Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт по практиці ГУС 2014 (формат 2003).doc
Скачиваний:
65
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
446.98 Кб
Скачать

Розділ 5. Пропозиції щодо поліпшення ефективності управління

При детальному вивченні інформаційної системи «Головного управління статистики у Полтавській області» та відділу статистики фінансів підприємств були виявлені деякі слабкі місця, тому керівництву даної установи та відділу необхідно запропонувати наступні дії з удосконалення їхньої інформаційної системи:

1. Оскільки об’єми інформації, що зберігається на комп’ютерах увесь час збільшуються, то необхідно модернізувати персональні комп’ютери сучасними більш об’ємними вінчестерами. У відділі статистики фінансів ємність найменшого жорсткого диску становить 20 Гб, а найбільшого – лише 160 Гб. Очевидно, що це не задовольняє потреби відділу.

2. Я пропонував би замінити у відділі 2 старі комп’ютери фірми COMPAQ на нові, оскільки вони мають значний терміни експлуатації, і у зв’язку з цим мають часті перебої у функціонуванні та потребують постійного технічного обслуговування. Також на цих комп’ютерах із значними труднощами запускається сучасне програмне забезпечення.

3. Крім того, необхідно оновити деякі програмні продукти, що використовуються для розрахунків, бо працівники користуються застарілими версіями програмного забезпечення.

4. Крім того, я порадив би більш жорстко контролювати отримання статистичної інформації з районів, оскільки чимало підприємств значно затягують з поданням звітів і при цьому не несуть жодних вагомих покарань.

Запропоновані зміни повинні не тільки виправити виявлені помилки в функціонуванні інформаційної системи «Головного управління статистики у Полтавській області», але й модернізувати її, розширивши при цьому її можливості і покращити її стабільність, що особливо виявляється в покращенні захисту інформації підприємства.

Висновок

Під час проходження практики я вивчив інформаційну систему, що забезпечує керівництво важливою державною установою – Головним управлінням статистики у Полтавській області.

Проходження практики у цій установі дало мені неоціненний та корисний у майбутньому досвід роботи з системою автоматизованої обробки інформації в сфері статистики, а саме: збирання, реєстрація, сортування та класифікація, оформлення, передача на відстань статистичної інформації.

Також я вивчив нові раніше мені невідомі програмні продукти, а саме: сервер управління БД «Sybase SQL Anywhere Studio» (ASA), Sybase SQL Anywhere, продукти Roxio, програми для передачі інформації – FreeCommander та WinSent.

Я отримав практичні навички для роботи у трудовому колективі, детальніше вивчив та усвідомив особливості обов’язків та завдань, які виконують спеціалісти-економісти.

Значних недоліків у функціонуванні Головного управління статистики в цілому я не помітив, за винятком того, що я би пропонував жорсткіше стежити за поданням статистичної інформації з районів.

Щодо відділу статистики фінансів підприємств, то найвагомішим недоліком вважаю наявність двох фізично і морально застарілих комп’ютерів фірми COMPAQ, які потребують негайної заміни.