Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ukrtelekom.docx
Скачиваний:
17
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
209.06 Кб
Скачать

5.3.Канали розподілення

Канали розподілу (збуту) — це сукупність фірм чи окремих осіб, які виконують посередницькі функції щодо фізичного переміщення товарів і перебирають на себе або сприяють переданню права власності на товари на шляху їх просування від виробника до споживача.

Незважаючи нате, що при використанні послуг посередників виробник певною мірою втрачає контроль за реалізацією товарів, більшість підприємців вважає вигідним залучення посередників. Це пояснюється багатьма причинами, зокрема:

– у значної частини виробників не вистачає фінансових ресурсів для здійснення прямого маркетингу;

– посередники можуть забезпечити покупцям необхідний асортимент товарів і високу якість обслуговування, використовуючи свої контакти, досвід та кваліфікацію;

– значного зменшення витрат на реалізацію товарів через посередників досягають за рахунок скорочення кількості прямих контактів із споживачами.

Графічно цей процес відтворено на рис. 5.3

У лівій частині рисунка показано як три виробники намагаються співпрацювати з трьома споживачами методами прямого маркетингу, що потребує здійснення дев'яти окремих контактів. У правій частині показано, як участь одного посередника зменшує кількість контактів до шести, тобто на одну третину.

Усі учасники каналів розподілу виконують принаймні одну з наведених далі функцій:

– збирання інформації для маркетингових досліджень;

– розповсюдження позитивної інформації про товар (участь у комунікаційному процесі);

– встановлення і підтримання зв'язків із потенційними споживачами;

– пристосування товару до вимог споживача, а саме — сортування, комплектування, монтаж, пакування;

– формування товарного асортименту;

– проведення ділових переговорів із споживачами стосовно рівня цін та інших умов перед укладанням угод на поставку;

– організація товарного руху: транспортування і складування товару;

– часткове чи повне фінансування витрат на функціонування каналу;

– кредитування;

– прийняття на себе ризиків (часткове чи повне) від функціонування каналу і збуту товару.

Висновок

У даному щоденнику-звіту було детально проаналізовано діяльність Публічного акціонерного товариства «Укртелеком, яке надає повний спектр телекомунікаційних послуг в усіх регіонах України.

У процесі дослідження діяльності даного підприємства було виявлено, що Особливо сильні позиції товариство має на ринку послуг доступу до мережі Інтернет та фіксованої телефонії. ПАТ «Укртелеком» є лідером ринку швидкісного фіксованого доступу до мережі Інтернет та займає домінуюче становище на ринку фіксованої телефонії.

ПАТ «Укртелеком» створило найпотужнішу в Україні національну магістральну мережу передавання даних, побудовану на базі сучасної технології DWDM, яка дозволяє надавати споживачам сучасні телекомунікаційні послуги майже в усіх населених пунктах України.

Також «Укртелеком» - учасник (акціонер) низки спільних підприємств та акціонерних товариств, що функціонують на телекомунікаційному ринку.Корпоративні права ПАТ «Укртелеком»:

  • ТОВ «ТриМоб» (єдиний в Україні оператор, що надає послуги рухомого (мобільного) зв’язку стандарту UMTS/WCDMA; частка у статутному фонді – 100%);

  • Дочірнє підприємство ТОВ «Укртел Глобал ГмбХ»  (частка у статутному фонді – 100%);

  • ЗАТ «Елсаком Україна» (мобільний супутниковий зв'язок у системі «Глобалстар»; Укртелекому належить 34% акцій);

  • СП «Українська хвиля» (фіксований абонентський радіо доступ;  частка Укртелекому в статутному фонді дорівнює 23,6%);

  • ПрАТ «Телекомінвест» (розробка і впровадження автоматизованих систем документообігу;  Укртелекому належить 26% акцій)

  • ВАТ «Свемон-інвест» (частка у статутному фонді - 1,12%);

  • ТОВ «Телесистеми України» (фіксований абонентський радіо доступ;частка у статутному фонді - 2,47%).

Співробітництво ПАТ «Укртелеком» базується на принципах партнерства з усiма мiжнародними органiзацiями, операторами, компанiями, урядовими та неурядовими iнститутами, якi функцiонують як в секторi телекомунiкацiй, так i за його межами, з врахуванням загальнодержавних iнтересiв України i на основi українського законодавства та мiжнародного права.

Метою такого співробітництва товариства є створення сприятливих умов для досягнення стратегiчних цiлей дiяльностi компанiї, залученню нових телекомунiкацiйних технологiй та методiв управлiння, формуванню позитивного iмiджу ПАТ «Укртелеком».

Укртелеком співпрацює за такими напрямками:

- вiдносини з iноземними опеpатоpами зв’язку та компанiями постачальниками

- телекомунiкацiйного обладнання та послуг

- спiвпpаця з мiжнаpодними оpганiзацiями

- участь у мiжнародних телекомунiкацiйних проектах

- вивчення пеpедового мiжнаpодного досвiду в галузi телекомунiкацiй.

ПАТ «Укртелеком» є єдиним в Україні оператором, який надає послуги фіксованого телефонного зв’язку по всій території країни для всіх категорій споживачів як в міській, так і в сільській місцевості. Як провідний оператор Укртелеком забезпечує високоякісний місцевий, міжміський та міжнародний телефонний зв’язок, надає громадянам України широкі можливості для спілкування між собою та з усім світом.

Для задоволення потреб своїх клієнтів, які тимчасово не можуть скористатись домашнім або офісним телефоном, Укртелеком надає послуги таксофонного зв’язку практично на всій території країни, в тому числі у віддалених та малонаселених регіонах. Більшість таксофонів є універсальними, з яких надаються послуги міського, міжміського та міжнародного телефонного зв’язку.

Товариство докладає значних зусиль для забезпечення потреб абонентів у послугах доступу до мережі Інтернет. До послуг громадян найпопулярніша в Україні торгова марка «Інтернет від Укртелеком» — широкосмуговий доступ до мережі Інтернет за технологією АDSL. Великим попитом користується послуга комутованого безпарольного доступу до мережі Інтернет, яка надається під торговою маркою «Відкритий доступ».

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]