Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
10.03.2016
Размер:
1.58 Mб
Скачать

Анотація

Курсова робота виконана на … сторінках, містить … таблиць і … рисунки, … бібліографічних джерела.

Ключові слова: глазурування, риба скумбрія, риба морожена.

У роботі розроблена технологія виробництва глазурованої скумбрії. Розроблено апаратурну та технологічну схеми виробництва глазурованої скумбрії.

Актуальність роботи є виробництво скумбрії з використанням глазурованого покриття та збільшення асортименту продукції.

У результаті роботи розроблено технологію виробництва скумбрії з використанням глазурованого покриття

Вступ

Рибне господарство відіграє значну роль у забезпеченні населення продовольством, а галузей національної економіки — сировиною, а також у підвищенні зайнятості населення.

Рибна галузь забезпечує народне господарство харчовими, медичними, кормовими і технічними продуктами. Харчові продукти рибництва представлені м'ясом, ікрою і молоками, медичні — риб'ячим жиром (його найчастіше добувають з тканин печінки тріскових риб), кормовими і технічними продуктами. Асортимент товарів продуктів рибництва сягає 1000 назв, з яких понад 75 % — складові частини раціону людини.

Унаслідок економічної кризи обсяги випуску основних видів рибної продукції істотно зменшилися, роль рибного господарства у продовольчому забезпеченні держави знизилася. Дотепер середньорічний рівень споживання риби і морепродуктів в Україні оцінюється на рівні 14-15 кг на душу населення, з них близько 2,5-3,0 кг складають консерви з риби і морепродуктів (близько 60% - вітчизняні). При цьому в приморських регіонах, а також у Києві, Донецьку та інших великих промислових містах, рівень споживання значно вищий. У той же час, за розрахунками експертів, фізіологічно обгрунтована річна потреба України в рибі і рибній продукції складає близько 1 млн тонн. Через різке скорочення обсягів фінансування в рибному господарстві з’явилися загрозливі тенденції. Насамперед це пов’язано з погіршенням технічного стану обладнання, швидкими темпами морального і фізичного старіння та виходом з ладу основних фондів підприємств.

Вилов риби і видобуток морепродуктів риболовецькими підприємствами України в 2005 році склав 265,6 тис. тонн. У 2004 році було виловлено 230 тис.

тонн риби, імпорт риби до України склав близько 270 тис. тонн. У січні-вересні 2006 року риболовецькі підприємства України виловили і добули вцілому 159,1 тис. тонн риби і морепродуктів.

В завдання рибної промисловості входить не тільки отримання високоякісної сировини і рибних продуктів, але і збереження їх без втрат. Раціонально використовувати і зберегти всю продукцію можна тільки при правильній організації і дотриманні технологічних і санітарно-ветеринарних правил. У зв'язку з цим, контроль якості сировини і продукції, що випускається, раціональне використання риби і іншої морепродукції є вельми актуальною проблемою.

Актуальність роботи є: виготовлення глазурованої скумбрії та збільшення асортименту продукції.