Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zadachnik.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
9.82 Mб
Скачать

3.3.2. Сортування за ознакою

1.Визначити кiлькiсть оцiнок “добре” та “вiдмiнно” за контрольну роботу з обчислювальної технiки в групi з k студентiв.

2. Визначити кiлькiсть незадовiльних оцiнок за контрольну роботу з обчислювальної технiки в групi з М студентiв.

3. За вiдомiстю виплати стипендiї M студентам визначити та видрукувати порядковi номери i загальну кiлькiсть студентiв – вiдмiнникiв, якщо вiдомо, що вiдмiнники одержують стипендiю у розмiрi С грв.

4. За середнiм балом результатiв екзаменацiйної сесiї скласти вiдомiсть виплати стипендiї 20 студентам, якi не мають трiйок. Студенту, який має четвiрки, начисляється А грв., а студенту – вiдмiннику — на 25% бiльше. Вiдомiсть повинна складатися з номера студента у списку та розмiру стипендiї.

5. У процесi обробки на ЕОМ атестацiйної вiдомостi групи необхiдно видрукувати список номерiв невстигаючих студентiв та обчислити абсолютну успiшнiсть

де – кiлькiсть невстигаючих студентiв, N – загальна кiлькiсть студентiв у групi.

6. У процесi обробки на ЕОМ атестацiйної вiдомостi групи з курсу вищої математики необхiдно видрукувати список номерiв студентiв, що мають оцiнки 4 або 5, та обчислити показник якостi , деM – кiлькiсть студентiв, якi мають оцiнки 4 або 5; N – загальна кiлькiсть студентiв у групi.

7. Визначити кiлькiсть днiв у першiй половинi травня, коли температура повiтря вiдповiдає . Видрукувати дати мiсяця, що вiдповiдають заданому iнтервалу температури.

8. Перед прокаткою сталевих дванадцятитонних зливкiв необхiдно їх прогрiвати протягом 20 годин. Визначити кiлькiсть готових до прокатки зливкiв, якщо вiдомий час перебування у нагрiвальному колодязi кожного зN зливкiв.

9. Заданi транзистори двох типiв: КТ315А та КТ315В з коефiцiєнтами пiдсилення тавiдповiдно. За вiдомими коефiцiєнтами кожного зN транзисторiв, якi є в наявностi, визначити та видрукувати кiлькiсть транзисторiв кожного типу.

10. На площинi заданi М точок своїми координатами та коло . Визначити кiлькiсть точок, якi мiстяться всерединi кола.

11. Заданi цiлочисельнi вектори . Усi вiдповiднi компонентиперетворити за правилом: якщо, то обидвi компоненти збiльшити на 1; в iнших випадках кожну з цих компонент замiнитиїї квадратом.

12. Задане натуральне число К та дiйснi числа . Усi невiд’ємнi члени послiдовностi , якi не належать вiдтинку [1, 2] , замiнити одиницею. Крiм того, визначити кiлькiсть вiд’ємних членiв послiдовностi та кiлькiсть її членiв, що належать вiдтинку [1, 2].

13. Усi члени послiдовностi , починаючи з першого додатнього, зменшити на 0,5.

14. Заданий дiйсний вектор . Обчислити середнє арифметичне його компонент та кiлькiсть вiд’ємних компонент.

15. Якщо дiйсний вектор має хоча б одну компоненту, яка менша 2, то усi вiд’ємнi компоненти замiнити їх квадратами, залишивши iншi без змiни, в противному разi вектор домножити на 0,1.

16. Визначити кiлькiсть членiв послiдовностi , що мають парнi номери iє непарними числами.

17. Заданий дiйсний вектор . Замiнити на 1 значення компонент з 5 по 12 включно, наступнi ж, якщо вони невiд’ємнi, замiнити їх квадратами, в противному разi – вiд’ємнi компоненти замiнити нулями.

18. Ресурс роботи авiацiйного двигуна складає 4000 годин. Для K лiтакiв складена вiдомiсть, у якiй зазначений фактичний час роботи двигунiв. За вiдомiстю визначити кiлькiсть двигунiв, придатних до експлуатацiї, якщо час наступного польоту складає годин.

19. До вiддiлу технiчного контролю надiйшло M однотипних деталей цилiндричної форми, дiаметри яких . Деталь, що вiдповiдає нормi, повинна мати дiаметр . З усiх деталей необхiдно вiдiбрати якiснi. Розв’язання вивести у два рядки. У першому видрукувати текст “Дiаметри якiсних деталей:”, у другому– видрукувати значення дiаметрiв вiдiбраних деталей.

20. Чи є в заданiй послiдовностi два нульових члена, що мiстяться поряд?

21. Якщо послiдовнiсть мiстить у собi хоча б один член, що дорiвнювався бA, то одержати суму усiх членiв, якi мiстяться за першим таким членом, в противному разi вiдповiддю повинно стати число -10.

22. Заданi цiлi числа K, Pта послiдовнiсть цiлих чисел. Одержати добуток тих членiв послiдовностi, якi кратнiP.

23. Задана послiдовнiсть цiлих чисел . Обчислити, якщо

, якщо кратне 3;

, якщо при при дiленнi на 3 дає остачу 1;

 [/3]– у iнших випадках.

24. Якщо цiлочисельний вектор має компоненти, якi передують компонентi зi значенням С, то змiннiй X присвоїти значення суми усiх таких компонент, в противному разi усi компоненти вектора домножити на С.

25. До сортувального пункту вузла зв’язку м. Києва надiйшли листи з поштовими шестизначними iндексами . З них необхiдно вiдiбрати листи, якi вiдправлено до м. Кривого Рога, поштовий iндекс якого починається з 324. Видрукувати номери поштових вiддiлень м. Кривого Рога, куди адресованi цi листи.

26. Заданi послiдовностi ;;. Чи вiрно, що вiд’ємний член у послiдовностi зустрiчається ранiше, нiж у послiдовностях та? Передбачається, що кожна послiдовнiсть мiстить хоча б один вiд’ємний член.

27. У одновимiрному масивi з К елементiв визначити кiлькiсть розташованих поряд двох чисел з рiзними знаками.

28. У послiдовностi визначити кiлькiсть розташованих поряд двох додатних чисел.

29. Змiннiй Р присвоїти значення 1, якщо у одновимiрному масивi з М елементiв усi cусiднi елементи мають рiзнi знаки, i значення 0 – в iншому разi.

30. Змiннiй В присвоїти значення 25, якщо в одновимiрному масивi з К елементiв є хоча б 3 сусiднiх елементи з однаковими знаками, i значення -1 – в iншому разi.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]