Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. розробка С.Г. будівлі.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
150.31 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

ОСТЕРСЬКИЙ КОЛЕДЖ БУДІВНИЦТВА ТА ДИЗАЙНУ

МЕТОДИЧНА РОЗРОБКА

ПОСІБНИК ПО СКЛАДАННЮ

ПОЯСНЮВАЛЬНОЇ ЗАПИСКИ ДО

КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

«СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКІ БУДІВЛІ»

Схвалено на засіданні комісії

спеціальних дисциплін №2,

протокол №1 від 17.09.2010р.

Остер 2015р

Укладач: Самодєлок Г.І. - викладач Остерського коледжу

будівництва та дизайну

І. ЦІЛІ І ЗАДАЧІ КУРСОВОГО ПРОЕКТУ.

Ціль курсового проекту – освоїти методи та виробити навички самостійної творчої роботи по проектуванню агропромислових будівель, поглибити та закріпити теоретичні знання з використанням сучасної навчальної, нормативно – довідкової й іншої літератури по спеціальності.

Задачі проекту – дати студентам систему сучасних наукових і теоретичних знань з архітектурно – конструктивних структур промислових та сільськогосподарських будівель, зведених на основі новітніх будівельних технологій; навчити їх розуміти основні проблеми будівельної техніки; сприяти розвитку в них логічного мислення, конструктивної уяви та інтуїції при використанні будівельних конструкцій в проектуванні будівель і споруд; навчити використовувати одержані знання та поглиблювати їх в процесі конструктивно – творчої діяльності в ході архітектурного проектування.

На основі виданого завдання студенти повинні розробити архітектурно – конструктивний проект агропромислової будівлі враховуючи функціональні, конструктивні, архітектурно – художні й економічні вимоги, кліматичні та інші місцеві умови району будівництва.

Виконання курсової роботи передбачає:

  • ескізна розробка об’ємно-планувальної та архітектурно-конструктивної схеми будівлі з уточненням розмірів сітки осей; несучих елементів (стін, несучих стовпів, прогонів), вертикальних і горизонтальних розмірів будівель у відповідності з єдиною модульною системою;

  • розробка креслень планів, поперечного розрізу, фасаду будівлі з забезпеченням експлуатаційних якостей приміщень – природного освітлення, теплозахисту, звукоізоляції та інше;

  • розробка основних конструктивних елементів та вузлів будівлі, що проектується з використанням сучасних типових конструкцій та деталей.

Рекомендації щодо обсягу, структури та змісту розділів пояснювальної записки

Основним текстовим документом в курсовому проекті є пояснювальна записка з описами, специфікаціями, таблицями.

Пояснювальна записка виконується рукописним способом – чорним чорнилом, основним креслярським шрифтом з висотою букв і цифр не менше 2.5мм.

Матеріал в пояснювальній записці викладається в розповідній формі, коротко, ясно, технічно – грамотною мовою.

Пояснювальна записка забезпечується змістом, в якому приводяться назви всіх її частин, розташованих в тій же послідовності, що і в тексті, та номера сторінок аркушів на яких ці частини розташовані. Пояснювальна записка підписується студентом на заголовному аркуші і в кінці тексту, на останній сторінці.

Пояснювальна записка складається із вступу, ряду розділів, які дають уяву про зміст проекту та списку використаної літератури.

Розділи і підрозділи повинні мати власні номери, позначені арабськими цифрами. Назви розділів в тексті записки оформляються заголовками, великими буквами розміром 7. Назви підрозділів записують у вигляді заголовка малими буквами розміром 5.

Заголовки не підкреслюють. Переноси слів в заголовках записки не допускаються. Крапку в кінці заголовка не ставлять.

Порядок розташування аркушів пояснювальної записки:

  • титульний лист (див. додаток);

  • чистий аркуш;

  • завдання;

  • вступ;

  • архітектурно – будівельний розділ;

  • загальні відомості;

  • генеральний план і т.д., у відповідності зі змістом пояснювальної записки.