Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод_курс_раб по МТП.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
275.97 Кб
Скачать

1 Загальні положення

Курсова робота з дисципліни «Маркетингова товарна політика» виконується студентами відповідно до навчального плану.

Виконання курсової роботи допомагає закріпленню, поглибленню й узагальненню знань студентів із маркетингу та маркетингової товарної політики, а також використанню отриманих знань у вирішенні практичних задач маркетингової діяльності організацій чи підприємств. Курсова робота є одним з основних етапів навчального процесу в системі підготовки спеціаліста вищої кваліфікації і формуванні у майбутньому маркетолога сучасних уявлень щодо прийняття відповідних правильних рішень.

При виборі теми курсової роботи враховуються наукові інтереси та знання студента з даної дисципліни і можливості отримання практичного матеріалу, необхідного для її виконання. Курсова робота виконується студентами, які навчаються на четвертому курсі, тому вони мають реальну можливість одержати відповідну інформацію з баз практики, організацій чи підприємств. Краще за все вибрати тему курсової, зв'язану з місцем проходження практики студента і з темою майбутньої дипломної роботи.

План курсової роботи є приблизним і може редагуватися відповідно до конкретних умов діяльності досліджуваного підприємства.

2 Критерії вибору теми курсової роботи

Вибір теми курсової роботи здійснюється студентами самостійно на підставі ряду критеріїв, основними з яких є:

а) актуальність, тобто практичне і теоретичне значення роботи;

б) очікувана ефективність її розроблення;

в) новизна;

г) перспективність;

д) відповідність профілю навчання студентів;

е) проведення досліджень відповідно до напряму науково-дослідницької роботи кафедри маркетингу.

При виборі теми студенту рекомендується консультуватися з викладачем, який може визначити, наскільки вибране для дослідження питання відповідає вищеперерахованим критеріям.

Розв`язання питання вибору теми курсової роботи потребує ознайомлення студента з основною літературою по розділах курсів «Маркетингова товарна політика», «Маркетинг», «Маркетингові дослідження», «Маркетингова політика комунікацій». При цьому потрібно скласти список питань, які є основними для даних курсів, розділивши їх, наприклад, на такі групи:

а) питання, розроблення яких у літературі отримало загальне визнання науко­вців і практиків;

б) питання, котрі недостатньо розроблені, дискусійні, що потребують подальших досліджень;

в) питання не розроблені, які з'явилися в порядку постановки чи постають із висновку проведених досліджень.

На основі визначеного кола питань, які підлягають дослідженню, здійснюється їх групування, формулюються ключові питання теми, а потім і сама тема.

В окремих випадках можуть затверджуватися теми курсових робіт, запропоновані студентами самостійно, за умови, якщо є необхідна база для їх виконання і тема відповідає загальній програмі.

В якості об'єктів, на матеріалах яких будуть проводитися дослідження, потрібно вибрати в першу чергу виробничі підприємства, на котрих є кваліфіковані кадри і добре поставлена економічна, управлінська та маркетингова робота.

Виконання двох робіт на одну або подібні теми і на матеріалах однієї організації (під­приємства) не дозволяється.