Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ramki_na_kvalifikatsiynu 2.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
562.18 Кб
Скачать

Розділ 2 Створення перехресних посилань та гіперпосилань у Word 2003

2.1 Створення автоматичних змістів

Ще одним яскравим прикладом використання динамічних полів у Microsoft Wordє створення автоматичних змістів документу та перелік вбудованих в ньому об’єктів. Для реалізації цієї можливості необхідно встановити для відповідних фрагментів тексту потрібні стилі форматування. Наприклад, для Створення змісту документу потрібно встановити для відповідних назв розділи та підрозділи стилі форматуванняЗаголовок <N>, де<N>- номер рівня заголовка розділу. Тобто, для заголовків основних розділів слід вибрати стиль форматуванняЗаголовок1, для підрозділів –Заголовок 2і т.д.

Після визначення відповідної структури документу із застосуванням стилів форматування потрібно встановити курсор в позицію, де повинен знаходитись зміст документу та в пункті меню Вставкавибрати пунктПосилання, а в ньому командуЗміст і покажчик….

При цьому відкривається вікно, в якому слід вибрати закладку Зміст (рис. 1.1), де у випадаючому спискуФормат:слід вибрати стиль форматування зміст документу. При цьому у полі виборуРівні: необхідно встановити кількість рівнів заголовків, що будуть відображатись у змісті.

Для того, щоб в змісті відображались номери сторінок, на яких знаходиться відповідні заголовки розділів( підрозділів), потрібно відмітити опцію Показати номери сторінок. ОпціяНомери сторінок за правим краєм встановлює їх вирівнювання в змісті по правому краю сторінки. В цьому випадку у випадаючому спискуЗаповнювач:потрібно вказати якими символами буде заповнений простір між назвами розділів та нумерацією сторінок у змісті.

Зручною функцією авто змісту є використання посилань, які дозволяють автоматично переходити на сторінку, з якої починається відповідний розділ при натисканні лівої клавіші миші (при натиснутому Ctrl )на його заголовку у змісті. Для застосування цієї функції потрібно у вікні, зображеному на рисунку 2.1, відмітити опціюГіперпосилання замість номерів сторінок. Для того, щоб змінити параметри стилю форматування заголовків у змісті, потрібно натиснути командну кнопкуЗмінити. При цьому відкривається додаткове вікно із списком стилів форматування всіх рівнів заголовків змісту.

. Щоб змінити один із них, потрібно вибрати його у списку і натиснути командну кнопкуЗмінити. В результаті чого відкриється звичайне вікно налаштування параметрів стилю форматування.

Після встановлення всіх налаштувань параметрів закладки Зміст(рис 2.2) вікнаЗміст і покажчикпотрібно натиснути командну кнопкуOK. В результаті чого створюється динамічне поле із змістом розділів та підрозділів даного документу, яке автоматично поновлюється при будь-яких змінах у структурі документу. Якщо зміст після зроблених в документі змін автоматично не оновлюється, то слід помістити курсор на будь-який його рядок та натиснути клавішу F9. В результаті чого відкриється діалогове вікно, де слід вибрати режим оновлення:оновити лише номер сторінки– оновити лише номер сторінки для розділів документу абооновити цілком– весь зміст разом із назвами заголовків.

Якщо відмінити опцію Панель структури, то у вікніWordбуде відображено панель керування структурою документу.

Потрібно також зазначити, що у Wordможна створити не лише автоматичні змісти документів, але й змісти-переліків графічних об’єктів, таблиць, формул та інших вбудованих об’єктів. При цьому створюється подібні до вище описаного змісту, але його елементами будуть не заголовки розділів та підрозділів документу, а заголовки відповідних вбудованих об’єктів (малюнків, формул, таблиць і т.д.).

Для реалізації цієї можливості спочатку потрібно створити динамічні заголовки відповідних об’єктів, а тоді в меню Вставкавибрати підпунктПосилання, а в ньому командуЗміст і покажчики….Відкривається однойменне вікно, де слід вибрати закладкуСписок ілюстрацій. Вигляд даної закладки дуже нагадує закладку зображення на рисунку 2.2, але на відміну від попередньої, вона містить випадаючий списокНазва:, де потрібно вибрати тип динамічного заголовка об’єктів ( малюнки, таблиці, формули і т.д.), для яких буде створюватися зміст. Всі інші налаштування параметрів даної закладки повністю аналогічні закладці зображеній на рисунку 2.2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]