Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ПЗ-1 АК74 (для студ)2.doc
Скачиваний:
656
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.24 Mб
Скачать

Перевірка бою і приведення до нормального бою автомата ак74 (кулемета ркк74). Перевірка бою автомата (кулемета) проводиться за таким порядком:

1. Перед перевіркою пильно оглянути автомат (кулемет) і якщо необхідно, відремонтувати.

2. Підготувати і встановити перевірочну мішень (або чорний прямокутник розміром 35 см по висоті та 25 см в ширину), закріплену на білому щиті висотою 1 м та шириною 0,5 м, на відстані 100 м;

3. Встановити на автоматі (кулеметі) приціл 3, цілик 0 на кулеметі.

4. Із положення лежачи з упора (для кулемета – лежачи з сошки) правильно та однаково прицілюючись, з врахуванням того, що точка прицілювання розміщується на середині нижнього краю мішені, зробити чотири одиночних постріли.

5. Визначити купчастість стрільби і положення середньої точки влучення (СТВ):

- якщо чотири пробоїни (чи три при одній віддаленій) входять у встановлений габарит (коло діаметром 15 см), то купчастість бою автомата (кулемета) визнається нормальною і далі треба визначити СТВ;

- визначити СТВ;

- при умові, що СТВ відхилилась від КТ (контрольна точка знаходиться по вертикальній лінії вище точки прицілювання при стрільбі із автомата на 13 см, із кулемета – 11 см) не більш як на 5 см у будь-якому напрямку, автомат (кулемет) приведено до нормального бою;

- якщо чотири пробоїни (чи три при одній віддаленій) не входять в габарит (коло діаметром 15 см), треба повторити стрільбу, і при повторі попереднього результату - відправити автомат (кулемет) до ремонтної майстерні;

- при умові що СТВ відхилилась від КТ більш як на 5 см, потрібно провести регулювання мушки і повторити стрільбу.

Приведення до нормального бою автомата (ручного кулемета)

Мушку слід переміщати в той бік, в який при стрільбі відхилилась СТВ.

При переміщенні мушки в бік на 1 мм середня точка влучення при стрільбі на 100 м із автомата зміщується на 26 см, із кулемета – 18 см. Один повний оберт мушки переміщує СТВ по висоті при стрільбі на 100 м із автомата на 20 см, із кулемета – 14 см.

Правильність переміщення мушки перевіряється повторною стрільбою.

Приведення автомата до нормального бою вважається завершеним, коли автомат як у відношенні купчастості, так і у відношенні положення середньої точки влучення задовольняє вимогам нормального бою.

Після приведення автомата до нормального бою стара риска на полозку мушки забивається, а замість неї набивається нова.

Результати стрільби заносяться в картку якісного стану автомата (до формуляру).

Після перевірки бою кулемета одиночними пострілами, проводиться перевірка бою автоматичним вогнем.

Для цього кулеметник робить автоматичним вогнем 2-3 черги, використовуючи 8 патронів, прицілюючись під середину нижнього краю мішені та уточнюючи наведення кулемета після кожної черги.

Бій кулемета визнається нормальним, якщо не менше шести пробоїн вміщаються в коло діаметром 20 см і СТВ при цьому відхиляється від КТ у будь-який бік не більше ніж на 5 см.

Якщо при автоматичній стрільбі СТВ відхилилась від КТ більш ніж на допустиму величину (5 см), після огляду кулемета і перевірки його установки на вогневій позиції, стрільбу слід повторити. Купчастість стрільби із кулемета при автоматичній стрільбі залежить не лише від стану кулемета, але й від стріляючого. Тому в разі сумніву щодо незадовільної купчастості бою стрільбу слід повторити з залученням більш досвідченого кулеметника.

Кулемет, бій якого під час перевірки автоматичним вогнем виявиться ненормальним, приводиться до нормального бою автоматичним вогнем.

Якщо в результаті повторної стрільби СТВ все ж відхилилась більш ніж на допустиму величину, то необхідно змінити положення мушки так, як вказувалося раніше. Після зміни положення мушки стрільба повторюється.

Якщо кулемет не вдається привести до нормального бою автоматичним вогнем, то він відправляється до ремонтної майстерні для огляду та ремонту.

Приведення кулемета до нормального бою вважається завершеним, коли кулемет як у відношенні купчастості, так і у відношенні положення середньої точки влучення задовольняє вимогам нормального бою.

Після приведення кулемета до нормального бою стара риска на полозку мушки забивається, а замість неї набивається нова.

Результати стрільби заносяться в картку якісного стану кулемета (до формуляру).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]