Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методика навчання інформатики / ПОЛОЖЕННЯ про кабінет інформатики.docx
Скачиваний:
124
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
144.45 Кб
Скачать

5. Здійснення навчально-виховного процесу та організація методично-інноваційної діяльності

5.1. Навчально-виховний процес у пілотному загальноосвітньому навчальному закладі, незалежно від його підпорядкування, типу і форми власності, здійснюється відповідно до навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів, складених на основі типових, затверджених Міністерством освіти і науки у встановленому порядку.

5.2. Пілотний загальноосвітній навчальний заклад працює за навчальними програмами, підручниками, навчально-наочними посібниками, комп'ютерними програмами, засобами ІКТ, методичними рекомендаціями, що мають відповідний гриф Міністерства освіти і науки України і реалізує навчально-виховні завдання на кожному ступені навчання відповідно до вікових, психофізіологічних, інтелектуальних особливостей та природних здібностей учнів.

5.3. Кількість учнів у класах, де використовуються засоби ІКТ, має відповідати встановленим санітарно-гігієнічним нормам.

5.4. У пілотному загальноосвітньому навчальному закладі навчально-виховна робота поєднується з науково-методичною, науково-дослідною та експериментальною; поряд зі звичайними методами і формами організації навчально-виховного процесу використовуються інноваційні методи і форми, які передбачають широке використання комп'ютерно орієнтованих технологій навчання.

5.5. Загальне методичне керівництво та координацію діяльності мережі пілотних загальноосвітніх навчальних закладів здійснюють методичні кабінети та ОІППО.

5.6. Запровадження і використання інноваційних методів і форм органі­зації навчального процесу в пілотних загальноосвітніх навчальних закладах області здійснюється відповідно до «Положення про порядок здійснення

інноваційної освітньої діяльності».

5.7. Науково-методичну, науково-дослідну, експериментальну та пошукову роботу у пілотному загальноосвітньому навчальному закладі ІКТ виконують педагогічні працівники, які можуть обиратися до складу обласних методичних кореспондентів.

5.8. В кабінетах інформатики та ІКТ пілотних загальноосвітніх навчаль­них закладів впроваджується посада лаборанта і/або посада мережевого адміністратора в межах фонду заробітної плати або понад фонд заробітної плати за рахунок місцевих бюджетів. Пілотні загальноосвіт­ні навчальні заклади ІКТ користуються першочерговим правом на оновлення комп'ютерної техніки, її ремонт, забезпечення програмними продуктами за рахунок бюджету.

5.9. На базі пілотних загальноосвітніх навчальних закладів почергово проводяться дводенні семінари-практикуми для відпрацювання відповідних наробок і методик та поширення досвіду.

5.10. Керівництво науково-методичною, науково-дослідною, експери­ментальною та пошуковою діяльністю у пілотному загальноосвітньому навчальному закладі здійснює його директор.

(Детальніше ознайомитися з наказом управління освіти і науки облдер­жадміністрації № 257 від 26.06.03 та додатком до наказу можна на сайті http://www.ic.km. ua/~oiuv/pilotsch/pilot.htm)

7. Посадова інструкція лаборанта кабінету інформатики та інформаційно-комунікацій­них технологій навчання