Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсова робота Марк.досл Краус-Добрянська.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
343.55 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

ПОЛТАВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ ЮРІЯ КОНДРАТЮКА

    1. КАФЕДРА МЕНЕДЖМЕНТУ І МАРКЕТИНГУ

      1. Методичні рекомендації

      2. до виконання курсової роботи

      3. з дисципліни “Маркетингові дослідження”

для студентів напряму підготовки 6.030507 "Маркетинг"

денної та заочної форм навчання

Полтава 2012

Методичні рекомендації до виконання курсової роботи з дисципліни “Маркетингові дослідження” для студентів напряму підготовки 6.030507 "Маркетинг" денної та заочної форм навчання. – Полтава: ПолтНТУ, 2012. – 35 с.

Укладачі : В.В. Добрянська, к.т.н., доцент кафедри менеджменту і маркетингу;

Н.М. Краус, к.е.н., доцент кафедри менеджменту і маркетингу.

Відповідальний за випуск: В.В.Гришко, завідувач кафедри менеджменту і маркетингу, доктор економічних наук, професор

Рецензенти: О.П. Голобородько, к.е.н., доцент кафедри менеджменту і маркетингу; В.В. Ржепішевська, к.е.н., доцент кафедри менеджменту і маркетингу.

Затверджено науково-методичною

радою університету

Протокол № __ від______2012 р.

35.54.06.01

          1. Вступ

Однією з ознак сучасного світу, поряд з комп’ютеризацією та роботизацією, є підвищений інтерес до маркетингу як суспільного явища і навчальної дисципліни, здатної вирішувати не тільки локальні проблеми бізнесу, але й глобальні проблеми людства.

Маркетингова діяльність фірми досить різнопланова, а рішення що належить приймати маркетологам та керівництву фірми у цій сфері, настільки складні, що обійтися лише тією інформацією, яку систематизують на фірмі із внутрішнього та зовнішнього джерел, неможливо.

Тому виникає потреба у спеціальних джерелах інформації, якими є маркетингові дослідження. До переліку напрямів маркетингових досліджень слід віднести: дослідження ринку товарів, продажу товарів, споживчих властивостей товарів та поведінки споживачів, дослідження конкурентоспроможності товарів та окремих фірм, дослідження ефективності реклами. Всі ці зусилля фірм направлені на виконання основної мети діяльності кожного підприємства чи організації – максимальне задоволення потреб своїх цільових споживачів та отримання прибутку, через формування надійного комплексу маркетингу.

Тому існує негайна потреба в висококваліфікованих фахівцях здатних відповісти на поставлені дійсністю питання.

Процес навчання у вищому навчальному закладі спрямований на підготовку спеціалістів з високим рівнем економічних знань, які вміють самостійно обгрунтовувати й приймати рішення маркетингової діяльності підприємства. Студенти набувають цих знань під час прослуховування лекцій, на семінарських та практичних заняттях, при проходженні маркетингової практики та при виконанні курсових робіт. Важливим етапом навчальної і наукової підготовки студентів спеціальності 6.030507 “Маркетинг” є виконання курсової роботи з дисципліни “Маркетингові дослідження”.

          1. Завдання цих методичних рекомендацій полягає в тому, щоб допомогти студентам очного та заочного відділень, що навчаються за фахом “Маркетинг”, у виборі теми курсової роботи, розробці плану, проведенні досліджень, оформленні та захисту результатів.