Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. розробка С.Г. будівлі.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
150.31 Кб
Скачать

Підрахунок техніко-економічних показників будівлі

Площу забудови визначають по зовнішньому контуру зовнішніх стін будівлі на рівні планувальної відмітки землі, без урахування ширини вимощення.

Загальну площу потрібно визначати, як суму площ всіх приміщень, виміряних в межах внутрішніх поверхонь зовнішніх стін або осей крайніх колон (зі сторони, де нема зовнішніх стін), галерей (площа горизонтальної проекції), майданчиків, антресолей і рамп, за винятком площі підпілля (для гною, посліду ін.), висотою не більше 1,8м, площ над підвісними стелями та горищним перекриттям.

Корисну площу визначають як суму площ основного призначення і підсобної площі; площа основного призначення – як суму площ, призначених для постійного розміщення худоби або птиці, включаючи площі, зайняті проходами і годівницями.

Будівельний об’єм будівлі з суміщеним покриттям слід відзначати множенням площі вертикального поперечного перерізу на довжину будівлі, виміряну між зовнішніми

поверхнями торцевих стін. Площу вертикального поперечного перерізу слід визначати за контурами зовнішньої поверхні стін, по верхньому контуру покрівлі і рівню чистої підлоги першого поверху.

Будівельний об’єм будівлі з горищем визначають множенням площі його горизонтального перерізу, взятого по зовнішньому контуру стін на рівні підлоги, на повну висоту будівлі, виміряну від рівня чистої підлоги до верху засипки горищного перекриття.

Планувальний коефіцієнт К1 – для оцінки економічності планувального рішення будівлі в цілому визначається як відношення площі приміщень основного призначення до корисної площі.

К1= S прим.осн.приз../ Sкор.пл.

Об’ємний коефіцієнт К2 – для оцінки об’ємно-планувального рішення будівлі визначається, як відношення будівельного об’єму будівлі до площі приміщень основного призначення.

К2=V/S прим. осн. приз.

1.4. Конструктивне вирішення будівлі

Будівля каркасна з повним каркасом. Просторова жорсткість будівлі в поперечному напрямку забезпечується поперечною рамою, утвореною замонолічуванням колон (піврам) в фундаментах і міцним зварюванням ферм (балок, арок) з колоною (піврамою).

У повздовжньому напрямку – фундаментними балками, підкрановими балками, зв’язками і диском плит покриття приварених до несучих елементів покриття (ферм, балок, арок).

      1. Фундаменти

Варіант1.

Під збірні залізобетонні колони запроектовано монолітний (збірний) фундамент стаканного типу марки ………. , розмірами підошви ………мм,

під фахверкові колони – марки …….., розмірами підошви ……….мм.

Верх фундаменту установлюється на відмітці - 0.150м, відмітка підошви фундаменту ……. м, фундаменти улаштовують на піщану (бетонну) підготовку товщиною 100мм.

Під стіни запроектовані фундаментні балки, які опирають на бетонні стовпчики, встановлені на верхню ступінь фундаменту.

Верх фундаментної балки встановлюється на відмітці – 0.030 м, низ – на відмітці ………. м. По уступу фундаменту на товщину стіни, до відмітки

– 0.030 м улаштовується на бетонка.

У місцях установки воріт фундаментні балки не укладаються, а влаштовується бетонний фундамент товщиною 500 мм, в який закладаються анкерні болти для кріплення ворітних рам. Глибина закладання цього фундаменту така як і основного.

По верху фундаментних балок улаштовується гідроізоляція з одного шару цементного розчину товщиною 30 мм, складу 1:2, (з двох шарів рулонного матеріалу на мастиці).

Варіант 2.

Під півраму запроектований фундамент із збірного залізобетону з плоскою підошвою, витягнутою в сторону дії горизонтального навантаження, марки……… , розмірами підошви ………мм.

Верх фундаменту установлюється на відмітці …… м, відмітка підошви фундаменту - ……. м.

Фундаменти влаштовуються на піщану (бетонну) підготовку товщиною……… мм.

Улаштування фундаментних балок (див. варіант 1).

      1. Колони

В будівлі запроектовані збірні залізобетонні колони квадратного (прямокутного) суцільного перерізу.

Крайні колони (в зовнішніх поздовжніх рядах) перерізом ……. мм, марки…… .

Колони середнього ряду (по внутрішньому поздовжньому ряду) перерізом …….мм, марки……. . Колони середнього ряду мають оголовок шириною 600 і 400 мм для опирання балок.

Фахверкові колони перерізом ……., марки ……. .

Висота до низу несучих конструкцій покриття ……. м.

Колони замонолічуються у фундаменті бетоном на дрібному заповнювачі.

Серія основних колон ……, фахверкових …….. .