутрішні характеристики. Зовнішні: єдиний стиль, який забезпечує візуальну і значущу єдність сприйняття всіх установ, що входять в систему органів соціального захисту населення, різними цільовими аудиторіями. Внутрішні: професійно-етичний кодекс, що відображає всі аспекти професійної культури фахівців соціальної роботи. В даному випадку можливо говорити про перетин понять корпоративної та професійної культури. Формування образу професійного співтовариства безпосередньо залежить від уявлень про організації і установи, в яких працюють фахівці. В цьому контексті якість надаваних населенню послуг, ставлення фахівців до своїх клієнтів і власної професійної діяльності мають не менш важливе значення для іміджу, ніж репрезентація в ЗМІ.

Основними цільовими аудиторіями для роботи з іміджем професії «соціальна робота» можна вважати різні соціальні групи клієнтів закладів (серед них – молоді сім'ї, сім'ї з дітьми, інваліди, престарілі громадяни, особи без певного місця проживання, громадяни, які опинилися в складній життєвій ситуації і т. д.), широку громадськість (потенційних клієнтів), представників ЗМІ, які формують образ професії в масовій свідомості.

Каналами формування іміджу є безпосередня діяльність фахівців − практика взаємодії зі своїми клієнтами; а також комунікація із засобами масової інформації з метою інформування своїх клієнтів та створення позитивного професійного іміджу.

Отже, професійний імідж соціальної роботи включає в себе: подання у масовій свідомості щодо якості та значущості професійного виду діяльності фахівців сфери соціальної роботи, про характеристики членів даної професійної групи, рівні професійної компетентності – специфічних знаннях, уміннях і навичках, які потрібні для реалізації цього виду діяльності, рівні оплати праці фахівців; також імідж включає уявлення соціальних працівників про сферу власної діяльності, їх установки й цінності всередині професійного співтовариства і зовнішні уявлення про професійну систему цінностей і норми поведінки, тобто про професійну культуру соціальної роботи в цілому.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]