Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методика навчання інформатики / ПОЛОЖЕННЯ про кабінет інформатики.docx
Скачиваний:
124
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
144.45 Кб
Скачать

8. Посадова інструкція адміністратора комп'ютерної мережі навчального закладу

1. Загальні положення

1.1. Адміністратор комп'ютерної мережі призначається на посаду і звільняється з неї начальником районного відділу освіти за поданням директора навчального закладу.

1.2. Адміністратор комп'ютерної мережі повинен мати спеціальну освіту і стаж практичної роботи з комп'ютерами не менше року.

1.3. Адміністратор комп'ютерної мережі підпорядковується безпосере­дньо директору та його заступникам з науково-методичної і навчально-виховної роботи.

1.4. У своїй діяльності керується законами України з питань освіти, наказами органів управління освітою всіх рівнів; правилами і нормами охорони праці і техніки безпеки та пожежного захисту, а також Статутом, Правилами внутрішнього трудового розпорядку навчального закладу і цією інструкцією. Дотримується конвенції про права дитини.

1.5. Робочим місцем є комп'ютерний клас та методичний кабінет.

2. Функції

Напрямами діяльності адміністратора комп'ютерної мережі є:

2.1. Адміністрування комп'ютерної мережі школи, забезпечення роботи в мережі Інтернет, профілактичні роботи з комп'ютерами школи і обладнанням комп'ютерного класу, копіювальної техніки.

2.2. Допомога вчителям у використанні інформаційних та телекомуні­каційних технологій навчання за допомогою комп'ютерів, програм та Інтернету, впровадження мультимедійних засобів навчання, інсталювання програмного забезпечення.

2.3. Ведення бази даних наявних програмних засобів.

3. Посадові обов'язки

3.1. Виконує посадові обов'язки відповідно плану роботи навчального закладу та педагогічної доцільності в межах робочого дня.

3.2. Забезпечує і здійснює профілактичний огляд комп'ютерів, заправку принтерів та копіювальної техніки.

3.3. Складає заявку на придбання необхідних матеріалів для забезпе­чення роботи комп'ютерів та копіювальної техніки.

3.4. В погодженні з директором вирішує питання проведення ремонтних робіт комп'ютерів, копіювальної техніки, оплати виходу в Інтернет.

3.5. Веде облік часу роботи в Інтернет. Виконує щотижневі, щомісячні і річні профілактичні роботи з комп'ютерами.

3.6. В співпраці з заступниками з навчально-методичної роботи та вчителем інформатики вирішує питання придбання програмного забезпечення для навчально-виховного процесу.

3.7. Забезпечує ділове використання комп'ютерів у всіх сферах роботи навчально-виховного комплексу, електронної пошти, Інтернету.

3.8. Забезпечує розвиток банку програмних продуктів.

3.9. Надає допомогу вчителям з питань впровадження нових інформа­ційних технологій.

3.10. Здійснює антивірусний контроль програмного забезпечення.

3.11. Планує свою роботу на місяць.

3.12. Допомагає працівникам школи у вигляді консультацій під час набору і обробки ними електронних і друкованих документів.

3.13. Допомагає в підготовці учнів до участі в олімпіадах, турнірах, конкурсах з використанням комп'ютерів та комп'ютерного класу.

3.14. У випадку виходу з ладу комп'ютерів та копіювальної техніки негайно вживає заходи для усунення неполадок.