Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ-1 АК74 (для студ)2.doc
Скачиваний:
656
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

1. Приєднати газову трубку зі ствольною накладкою.

Утримуючи автомат лівою рукою, правою вставити газову трубку переднім кінцем на патрубок газової камери, а її задній кінець опустити і, притягуючи до себе, щільно притиснути до ствола (рис. 17). Повернути замикач на себе до входу його фіксатора в виїм на колодці прицілу.

Для полегшення повертання замикача використовується пенал приладдя, який надівається прямокутним отвором на виступ замикача газової трубки(рис. 18).

2. Приєднати затвор до затворної рами.

Взяти затворну раму в праву руку, а затвор в ліву і вставити його циліндричною частиною в канал рами, повернути затвор так, щоб його ведучий виступ ввійшов у фігурний виріз затворної рами, та просунути затвор вперед (рис. 19).

3. Приєднати затворну раму з затвором до ствольної коробки.

Взяти затворну раму в праву руку так, щоб затвор утримувався великим пальцем в передньому положенні. Лівою рукою обхопити шийку приклада, правою ввести газовий поршень в порожнину колодки прицілу й встановити затворну раму так, щоб відгини ствольної коробки увійшли в пази затворної рами, невеликим зусиллям притиснути її до ствольної коробки і просунути вперед (рис. 20).

4. Приєднати зворотний механізм.

Правою рукою ввести зворотний механізм в канал затворної рами, стискаючи зворотну пружину, подати направляючий стрижень вперед і, опустивши трохи донизу, ввести його п'ятку в повздовжній паз ствольної коробки (рис. 21).

5. Приєднати кришку ствольної коробки.

Вставити кришку ствольної коробки переднім кінцем в напівкруглий отвір на колодці прицілу, натиснути на задній кінець кришки долонею правої руки вперед та донизу так, щоб виступ направляючого стрижня зворотного механізму ввійшов в отвір ствольної коробки (рис. 22).

6. Спустити курок з бойового зводу та перевести перевідник в положення "Запобігання".

Натиснути на спусковий гачок (рис. 23.) та підняти перевідник вверх до кінця (рис. 24).

7. Приєднати дуловий гальмо-компенсатор.

Закрутити дуловий гальмо-компенсатор на різьбовий виступ основи мушки (на ствол) до кінця. Якщо паз дулового гальма-компенсатора не збігся з фіксатором, необхідно повернути назад дуловий гальмо-компенсатор не більш ніж на один оберт до суміщення паза з фіксатором (рис. 25).

8. Приєднати шомпол(рис. 26).

9. Вкласти пенал в отвір приклада.

Вкласти викрутку й виколотку (у ранніх випусках додатково протирку і йоржик) в пенал та закрити його кришкою, вкласти пенал дном в отвір приклада та втопити його так, щоб отвір закрився кришкою (рис. 27). У автоматів з прикладом, який може складатися, пенал укладається в кишеню сумки для магазинів.

10. Приєднати магазин до автомата.

Утримуючи автомат лівою рукою за шийку приклада або цівку, правою ввести в отвір ствольної коробки зачепа магазина та повернути магазин на себе так, щоб защіпка заскочила за упорний виступ магазина (рис.28).

При збиранні автомата з нічним прицілом після приєднання магазина приєднати приціл НСПУ. Взяти автомат за цівку, сумістити паз затискного пристрою прицілу з планкою зброї. Впевнившись у тому, що рукоятка затискного пристрою знаходиться в задньому положенні, просунути приціл вперед до кінця та закріпити його, повернувши рукоятку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]