Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tsivilny_protses_2011.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
906.75 Кб
Скачать

Тема 27. Провадження у зв'язку з нововиявленими обставинами

Питання для обговорення

1. Загальна характеристика провадження у зв'язку з нововиявленими обставинами.

2. Підстави перегляду у зв'язку з нововиявленими обставинами.

3. Процесуальний порядок перегляду у зв'язку з ново-виявленими обставинами.

Завдання

149. У 10січня 2010 р.Лавренко В.П. пред'явив позов до Національного медичного університету про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу. Позивач зазначив, що наказом від 9липня 2009р. № 424його було прийнято на посаду завідуючого науково-дослідною лабораторією безстроково. Однак у тому ж році наказом № 1025від 31грудня його звільнено з цієї посади у зв'язку із закінченням строку трудового договору. Своє звільнення позивач вважав незаконним і просив задовольнити його вимоги. Рішенням місцевого суду позовні вимоги Лавренко В.П. були задоволені у повному обсязі. Після того, як рішення набрало законної сили, Лавренко В.П. звернувся до суду із заявою, в якій зазначав, що не може виконати рішення, оскільки лабораторія, якою він завідував була ліквідована наказом 31грудня 2009p., тому що припинилося фінансування наукових досліджень і просив переглянути рішення суду у зв'язку із нововиявленими обставинами.

Як повинен діяти суд? Чи є у даному випадку підстави для перегляду рішення у зв 'язку з нововиявленими обставинами? Якій строк подачі заяви про перегляд рішення у зв 'язку з ново-виявленими обставинами?

150. Київським районним судом м. Харкова 20січня 2009р. виданий судовий наказ, за яким з Тарасова С.С. на користь Окунева O.A.стягнуто 5000грн суми боргу за договором позики, укладеним у письмовій формі. ТарасовС.С. 6 червня 2010р. звернувся із заявою про перегляд судового наказу у зв'язку з нововиявленими обставинами, посилаючись на те, що за вироком суду, який набрав законної сили 27січня 2006p., Окунєв O.A.визнаний винним у вимаганні від Тарасова письмової розписки (ст. 189КК України).

Вкажіть об'єкти перегляду у провадженні у зв'язку нововиявленими обставинами? Чи є у даному випадку підстави для перегляду судового наказу?

151. Рішенням Київського районного суду м. Харкова від 28вересня 2010 р.,залишеним без змін ухвалою апеляційного суду від 15листопада 2010 р.,було відмовлено в позові Ніколаєв Т.П.до Ростова В.С. про повернення самовільно зайнятої земельної ділянки. Ніколаєв Т.П.звернувся в суд із заявою, в якій просив переглянути судове рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами. При цьому він посилався на те, що суд виніс рішення на підставі фіктивних доказів і довідок, які не відповідають дійсності.

До якого суду слід подавати заяву? Чи є в даному випадку підстави для перегляду рішення?

152. Рішенням районного суду від 5травня 2009р. з Потапенка Л.Є. стягнуто аліменти на користь його сина Івана до повноліття останнього. Від 7грудня 2009р. Судом постановлене рішення від 7грудня 2009р. про визнання недійсним запису про батьківство у свідоцтві про народження Івана. На підставі цього прокурор звернувся з заявою про перегляд рішення від 5травня 2009 р.у зв'язку із нововиявленими обставинами. Розглянувши вказану заяву, суддя відмовив у її задоволенні, вказавши, що в даному випадку необхідно подавати позов про звільнення Потапенка Л.Є. від сплати аліментів.

Яким особам надано право подавати заяву про перегляд рішень у зв'язку із нововиявленими обставинами? Чи має таке право прокурор у вказаній ситуації? Який порядок розгляду заяви про перегляд рішення у зв'язку із нововиявленими обставинами? Дайте висновок щодо законності дій судді

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]