Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_курс_раб по МТП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
275.97 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра маркетингу

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни

«Маркетингова товарна політика»

для студентів спеціальності 6.030507 «Маркетинг»

денної та заочної форм навчання

Затверджено на засіданні кафедри маркетингу

Протокол № 2 від 24 вересня 2012

Полтава 2012

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни «Маркетингова товарна політика» для студентів спеціальності 6.030507 «Маркетинг» денної та заочної форм навчання. – ПолтНТУ, 2012. – 25 с.

Укладачі: В.В. Добрянська, к.т.н., доцент,

В.В. Щепак, к.т.н., доцент,

Т.С. Глущенко, ст. викладач

Відповідальний за випуск: П.І. Коренюк, завідувач кафедри маркетингу, доктор економічних наук, професор

Рецензенти: В.В. Ржепішевська, к.е.н., доцент,

О. В. Марченко, к.е.н., доцент.

Затверджено науково-методичною радою університету

від ________20_ р., протокол № __

74.32.06.02

ВСТУП

Однією з ознак сучасного світу є підвищений інтерес до маркетингу як суспільного явища і навчальної дисципліни, здатної розв`язувати не тільки локальні проблеми бізнесу, але й глобальні проблеми людства.

Першою складовою комплексу маркетингу, який розробляє фірма для свого цільового ринку, є товар. Виважена й послідовна товарна політика виробника закладає підвалини його ринкового успіху. Товарна політика підприємства – доволі широкий термін, який охоплює різні аспекти продуктивної стратегії і тактики підприємства. Це - формування товарного асортименту, модифікація існуючих виробів, зняття з виробництва застарілих, розроблення і запуск у виробництво нових товарів, забезпечення належного рівня їх якості та конкурентоспроможності. Важливе значення має створення привабливої упаковки товару, розроблення ефективної торгової марки. Організація ефективного сервісу закріплює міцні позиції на товарному ринку.

Тому існує нагальна потреба у висококваліфікованих фахівцях, здатних відповісти на поставлені дійсністю питання.

Процес навчання у вищому навчальному закладі спрямований на підготовку спеціалістів із високим рівнем економічних знань, які вміють самостійно обґрунтовувати й приймати рішення маркетингової діяльності підприємства. Студенти набувають цих знань під час прослуховування лекцій, на семінарських і практичних заняттях, при проходженні практики та виконанні курсових робіт. Важливим етапом навчальної і наукової підготовки студентів спеціальності 6.030507 «Маркетинг» є виконання курсової роботи з дисципліни «Маркетингова товарна політика».

Завдання цих методичних рекомендацій полягає в тому, щоб допомогти студентам очної та заочної форм навчання у виборі теми курсової роботи, розробленні плану, проведенні досліджень, оформленні і захисті результатів.