Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Shulyak.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
368.13 Кб
Скачать

Задача 4

TOB Кафе „Бригантина” придбало колу в 6-ти кегах (ємністю 50 л) на суму 780 грн (у т. ч. ПДВ). За договором купівлі-продажу право власності на тару до покупця не переходить. Він зобов’язаний її повернути впродовж 7-ми днів. Заставна вартість 6 кег  1920 грн. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 5

Комісійний магазин прийняв від громадянина для продажу костюм, що був у вжитку, вартістю 900 грн. Комісійну винагороду продавця  13% від ціни продажу утримують  з виручки. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 6

Підприємство „Тепло”  платник ПДВ, передало у магазин за договором комісії на продаж три кондиціонери за ціною 2200 грн, у т. ч. ПДВ. Комісійна винагорода магазину  800 грн.у т. ч. ПДВ. Винагороду утримують з виручки.

Відобразити продаж нових товарів на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 7

TOB „Маяк” здало в оренду ВАТ „Полтава-Хліб” 11 га сільгоспугідь, на яких посіяна озима пшениця. Орендар викупив у TOB „Маяк” посіви озимини за 84000 грн (у т. ч. ПДВ). Вартість незавершеного виробництва  60000 грн. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 8

У магазині „Сільпо” за даними інвентаризації виявили нестачу 6 кг ковбасних виробів на суму 500 грн (у т. ч. ПДВ). Установлено, що їх поцупив продавець. За нормами Порядку №116 розрахувати суму відшкодування, яку одержить підприємство. Продавець відшкодував усю суму завданої шкоди, внісши кошти до каси. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 9

Туроператор „Глобус” придбав інвалюту 2000 євро для оплати готелю „Svet” послуг із проживання. Відомо, що фактичний курс купівлі  11,3 грн/євро, а курс НБУ на момент зарахування на рахунок  11,1 грн/євро. Комісія банку  1%. Банку було перераховано 22900 грн для придбання інвалюти.

Наступного дня після зарахування євро на рахунок туроператор оплатив аванс готелю в сумі 2000 євро. Курс  НБУ 11,2 грн/євро.

Операції відбулися в одному звітному періоді. Курси НБУ умовні. Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 10

Обліковано вартість саджанців згідно з актом списання садових матеріалів 50000 грн, витрати на доставку і розвантаження саджанців для садіння вантажним автотранспортом  6000 грн, нараховано зарплату і соцвнески на неї трактористу, який брав участь у роботах щодо насадження саду  5500 грн, списано паливо для роботи трактора (виконання польових робіт)  4200 грн, відображено витрати на вирощування саду (1-й рік)  6800грн, відображено витрати на вирощування саду (2-й рік)  7200 грн. Відобразити збільшення первісної вартості біоактиву на суму витрат за кожен рік, перевести первісну вартість саду до складу довгострокових біоактивів. Відобразити дані операції на рахунках бухгалтерського обліку.

Задача 11

TOB „Урожай” передало на переробку на давальницьких умовах ПП „Полтава-цукор” 110 тонн цукрових буряків (облікова вартість  220 грн/т) та 30 тонн в оплату вартості переробки (договірна вартість  300 грн з ПДВ). Отримано 15 тонн цукру, 80 тонн жому (вартість  10 грн/т) і 6 тонн патоки (вартість  70 грн/т).

Відобразити операції на рахунках бухгалтерського обліку у замовника за умови розрахунку сировиною.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]