Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ramki_na_kvalifikatsiynu 2.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
562.18 Кб
Скачать
    1. Перегляд кодів полів

За замовчуванням після вставки поля в документ з’являється значення поля. Наприклад, після вставки поля дати, в документі з’явиться поточна дата. Однак під час редагування документу виникає потреба переглянути не значення полів, а саме коду. Для цього слід помістити курсор в поле і викликати контекстне меню, в якому потрібно вибрати пункт Коди/значення полів. В результаті з’явиться запис поля в кодах. Для повернення до перегляду значень полів необхідно повторити цю команду ще раз. Переглянути вміст окремого поля можна також за допомогою комбінації клавішShift+F9. Натискування цієї комбінації клавіш дозволяє перемикати режим перегляду значення поля на коди і навпаки.

Якщо при роботі з великим документом, який має велику кількість полів необхідно переглядати їх коди, зручніше буде розділити вікно документу на дві частини. При цьому в одній із них ввімкнути режим перегляду кодів полів, виділивши весь документ, та вибрати командуКоди/значення полівабо комбінацію клавішCtrl+F9, тобі як в другій залишити перегляд значення полів.

Оновлення полів та переміщення між ними

Для того, щоб оновити інформацію в полі, потрібно виділити текст. Який вміщує поле, та викликати в ньому контекстне меню, де вибрати команду Обновити поле.

Інформація представлена деякими типами полів, оновлюється автоматично( наприклад, нумерація сторінок, яка автоматично оновлюється при виводі документу на друк, або після чергового розбиття на сторінки). Однак, В багатьох полях інформація не оновлюється до тих пір, поки користувач не дасть для цього відповідну команду.

Інколи необхідно зберігати значення поля постійним, не оновлюючи його. В цьому випадку просто необхідно заблокувати поле і його значення не буде оновлюватись, поки не буде знята заборона. Щоб заборонити оновлення поля, потрібно помістити в нього курсор і натиснути комбінацію клавіш Ctrl+F11. Зняття блокування поля здійснюється комбінацією клавішCtrl+Shift+F11.

Переміщення між полями документу можна здійснювати комбінаціями клавіш F11 або Alt+F11 – перехід до наступного поля,Shift+F11 або Shift+Alt+F11 – до попереднього поля.

    1. Форматування полів

Можна форматувати як значення поля, так і його код. Крім цього, до коду поля можна добавити ключі. Щоб від форматувати значення поля, потрібно виділити його і викликати відповідну команду форматування. А коли необхідно від форматувати код поля, то слід вибрати пункт меню Сервіс. А в ньому командуПараметри…. При цьому з’являється однойменне вікно, в якому слід вибрати закладкуВигляді відмітити опціюкоди полівта натиснути кнопкуOK( якщо потрібно від форматувати код лише одного поля, то слід виділити і перейти до режиму перегляду полів).

Після того, як з’являться коди полі. Викликати на одному з них контекстне меню і встановити форматування символів або абзаців.

Створення динамічних заголовків об’єктів

Одним із прикладів використання динамічних полів і Microsoft Wordє створення заголовків для графічних зображень, формул, таблиць і т.д., із автоматичною їх нумерацією. При цьому нумерація заголовків динамічно змінюється при зміні порядку слідкування цих об’єктів в документі. Наприклад, при ставці перед малюнком нового слідкування цих зображень з динамічним заголовком, порядковий номер існуючого заголовка автоматично збільшується на одиницю.

Для створення заголовка об’єкта ( таблиці, графічного зображення, математичної формули та ін.), його спочатку потрібно видалити. Тоді і пункті меню Вставкавибрати підпунктПосилання, а в ньомуНазва…. При цьому відкривається вікно( рис1.2) де у випадаючому спискупідпис: слід встановити незміні елементи заголовка, який визначає тип даного об’єкта ( наприклад, для графічного зображення «малюнок », « мал. », « рис. » і т.д.). Якщо користувача не задовольняє ні одна назва, то можна натиснути командну кнопкуСтворити…. І у вікні, що відкриється, вказати нову назву.Видалитидозволяє знищити непотрібну користувачу назву, то слід відмітити опціюВключити підпис із назви.

Для визначення стилю нумерації заголовків об’єктів потрібно натиснути командну кнопку Нумерація…. При цьому відкриється додаткове вікно, де у випадаючому спискуФормат: слід вибрати стиль номерів ( арабські, римські цифри, літери). Якщо відмітити опціюВключити номер розділу, то до звичайних номерів заголовків об’єктів буде добавлено номери розділів та підрозділів. При цьому у випадаючому спискупочинається зі стилю слід вказати рівень номерів розділів, що будуть включені в нумерацію а врозділювач:- розділовий знак між номерами розділів та самих об’єктів.

Для того,в нумерацію заголовків об’єктів були включені номери розділів та підрозділів потрібно щоб назви цих розділів були відформатовані відповідним стилем форматування – Heading ( Заголовок).

Після вказання вищеописаних параметрів динамічних заголовків об’єктів, у випадаючому списку розташування:слід вказати розміщення заголовка відносно об’єкта:Під виділеним об’єктом – під вибраним об’єктом абоНад виділеним об’єктом– над ним.

У Microsoft Wordіснує функція автоматичного додавання заголовків об’єктів одночасно із операцією їх вставки в документ. Для цього у вікні створення заголовків потрібно натиснути командну кнопкуАвтоназва…. Відкривається діалогове вікно із списком всіх об’єктів, що можна імпортувати уWord. В цьому списку слід відмітити тип об’єктів, які будуть автоматично підписуватись цим заголовком, а тоді аналогічних до вікна створення заголовка розділах ( рис. 1.2) необхідно вказати назву незмінної його частини, стиль нумерації та розташування заголовка відносно об’єкта ( див. попередній матеріал).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]