Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Провадження у справі досудового розгляду.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
564.74 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

НАЦІОНАЛЬНА ЮРИДИЧНА АКАДЕМІЯ УКРАЇНИ

імені ЯРОСЛАВА МУДРОГО

 

 

 

 

 

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНИЙ

ПОСІБНИК

 

ДЛЯ ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

ДО СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

 

(відповідно до вимог ECTS)

 

для студентів

факультету № 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Харків

2010

 

 

Навчально-методичний посібник для практичних занять та самостійної роботи з навчальної дисципліни “Провадження у справі до судового розгляду” (відповідно до вимогECTSдля студентів факультету № 4 / Уклад.: В.В. Комаров, М.В. Жушман, К.А. Гузе та ін. – Х.: Нац. юрид. акад. України, 2010. – 114 с.

 

 

 

 

 

 

У к л а д а ч і: В.В. Комаров,

   М.В. Жушман,

   К.А. Гузе,

   В.В. Єфременко,

   Д.М. Шадура

 

 

 

 

 

Рекомендовано до видання редакційно-видавничою радою

академії (протокол № 1 від 11.01.2010 р.)

 

 

 

 

 

 

© Національна юридична академія України, 2010

 

 

ЗМІСТ

 

 

1. Вступ…………………………………………………………….3

2. Програма навчальної дисципліни “Провадження

    у справі до судового розгляду”………………………………...5

3. Опис курсу ……………………………………………………...9

4. Змістові модулі та загальний розрахунок годин

    лекцій, практичних занять, самостійної роботи……………..10

5. Завдання до практичних занять та самостійної роботи……..12

6. Програмні питання з навчальної дисципліни

    “Провадження у справі до судового розгляду”……………..107

 

 

1. Вступ

 

Навчальний курс включає поняття загальних положень провадження до судового розгляду як самостійного провадження цивільного судочинства, порядку проведення попереднього судового засідання, особливості застосування таких інститутів, як забезпечення доказів та забезпечення позову, особливості підготовки окремих категорій цивільних справ до судового розгляду тощо. Розраховано на студентів, які спеціалізуються для роботи в органах юстиції та навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “Магістр”.

Вивчаючи курс, студенти мають засвоїти зміст правових інститутів провадження у справі до судового розгляду, вміти правильно тлумачити та застосовувати норми цивільного процесуального права, роз’яснення пленуму Верховного Суду України при вирішенні конкретних цивільних справ, оволодіти навичками практичної діяльності.

Практичні заняття проходять у формі вирішення завдань та складання процесуальних документів. При підготовці до практичного заняття студенти мають опанувати нормативну базу та додаткову літератури за темою практичного заняття, особливу увагу зосередити на вивчення рекомендованого спеціального матеріалу. Відповіді на завдання повинні бути обґрунтованими, з посиланням на відповідні норми матеріального та процесуального права, які підлягають застосуванню. Теми, визначені для самостійного вивчення, виконуються самостійно в межах запланованого в годинах обсягу самостійної роботи.

Вирішення завдань та складання процесуальних документів для практичних занять та самостійної роботи повинно здійснюватися в окремому зошиті. Студенти допускаються до складання заліку за умов повного виконання завдань для практичних занять та самостійної роботи.

Підсумковою формою контролю знань є залік, який має на меті перевірити рівень засвоєння теоретичних знань, уміння застосовувати їх при вирішенні конкретних професійних задач.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студенти повинні:

– знати

 правовий режим провадження у справі до судового розгляду; завдання підготовки справи до судового розгляду; основні питання, пов’язані із процесуальним порядком залучення осіб, які беруть участь у справі, визначенням предмета доказування, доказами та доказуванням; систему процесуальних актів та вимоги, яким вони повинні відповідати, деонтологічні норми професійної діяльності;

– вільно орієнтуватися

 в системі цивільного процесуального законодавства та судовій практиці у цивільних справах;

– вміти

 правильно тлумачити та застосовувати норми цивільного процесуального права; складати процесуальні документи, які ухвалюються в межах провадження до судового розгляду справи; аргументувати власну точку зору та приймати процесуальні рішення.

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

Вченою радою Національної юридичної

академії України ім. Ярослава Мудрого

(протокол №6 від 18 грудня 2009 р.)