Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. розробка С.Г. будівлі.docx
Скачиваний:
51
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
150.31 Кб
Скачать
      1. Піврами

В будівлі запроектовано 3х шарнірні залізобетонні рами, прольотом …… м.

Рами зібрані з двох Г – подібних піврам, шарнірно з’єднаних з фундаментами і в гребеневому вузлі. Рами влаштовані з кроком ……. м.

Стояк і ригель піврами мають перемінний прямокутний переріз при постійній товщині піврами 180мм.

      1. Кроквяні ферми (балки, арки)

На колони опираються несучі конструкції покриття ……….., по серії……… , марки ………., прольотом ………. м.

На верхньому поясі ферм (балок, арок) передбачено закладні деталі для кріплення панелей покриття або прогонів. На нижньому поясі, в опорних частинах знаходяться сталеві закладні деталі, які служать для кріплення ферм (балок, арок) до колон. Ферми (балки, арки) з’єднують з колонами за допомогою зварювання закладних деталей колон і ферм (балок, арок).

      1. Стіни

Варіант 1.

Стіни запроектовані самонесучі панельні товщиною ……. мм. Панелі кріпляться до колон за допомогою зчепу з двох кутиків 185 х12мм, L = 100мм, приварених до колони та стінової панелі.

Панелі повної заводської готовності із зовнішнім та внутрішнім фактурним шаром – цементно – піщаний розчин товщиною по 20мм.

Шви між панелями товщиною 20мм герметизуються клоччям з послідуючою зачеканкою цементним розчином.

У місцях улаштування воріт, дверей стіни заповнюються цеглою М100 на розчині М50, товщиною 380мм.

Панелі прийняті марки ……, по серії ………, довжиною…… , висотою ….. , товщиною……. .

Варіант 2.

В будівлях без каркасних та з неповним каркасом зовнішні стіни є несучими і виконуються з цегли марки ….., на розчині марки М50.

Цегляні стіни виконують суцільною кладкою, товщиною …… мм.

(В будівлях з несучими цегляними стінами, при значній їх довжині, у місцях опирання ферм (балок, арок) посилюють стіни пілястрами розміром ….. мм, для забезпечення стійкості стін.

Під кінці ферм (балок, арок) для збільшення площі навантаження на кладку укладають залізобетонні опорні подушки.

Віконні та дверні прорізи в зовнішніх стінах виконують без чверток. Над прорізами укладають збірні залізобетонні перемички. На нижньому поясі перемичок передбачені закладні деталі для кріплення коробок віконних та дверних блоків.

Варіант 3.

Самонесучі цегляні стіни в будівлі з повним каркасом виконані з цегли М75, на розчині М25, товщиною ….. мм. Кладка ведеться багаторядною системою перев’язки.

Цегляні стіни кріпляться до залізобетонних колон анкерами (або

клямерами) , які встановлюють через …… (1.2 – 2.4 м) за висотою із круглої

( полосової ) сталі діаметром 8-10 мм у вигляді Т – подібних елементів. Однією стороною анкер заводять у тіло стіни на 200мм (250мм), а іншою закріплюють до сталевої залізобетонної деталі колони.

      1. Перегородки

Варіант 1.

Розділяючі перегородки запроектовані із залізобетонних панелей товщиною 80мм, які приварюються до колон (або стояків фахверка) за допомогою закладних деталей. Шви замонолічують розчином М100 та затирають. Перегородки встановлюють на бетонну підготовку під підлогу по шару цементного розчину.

Вигороджуючі перегородки запроектовані з металевих сітчастих щитів висотою 3.0м, шириною 1.0м, які кріпляться до стояків, що влаштовані в бетонній підготовці підлоги.

Варіант 2.

Розділяючі перегородки запроектовані із цегли М75 на розчині М25, товщиною 120мм.

Улаштовуються такі перегородки на бетонну підготовку під підлогу. Їх стійкість забезпечується кріпленням до стійок фахверку.