Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kulturologiya_M_MT-11.doc
Скачиваний:
31
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
372.22 Кб
Скачать

5 Теми семінарських занять

з/п

Назва теми

Кількість годин для

денної форми навчання

1

Культурологія як галузь наукового знання і навчальна дисципліна

2

2

Сучасні концепції культури (культурологічні теорії) та головні напрями світової культурологічної думки

2

3

Динаміка культури. Типологія культури

2

4

Генезис культури. Культура давніх цивілізацій

2

5

Європейське Відродження та українська культура

1

6 Теми практичних робіт

Не передбачено навчальним планом.

7 Теми лабораторних робіт

Не передбачено навчальним планом.

8 Самостійна робота

Самостійна робота виконується відповідно до плану самостійної роботи над курсом для того, щоб дати студенту можливість отримати додатковий об'єм знань шляхом вивчення спеціальної літератури. Для самостійної роботи рекомендується поглиблене вивчення всіх питань курсу, особливо наступних тем:

  • Доба Бароко та її особливості в Україні (тема 9);

  • Епоха Просвітництва в Європі й на Україні. Європейський романтизм та українське національне відродження (кінець XVIII -перша половина ХІХ століття) (тема 10);

  • Українська культура в загальноєвропейському культурному процесі другої половини ХІХ - початку ХХ століття. Сучасна українська культура та її входження у світовий простір (тема 11)

9 Індивідуальні завдання

Години не передбачені навчальним планом. Однак викладач може запропонувати студентам виконати такі завдання у формі написання й захисту реферату, есе, написання та проголошення доповіді, написання тез до збірки наукових праць, конспектування навчальної літератури, першоджерел, тощо.

10 Методи навчання

У процесі навчання використовуються такі методи:

  1. вербальні (пояснення викладача на лекції та на консультації, бесіда, аналіз викладачем відповідей студентів на семінарському занятті, тощо);

  2. наочні (ілюстрації, схеми, роздавальний матеріал);

  3. постановки проблемних питань та стимулювання дискусій;

  4. виконання письмових індивідуальних завдань, написання рефератів і доповідей, тощо;

  5. абстрагування та узагальнення; аналізу та синтезу; індукції, дедукції та аналогії; єдності історичного та логічного аналізу, діалектичний метод.

11 Методи контролю

Виділяють поточний, модульний (рубіжний) і підсумковий контролі.

Поточний контроль здійснюється на кожному семінарському занятті. Однак, якщо в тому є необхідність, він може здійснюватися й під час лекційних занять як засіб перевірки засвоєння попереднього та нового матеріалу.

Модульний контроль знань є показником якості засвоєння студентами матеріалу змістових модулів. Він може проводитись усно або письмово, у вигляді контрольної роботи, тестування, індивідуально або у групі.

Підсумковий контроль у формі екзамену може бути виставлений студентам денної форми навчання автоматично на основі балів модульних контролів, якщо студент згоден із цим. Якщо результат студента не влаштовує, в нього є можливість покращити його шляхом складання екзамену під час екзаменаційної сесії.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]