Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по основам и методам проектирования.doc
Скачиваний:
107
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
10.17 Mб
Скачать

Нормовані відстані від дерев і чагарників до будинків, споруд та об’єктів інженерного благоустрою

Будинки і споруди,

об’єкти інженерного благоустрою

Відстані, м, від будинку, споруди, об’єкта до осі

стовбура дерева

чагарника

Зовнішня стіна будинку і споруди

5,0

1,5

Край трамвайного полотна

5,0

3,0

Край тротуару і садової доріжки

0,7

0,5

Край проїзної частини вулиць (кромка укріпленої смуги узбіччя дороги, брівка канави)

4,0

1,5

Щогла і опора освітлювальної мережі трамвая, мостова опора і естакада

4,0

-

Підошва схилу, тераси тощо

1,0

0,5

Підошва або внутрішня грань підпірної стінки

3,0

1,0

Підземні мережі:

газопровід, каналізація

1,5

-

теплова мережа (стінка каналу тунелю або оболонка при безканальній прокладці)

2,0

1,0

водопровід, дренаж

2,0

-

силовий кабель і кабель зв’язку

2,0

0,7

Містобудівні планувальні обмеження – це нормовані відстані від нового об’єкта до вже існуючих будівель, споруд та інженерних комунікацій. Сюди можна віднести: санітарно-захисні зони промислових і комунальних підприємств, інших об’єктів; протипожежні, санітарно-гігієнічні, побутові й інсоляційні розриви між будівлями; охоронні зони наземних та підземних інженерних і транспортних комунікацій (електромережі, каналізація, водогін, газопроводи, телефонні лінії, залізничні колії, лінії метрополітену тощо).

Одним із містобудівних планувальних обмежень є «червона лінія» – межа, що відділяє територію власне вулиці чи дороги від внутрішньоквартальної території. Зведення капітальних будівель та споруд (крім транспортних) у межах червоних ліній вулиці чи дороги заборонено. Як правило, ширина вулиць і доріг у червоних лініях приймається:

а) магістральних вулиць – 50 – 80 м;

б) вулиць і доріг місцевого значення – 15 – 25 м.

Розташування будівель і споруд уздовж вулиці визначається т.зв. лінією регулювання забудови, котра може як збігатися з червоною лінією вулиці, так і бути віднесена від неї вглиб кварталу на певну відстань (наприклад, для житлових будинків із квартирами на першому поверсі – 5 – 6 м). Відстань від краю основної проїжджої частини магістральних доріг до лінії регулювання житлової забудови слід приймати не менше 50 м, а при застосуванні шумозахисних пристроїв – не менше 25 м.

Згідно з ДБН 360-92* відстань між житловими будинками, житловими і громадськими, а також між виробничими будинками треба приймати на основі розрахунків інсоляції і освітленості відповідно до норм, протипожежних вимог, крім того, і від гаражів. Між довгими сторонами житлових будинків заввишки 2 – 3 поверхи треба приймати відстані (побутові розриви) не менше 15 м, а заввишки в 4 поверхи і більше – 20 м, між довгими сторонами і торцями з вікнами із житлових кімнат цих будинків – не менше 15 м. При розміщенні 9-ти й 16-поверхових житлових будинків суміжно з кварталами садибної забудови, що зберігається, відстань між садибним будинком і довгими сторонами багатоповерхового будинку приймається не меншою за висоту будинку, що зводиться. При різних вимогах (протипожежних, санітарно-гігієнічних та ін.) до мінімально допустимих відстаней між будинками і спорудами при проектуванні треба приймати величини, найбільші з них.

Відстані між житловими, громадськими, житловими і громадськими будинками слід приймати відповідно до поверхні будинку, що затіняє, і не менше величин, наведених у таблиці 2. Санітарні розриви від шкіл, дитячих і лікувальних установ до житлових і громадських будинків при розміщенні їх з боку дитячих кімнат, класів і палат слід приймати не менше 2,5 висот протилежного найвищого будинку (не баштового типу).

Таблиця 3